Fingo (Malaysia) Sdn Bhd (1306111-M)(AJL932278) - www.fingo.com.my

CG Sponsors
rafix

Fun Poster
Joined
Mar 4, 2009
Messages
395
Reaction score
2
Points
25
Kepada semua ahli Fingo yang dah signup/register atau yang belum,
kalau nak register atau just nak tengok akaun Fingo kita dalam pc/laptop, kita boleh gunakan perisian Bluestacks (freeware).

Mungkin ada user Fingo yang mempunyai skrin handphone kecil, dan susah nak lihat barang-barang yang di tawarkan dalam apps Fingo. Maka kita boleh nampak dengan lebih besar dan jelas dengan menggunakan pc/laptop yang mempunyai skrin yang lebih besar.

Lepas dah install Bluestacks di pc/laptop, maka kita boleh register apps Fingo dalam pc/laptop kita dan seterusnya boleh terus upgrade sebagai Prefered Shopper (jika mahu) dengan menggunakan pc/laptop kita.

Bukan setakat apps Fingo saja yang boleh kita install di pc/laptop kita, apps lain seperti Whatsapp, Telegram, Grabfood, TnG, mobile game dan lain -lain apps boleh kita lihat di pc/laptop kita, pendek kata segala apps androids yang ada dalam Google Store, kita boleh install di pc/laptop kita dengan perisian Bluestacks.

Berikut adalah video tutorial bagaimana nak install Bluestacks di pc/laptop dan seterusnya cara-cara pendaftaran apps Fingo menggunakan pc/laptop kita.


Ringkasan tutorial video

0:39 - 03:55 --> cara install Bluestacks di pc/laptop

4:56 - 07:47 --> cara daftar fingo menggunakan pc/laptop

07:54 - 13:05 --> cara upgrade ke Preferred Shopper (PS) dengan online banking menggunakan pc/laptop
 
Sponsored Post
Sponsored Post
Top
Log in Register