BTC USD 51,577.3 Gold USD 1,781.08
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Foto Nadir makan ‘Mewah’ Di Tepi Pantai Jadi Tumpuan Netizen

akudotcom

CG Top Poster Club
Messages
20,546
Top Poster #5
Joined
Jun 17, 2007
Messages
20,546
Reaction score
2,979
Points
201
Foto Makan ‘Mewah’ Di Tepi Pantai Jadi Tumpuan Netizen, Nadir Al-Nuri Tak Melatah – ’15 Orang Makan Tu RM100 Lebih Je’




Selepas dikecam gara-gara memberi peringatan kepada rakyat Malaysia agar tidak melupakan penduduk Palestin yang sudah 73 tahun ‘tak balik kampung’, Ketua Pegawai Eksekutif Cinta Gaza Malaysia, Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman sekali lagi menjadi tumpuan warganet.


Artikel Berkaitan: ‘Jangan Lupakan Saudara Palestin Yang Telah 73 Tahun Tunggu’ – Kenyataan Nadir Al-Nuri Undang Kecaman Netizen, ‘Spoil’ Mood Rakyat Malaysia Nak Balik Kampung

Sarapan di tepi pantai



Kali ini, susulan foto Nadir sedang menjamu selera bersama Tim Cinta Gaza Malaysia di sebuah restoran mewah, Maldive Gaza.


Foto tersebut telah mengundang komen netizen yang rata-ratanya mengaitkan dengan kehidupan saudara Palestin yang terpaksa kelaparan.

@ZEITZLERR: Bayangkan diri sendiri makan mewah dekat restoran di bandar Gaza sedangkan ada orang sana yang masih tak cukup makan. Lepastu bandingkan orang malaysia balik kampung dengan orang palestin yang dah 73 tahun dijajah. Kau punya tahap ‘badut’ memang boleh pergi jauh bang.

@amyrul__: Untungnya makan mewah sedap tepi pantai pula tu. Dalam bersedap sedap makan jangan lupa orang-orang di Palestin. Entah-entah mereka tahan lapar berhari-hari tak makan apa-apa sebab tak ada bekalan makanan. Bayangkan orang Palestin tengok posting ni. Kecewa mereka.

@S4rahnd: Ya Allah untungnya orang Gaza dapat makan tepi pantai sedap-sedap. Jangan lupa pula pada penduduk lain yang masih tak cukup makanan pakaian dan tempat tinggal.

Terus hina & cerca



Tidak melatah dengan komen tersebut, Nuri enggan melayan individu yang baru sahaja mengenalinya. Katanya, rakyat Malaysia tidak mengetahui latar belakang mereka yang berada di sana.

Saya okey je kalian yang baru kenal kami nak komen apa pun. Kalian bukan kenal yang duduk dengan kami ni yang mana satu pejuang, yang mana satu keluarganya ada syahid, yang mana satu hidup ikat perut. Tempat ini nampak je mewah tapi dalam 15 orang makan tu RM100 lebih je.

Teruskan dengan komen masing-masing, hinaan dan cercaan masing-masing. Semoga Allah memberkati kalian semua.

Sumber: Twitter @NadirAlNuri

 
Sponsored Post

pelitaminyak

Super Active Member
Messages
5,683
Joined
Aug 13, 2008
Messages
5,683
Reaction score
1,599
Points
151
Mana gambar, kalau tak de gambar, kira scamm
 

TT

CG Super Hardcore Club
Messages
161,938
Top Poster #4
Joined
Jan 13, 2009
Messages
161,938
Reaction score
22,066
Points
1,671
Tim Cinta Gaza Malaysia di Palestin bersarapan bersama-sama hari ni. Keluarga kami makin lama makin membesar, alhamdulillah. Dan lebih separuh ahli pasukan kami bermula di zaman bujang kemudian berkahwin dan telah mempunyai anak pun setelah bertahun-tahun berada bersama kita.

Kedai ni namanya Maldive Gaza. Bagilah can, orang Gaza pun nak merasa makan-makan di tepi pantai yang indah.

 

apoeki

Super Active Member
Messages
7,626
Joined
Aug 7, 2012
Messages
7,626
Reaction score
799
Points
121
Biar je la dia mkn. Bukan mahal pn. Rm100 utk 15 kepala.
 

Penbiru

CG Top Poster Club
Messages
23,928
Joined
Jan 12, 2008
Messages
23,928
Reaction score
3,806
Points
201
biasalah manusia..kena tang kona....lipakkkkkkkkk.....seret ...bunyi sretttttttttttttttttttttttttttttttttt.......
 

WnB

Super Active Member
Messages
9,356
Joined
Dec 30, 2007
Messages
9,356
Reaction score
484
Points
91
tak kan laaa tak boleh nak sekali sekala makan mcm ni... :)
 

Penbiru

CG Top Poster Club
Messages
23,928
Joined
Jan 12, 2008
Messages
23,928
Reaction score
3,806
Points
201
tak kan laaa tak boleh nak sekali sekala makan mcm ni... :)
netizen sound dia balik.....bukan apa sebab dia sound org....jadi keba sound balik tu adat lah...
 

WnB

Super Active Member
Messages
9,356
Joined
Dec 30, 2007
Messages
9,356
Reaction score
484
Points
91
netizen sound dia balik.....bukan apa sebab dia sound org....jadi keba sound balik tu adat lah...

Tak nampak Nadir kecam netizen... Sekadar ayat ingat mengingatkan.... Tapi kalau netizen balas balik tu no comment aaa... mungkin netizen sentap..

Apapun, netizen is always right walaupun sedang rentas negeri dengan vaksin tak matang lagi 2 jam..
 

findemas

Active+ Member
Messages
3,901
Paid Membership
Joined
Sep 10, 2007
Messages
3,901
Reaction score
292
Points
51
Jadi waga netixen ni memang hati kena kental. Sebab mana boleh nak gembirakan hati berjuta orang di alam maya ni.
 

yussv

Active+ Member
Messages
4,232
Paid Membership
Joined
Oct 18, 2008
Messages
4,232
Reaction score
660
Points
81
Haha..mkn mcm ni pun salah? 🤣Netizen kalau nk cari point, benda2 xmasuk akal pun dia sapu..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register