Forex Realiti atau Fantasi? Kajian Saya

Recommended Brokers


Forex Chart

Data Magic

Fun Poster
Joined
Apr 18, 2012
Messages
445
Reaction score
77
Points
20
Assalammualaikum trader2 sekalian...
sebelum tu abaikan semua thread yg pernah sy post :D:D
dari tajuk forex yg seronok dan thread pontianak... :eek:

Pengalaman mengajar....:)cgrock maaf jika ada tersalah terkasar sebelum nie....

PENAMBAHBAIKAN INFO:UPDATE 27 APRIL 2015

1-Ini adalah thread kajian mengenai CHART khas buat curency GBP/USD
2-Pesanan Buat para jutawan dan masta yg dah puluh tahun dalam dunia forex..pasti akan ada percanggahan pendapat dalam thread ini..itu pasti.
3-kajian ini telah mencuba lebih dari 5 teknik dari scalping sehingga ke daily trading style.
4-Realiti atau Fantasi itu masih menjadi misteri...akan tetapi kajian ini untuk memastikan forex ini realiti.
5-buat masa ni apa yg pasti RnR masih mendahului key master dalam kajian ini.even emosi juga kalah dgn RnR


Forex? Realiti atau Fantasi?
Actually sy cuma nak share pengalaman dan result kajian sy selama 5 tahun dlm Forex.
result kajian:
Pertama:
Target Profit 100%??200%?? 1000000%
secara realiti adalah tidak mustahil untuk trader buat result mcm tu .... tapi adalah mustahil untuk trader yg begini untuk stay on game...percayalah....sebulan boleh 100%?? next month pasti tak boleh....percayalah...sy dah kaji..selepas profit 100% pasti trader spesis ni mesti loss 200% then depo lagi dan lagi dan lagi untuk profit 200% pula...dan seterusnya tidak "stay on game" loooserrrr.....
kalau kes profit 100% sehari tu lagi mengarut....sgt mengarut...saya cabar anda stay on game selama setahun...silap2 tak smpai 6 bulan dah bungkus...mustahil untuk stay on game bg spesis trader mcm ni...

Indicator:
lag atau tidak lag.....semua jenis indicator ada false signal...even PA pun ada false signal..terutamanya semasa news..
jadi adalah mustahil untuk trader mendapat signal yg betul 100% setiap kalai trade..jadi kesimpulannya indicator tiada yg tepat 100%...mungkin 80% atau kurang....

News:
lepas sy kaji..keputusan news atau fundamental mempunyai keputusan yg sama seperti indicator..tekninal analisis...
news juga mempunyai false signal ...

Selepas sy kaji dari tahun ke bulan ke hari dalam chart....sy dapati perubahan price adalah satu pergerakan yg boleh di agak atau baca...akan tetapi perubahan chart yg mendadak seperti spike akan mempengaruhi keadaan OP trader dan seterusnya mengganggu teknik asal dan keputusan posisi trade....jadi chart yg kita dah boleh baca menjadi salah dan OP terkena SL atau wipe out.

Banyak lagi hasil kajian yg sy dapat....

tapi disini saya hanya boleh share satu sahaja antara beberapa kunci yg sy dapat dalam kajian saya...

KUNCI 1: RISK AND REWARD (NISBAH)
1:3
10 kali trade walaupun loss 6 kali..baki 4 trade masih lagi +ve profit...

ini diantara kuncinya....

harap dapat komen2 yg baik2 dari para trader dan masta2 sekalian...
maaf jika ada slah atau silap....
saya masih belajar....

cerita pasal 100% profit sehari...
mengarut...sy tetap dgn hasil kajian sy...
sehari?? 100%?? kosisten??
chart GU : ada spike+average 100pips sehari+news setiap hari berbeza result
so mcm mana kita nak tahu setiap hari punya pergerakan secara konsisten dan tetap?
dan dapat 100% profit?
modal 100k esok 200k esok 400k esok 800k? then ? mengarut je...
hari2 plak tu....
selama dalam kajian tak ada satu pun PA dlm chart yg boleh maintain...semua berbeza...dan sukar diramal...
:)paid:)paid:)paid
(berpandukan hasil kajian saya...maaf jika ada yg tersinggung atau terasa)

NOTE:>
ini adalah kajian khas mengenai chart dan misteri trade on chart..
tidak mengenai cerita broker atau nak kaya dgn Forex selain melalui trade...
ini kajian trade bukan kajian A to Z inside forex ...
 
Last edited:
Sponsored Post

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,313
Reaction score
441
Points
136
Mohon kongsikan risk and reward tu dalam bentuk angka

Mmungkin boleh membantu kami lebih paham



.
 

Don Malaya

CG Top Poster Club
Joined
May 3, 2011
Messages
27,445
Reaction score
860
Points
171
kalau den jage MM...

den nak dapat 100% sebulan pun...sakit...

dan x semua market kita boleh beat...

den paling ke laut klu overtrade..
 

salmi1278

Fun Poster
Joined
Jan 27, 2009
Messages
132
Reaction score
0
Points
10
30% teknikal
70% emosi

95% traders rugi 5% profit..

renungkan...
 

T-T

Permanently Banned
Joined
Sep 11, 2014
Messages
725
Reaction score
0
Points
15
30% teknikal
70% emosi

95% traders rugi 5% profit..

renungkan...
Fuhhhhhhhhh sejibik ayat nasir..
koh koh koh..:))

Klu bolih sabar, tunggu setup muncul aku konfom bolih..

Klu tt nak, aku bolih ajar percuma. tak sampai setengah jam dh bolih..:eek:
 

Data Magic

Fun Poster
Joined
Apr 18, 2012
Messages
445
Reaction score
77
Points
20
30% teknikal
70% emosi

95% traders rugi 5% profit..

renungkan...

bab ni sy rasa untuk new trader atau yg perasan dah power tu mybe boleh guna...sebb dlm kajian...untuk tahap pertama trader nak berjaya memang ini adalah fakta...ya fakta...untuk tahap pertama..

tapi keputusan berubah sekiranya anda telah konsisten...
ya berubah... 70% teknikal 30% emosi..
percaya?? anda akan percaya jika anda telah smpai tahap tu....

emosi tidak lagi mengganggu jika anda dah ada jawapan utnk buat duit....

95% rugi 5% profit itu sy tak ada jawapn yg pasti sebb tak kaji ..so sy tak tahu...
 

anoone

Legendary Member
Joined
Mar 26, 2008
Messages
12,409
Reaction score
60
Points
120
menarik utk menambah pengetahuan
 

Data Magic

Fun Poster
Joined
Apr 18, 2012
Messages
445
Reaction score
77
Points
20
kalau den jage MM...

den nak dapat 100% sebulan pun...sakit...

dan x semua market kita boleh beat...

den paling ke laut klu overtrade..
dalam satu2 currency .... ada beberapa range ..so kalau kita berada dlm range max...mcm mana kita nak max kan lagi range tu....
jangan trade dlm situasi price yg dah penat...
 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
40,237
Reaction score
857
Points
161
anak murid mohon pencerahan...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register