Flat Untuk DiJual (Penyewa Sedia Ada RM450) - SOLD

CG Sponsors




Sponsored Post

ganurianz

Fun Poster
Joined
Dec 11, 2005
Messages
967
Reaction score
17
Points
15
Up skit untuk arini...aku masih belom advertise secara fizikal (tampal iklan)...maybe ujung minggu ni baru nak tampal

Sape yg nak beli, aku ble tolong carikan penyewa...harga nego lagi...sewa aku confirm senang nak dapat sbb aku pon duduk area situ :)cgrock

deposit/booking ble kautim...no hal...nasib baik, korang dah boleh collect sewa sebelum loan disburse :-?
 

apikok

Freshie
Joined
Oct 16, 2008
Messages
34
Reaction score
0
Points
6
kat sec 28, menarik gak tu, bro kalu beli rumah tu bln2 byr kat bank bpe yek, sori la tak pnh beli umh, so tu yg tnye....
 

ganurianz

Fun Poster
Joined
Dec 11, 2005
Messages
967
Reaction score
17
Points
15
kat sec 28, menarik gak tu, bro kalu beli rumah tu bln2 byr kat bank bpe yek, sori la tak pnh beli umh, so tu yg tnye....
kalau buat loan RM60k, ikut BLR (6.5%) utk 30 thn, bulan2 RM380

TAPI

skang rate murah dah sebab BLR - x.xx...sewa umah aku tu MIN RM450 - RM500...ramai budak kilang nak sewa...tak lupa juga mat indon+bangla tapi aku tak mo sewa kat depa...sayang umah baru tiles+cat :))
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
Salam,

aku nak sewa rumah flat aku kat Alam Megah Seksyen 28, S.Alam sbb penyewa sekarang akan keluar. Kemasukan 01/01/09.

Juga consider untuk jual. Sgt bagus untuk investment sebab SANGAT senang untuk dapat penyewa. Pengalaman aku 2004 beli, xpenah kosong > 1minggu.

Detail:

- 2 Bilik 1 Bilik air
- Tingkat 3 drpd 4
- FULLY new tiles (bilik+ruang tamu+dapur)
- Cat baru
- Kipas baru dalam semua bilik
- kitchen cabinet (concrete top je)
- Lokasi strategik...dekat kilang Proton/Shinetsu/Sharp/Canon
- Dekat dgn KFC/7-11/Guardian/Kedai makan banyak, masjid dekat

Bagi yg sewa:

- RM 470/sebulan
- Deposit 1 bulan, sewa 1 bulan, api+air = RM110. Jumlah: RM1050

Bagi yg nak beli:

- RM 69,000 NEGO
- FREEHOLD
- Luas ~ 600sqft
- maintenance fee: RM25/sbln
- cukai taksiran tahunan: RM100++/setahun (dah lupe, nanti ble check)
- IWK: RM6/bln
- ROI 8%-9% setahun!

gambar takde sbb tak berkesempatan nak amik...penyewa aweks segan nak amik gambar dlm ruma depa :p

detail, hubungi aku (owner):

019 - 223 4969 (Rajab)
kalau tak mau boh gambaq rmah boh gambaq penyewa pun jadik ler...mana tau kot2 naik mood nak beli...:))
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
Salam,

aku nak sewa rumah flat aku kat Alam Megah Seksyen 28, S.Alam sbb penyewa sekarang akan keluar. Kemasukan 01/01/09.

Juga consider untuk jual. Sgt bagus untuk investment sebab SANGAT senang untuk dapat penyewa. Pengalaman aku 2004 beli, xpenah kosong > 1minggu.

Detail:

- 2 Bilik 1 Bilik air
- Tingkat 3 drpd 4
- FULLY new tiles (bilik+ruang tamu+dapur)
- Cat baru
- Kipas baru dalam semua bilik
- kitchen cabinet (concrete top je)
- Lokasi strategik...dekat kilang Proton/Shinetsu/Sharp/Canon
- Dekat dgn KFC/7-11/Guardian/Kedai makan banyak, masjid dekat

Bagi yg sewa:

- RM 470/sebulan
- Deposit 1 bulan, sewa 1 bulan, api+air = RM110. Jumlah: RM1050

Bagi yg nak beli:

- RM 69,000 NEGO
- FREEHOLD
- Luas ~ 600sqft
- maintenance fee: RM25/sbln
- cukai taksiran tahunan: RM100++/setahun (dah lupe, nanti ble check)
- IWK: RM6/bln
- ROI 8%-9% setahun!

gambar takde sbb tak berkesempatan nak amik...penyewa aweks segan nak amik gambar dlm ruma depa :p

detail, hubungi aku (owner):

019 - 223 4969 (Rajab)
rumah nie tingkat berapa...buat tahun berapa...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register