Forex untuk newbies di tahun 2009

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.16795
USD / JPY
105.563
GBP / USD
1.28700
USD / CHF
0.92360
USD / CAD
1.33796
EUR / JPY
123.293
AUD / USD
0.70878

CG Sponsors




visi-sufi

Active Member
Joined
Aug 31, 2008
Messages
1,946
Reaction score
6
Points
25
Salam...

Saya dah cuba carik tajuk seperti di atas tapi tak jumpa.... so izinkan saya create thread ni...

Saya dalam proses nak intai-intai main forex tapi kawan2 ramai yg suruh hati-hati sebab tahun 2009 adalah tahun yang mencabar untuk forex disebabkan situasi market yang tidak menentu... highly volatile things like that... senang untuk false alarm sebab naik turun market adalah tak menentu... ramai yang nasihatkan jangan main forex lagi buat masa ni...

so nak tanya otai2 forex kat CG pulak... adakah sesuai untuk newbies macam saya ni trade forex pada masa sekarang ni?
 
Sponsored Post

orang baru

Banned
Joined
Dec 7, 2008
Messages
73
Reaction score
0
Points
6
main je....tp kena cukup ilme ar....:))
aku sendiri pon x cukup lg :(scam:(scam:(scam
 

visi-sufi

Active Member
Joined
Aug 31, 2008
Messages
1,946
Reaction score
6
Points
25
main je....tp kena cukup ilme ar....:))
aku sendiri pon x cukup lg :(scam:(scam:(scam
kalau main tak libatkan duit betul takpe lah.... tapi macam mana kalau libatkan duit betul?

masa tu psychology of trading pun dah lain... masa tu dah takde fikir ikut rules dah... silap2 abes semua rules dilanggar... panik... menggelabah... tamak... tak cukup... nak lagi... nak lagi dan lagi...

so macam mana tu?
 

yazryyahya

Active Member
Joined
Jan 9, 2009
Messages
1,338
Reaction score
13
Points
25
klu camtu baik demo je tahun 2009
tgk camne market, klu volitile ranging leh guna teknik USS
 

dr_alban

Super Active Member
Joined
Apr 5, 2007
Messages
7,350
Reaction score
170
Points
88
haha.. main forex ni membuatkan kehidupan harian anda penuh dgn tanda tanya..
pagi2 bangun jer tgk position..
pips merah jer..hati dupdapdupdap....hahaha,,,..

sape pikir main forex leh kaya..silap besar..
kayap ada
 

pipsmonster

Fun Poster
Joined
Dec 13, 2008
Messages
704
Reaction score
14
Points
15
kalau main tak libatkan duit betul takpe lah.... tapi macam mana kalau libatkan duit betul?

masa tu psychology of trading pun dah lain... masa tu dah takde fikir ikut rules dah... silap2 abes semua rules dilanggar... panik... menggelabah... tamak... tak cukup... nak lagi... nak lagi dan lagi...

so macam mana tu?
betul2... aku sokong:D:)cgrock
 

788

Active+ Member
Joined
Jan 18, 2009
Messages
4,601
Reaction score
18
Points
25
Aku nyer philosophy senang jer..Yang penting jangan TAMAK HALOBA bro...esok trade ada lagi.
 

pipsmonster

Fun Poster
Joined
Dec 13, 2008
Messages
704
Reaction score
14
Points
15
tu yang susah bro... sebab masa live trading... emosi ni macam2 ragam... cam ne tu??
 

betik_busuk

Fun Poster
Joined
Oct 14, 2008
Messages
592
Reaction score
12
Points
15
betul.. kalau redah aje trading.. pastu trus spike berlawanan tak ke haru.. alamak negatif negatif alamak negatif.. pastu close.. esok pun wat menda sama gak.. tambah-tambah emosi gaduh ngan bini/awek mahu nya loss kuasa dua....
 

pipsmonster

Fun Poster
Joined
Dec 13, 2008
Messages
704
Reaction score
14
Points
15
pengalaman aku nak kongsi bersama.... aku tengok kalau kita wat demo ni memang takde masalah... emosi cam mana pun masih leh kawal... buktinya bila aku wat demo... tak sampai sebulan dah cecah usd10k dengan depo hanya usd100.... tapi bila dah masuk bab real ni depo yang sama dan tak sampai sebulan pun dah "MC HAMMER":)).... so pada aku kalau ilmu hebat tapi tak dapat kawal emosi... memang lingkup jugak... betul tak kawan2...:D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register