Final Round : Siapa Pengkhianat Melayu?

CG Sponsors




Final Round : Siapa Pengkhianat Melayu?


  • Total voters
    0

kuhik

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 12, 2007
Messages
39,519
Reaction score
1,312
Points
191
Akhirnya pusingan akhir tiba jua.

Pertama sekali saya ucapkan kepada semua rakan-rakan CG kerana sudi mengundi sebelum ini. Penghargaan terima kasih daripada saya.

mari kita review 2 round sebelum ini:



ROUND 1 :



Undi yang diperlukan untuk layak ke next round: 50 votes
Jumlah pengundi terkini : 240 voters

Calon Pengkhianat Melayu yang layak :
1) Tun Hj Dr. Mahathir (81 undi)
2) Dato' Seri Abdullah Badawi (84 undi)
3) Dato' Seri Najib Tun Razak (110 undi)
4) Dato' Seri Anwar Ibrahim (72 undi)
(undi di atas kiraan pada 28 Oktober 2008)





ROUND 2 : SEMI FINAL



Undi yang diperlukan untuk layak ke next round: 90 votes
Jumlah pengundi terkini : 165 voters

Calon Pengkhianat Melayu yang layak ke Final Round:
1) Dato' Seri Abdullah Badawi (92 undi)
2) Dato' Seri Najib Tun Razak (105 undi)

(undi di atas kiraan pada 15 November 2008)


Analisis Ringkas oleh Tuan Tanah :

oleh kerana yang tinggal hanyalah calon-calon dari UMNO, iaitu Presiden dan Bakal Presiden, maka terbuktilah bahawa calon-calon dari parti lain tidak diiktiraf sebagai Melayu secara MAJORITI.

Dengan kata lain, MAJORITI MELAYU di CariGold menganggap bahawa calon-calon dari UMNO ini ialah Pengkhianat Melayu sebenarnya, bukannya calon-calon dari PAS mahupun calon tunggal dari PKR.

Kesimpulan yang mudah, UMNO dan pemimpin-pemimpinnya ialah pengkhianat Melayu oleh MAJORITI MELAYU :)

====================

Thread ini dibuka ialah untuk membantu para ahli forumer (terutama debaters dalam section politic ini) berhujah dalam bentuk statistik dan fakta yang lebih jelas serta mengelakkan pemberian fakta palsu dan rekaan sendiri.

Tambahan pula, sebagai adat kita berhujah, mestilah disertakan dengan fakat dan bukti yang jelas. kalau kita main cakap, "majoriti orang itu sokong itu" atau "majoriti orang anggap itu", maka sesiapa sahaja boleh cakap begitu..

akan tetapi, oleh kerana kita adalah tergolong dalam golongan yang cerdik pandai, maka kita mestilah menilai sesuatu itu dengan fakta dan statistik yang jelas.

Boleh tengok kat sini untuk maklumat lanjut : http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=56380

Selamat Mengundi untuk semua :)
Terima kasih sebagai pendahuluan :D
 
Sponsored Post

WMComm

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2008
Messages
22,845
Reaction score
95
Points
120
kalau forum lain yg pro kerajaan dan anti pembangkang mcm mana?mesti sebaliknye results vote ni kan? :-?
 

kuhik

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 12, 2007
Messages
39,519
Reaction score
1,312
Points
191
kalau forum lain yg pro kerajaan dan anti pembangkang mcm mana?mesti sebaliknye results vote ni kan? :-?
yup...of course...that's why kena buktikan dengan fakta :)
 

Overclock

Legendary Member
Joined
Dec 1, 2006
Messages
14,056
Reaction score
42
Points
120
kalau forum lain yg pro kerajaan dan anti pembangkang mcm mana?mesti sebaliknye results vote ni kan? :-?
So kita ambik result forum yang bukan pro mane2.. Cam CG..
he hee.. Undi anda adalah rahsia.. Hantu tak cukup umur tak leh mengundi..
 

mj12

Legendary Member
Joined
Mar 22, 2008
Messages
11,812
Reaction score
0
Points
110
caya lah bro kuhik....ekkekekke

mantap gitu...ekkekekke

p/s..sayang si kaktus dah tidur....keje sok katanya..:))
 

sandaldm

Active Member
Joined
Sep 21, 2008
Messages
1,762
Reaction score
12
Points
35
haha..stakat ni mmg benar la ape yg hamba jangka..tuan tanah teruskan usaha mu untuk mencelikkan mata org psl parti yg kononnya menolong melayu..tp mmg diorg tulong org melayu..tp yg konco2 je la..hahaha
 

dek_ang

Active+ Member
Joined
Jul 26, 2008
Messages
4,723
Reaction score
1
Points
25
Macam main bola plak..heheh...
Aku da undi..
 

yinbyungheon

CG Top Poster Club
Joined
Jul 12, 2006
Messages
36,821
Reaction score
856
Points
161
ambik ko bijan and pak lelah...jahanam mesia disebabkan korang berdua!!! haramjad! :))
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register