#Fingo --> Lazada & Shopee Tergugat?

Recommended Brokers


Gigahertz CS

Active Member
Joined
Sep 23, 2011
Messages
1,509
Reaction score
108
Points
38
Nak lawan cost of product ni mmg xleh lawan China..
China sana menang pasal bab tenaga manusia tak perlu import dari luar. Begitu juga Kilang China yang melabur di Malaysia. Pekerja yang datang berkhidmat tu semua import dari sina. China bila melabur di sesebuah negara mmg mendatangkan 10 keburukan. Contoh pekerja datang dari sana . China sana mana makan pedas. China sana tikus & ular pun diorang makan. so nak x nak mmg kena import tukang makan dari sana juga. Mmg betul China datang bukak kilang bayar cukai dan lesen tu menjana income pada kerajaan. tapi tu la bendenya. lagi 10 tahun pun tu la bendenya. Kalau AMerika atau GErman bukak kilang kat malaysia....atleast bahagian operator tu di ambil orang tempatan bekerja..... so ada la peluang makcik pakcik kat luar sana bukak kedai makan . pasal orang tempatan makan tenghari mesti makan nasik mmg carik lauk dan teh ais.
 
Sponsored Post

Gigahertz CS

Active Member
Joined
Sep 23, 2011
Messages
1,509
Reaction score
108
Points
38
cina sama cina apa dorang kisah

ada tak produk muslim dari A-Z berasaskan perkara ni?
CIna bila buat niaga. diorang sepakat dengna adik beradik , dengan bini , dengan menantu etc etc . nama syarikat lain lain. Syarikat A warranti 6 bulan Syarikat B warranti 3 bulann
tapi waktu makan malam 2-2 duduk meja sama. cedok nasi yang sama.

dan dua dua tidak borak pasal biz ketika time makan.
 

Gigahertz CS

Active Member
Joined
Sep 23, 2011
Messages
1,509
Reaction score
108
Points
38
cina sama cina apa dorang kisah

ada tak produk muslim dari A-Z berasaskan perkara ni?
masalahnya nak target siapa yang membeli ? China jual barang orang melayu dok membeli. Melayu jual barng siapa yang datang membeli ? Kalau ada pun kena main market
Pak arab atau Negara Islam yang lain. Cth Pakistan + bangladesh . Tapi Nilai matawang diorang ni lagi rendah daripada matawang kita. bila kita jual barang mmg kena sandarkan pada harga jualan di negara kita bukan di negara mereka
 

severkyt

Active Member
Joined
Feb 7, 2013
Messages
1,566
Reaction score
29
Points
35
promosi shope malam ini bayar RM1 boleh dapat honda city. Bagi saya ini taktik mengajak orang melayu islam berjudi cara tersembunyi & ianya tidak ubah seperti membeli nombor ekor dengan harga RM1 dan menang RM2500.
 

Mata_Pena

Active+ Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
3,533
Reaction score
828
Points
71
Mcm xda..
Kenapa Malaysia x bole jadi pengeluar yang boleh beat China product?
Buruh cina gaji mcm hamba abdi tuan.

Kalau malaysia nk beat china.. kene anaiya pekerja kilang baru boleh
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
21,734
Reaction score
2,324
Points
191
promosi shope malam ini bayar RM1 boleh dapat honda city. Bagi saya ini taktik mengajak orang melayu islam berjudi cara tersembunyi & ianya tidak ubah seperti membeli nombor ekor dengan harga RM1 dan menang RM2500.
xsama bro..

duit singgit tu dia pulangkan balik kalo xberjaya..

kalo judi, singgit tu burn..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register