Filem melayu terbaik pernah anda tengok?

CG Sponsors




jiwangkarat

Fun Poster
Joined
Aug 24, 2012
Messages
771
Reaction score
69
Points
20
Bagi aku setakat ni Filem Sepi tahun 2008.

Sinopsis

Filem drama romantik ini mengisahkan 3 orang yang berasingan mengenal erti cinta, kehilangan dan kesepian. Adam (Afdlin Shauki), seorang tukang masak berjaya, meluaskan kerjayanya dengan mereka hiasan terbaik sekali untuk majlis perkahwinan. Tetapi dengan segala kejayaan beliau masih membujang dan belum bertemu dengan pasangannya sendiri. Kemudian seorang pemilik kilang kasut bernama Sufi (Tony Eusoff) yang sekian hari cuba melenyapkan memori pemergian isterinya yang telah mati. Akhir sekali Imaan (Baizura Kahar) seorang penulis teater muda yang menjadikan pentas teater sebagai tapak memahami masa silamnya dan kupasan demi kupasan kedalam masa depannya sendiri. Ketiga-tiga mereka berkait di dalam satu insiden dramatik yang akan merubah kehidupan mereka buat selamanya.


Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=qKb0ANMCMTo#aid=P9lV4UsZlzA

Part yang aku suka.

http://www.youtube.com/watch?v=8SluObXwOns


boleh explain kenapa korang kata filem tu terbaik?
 
Last edited:
Sponsored Post

ariflatip

Fun Poster
Joined
Nov 28, 2012
Messages
796
Reaction score
1
Points
15
senario

The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 10 characters.
 

orga21

Active Member
Joined
Mar 22, 2007
Messages
1,506
Reaction score
7
Points
25
Pramugara terlampau tu termasuk sekali tak? ha ha ha....lariiii...
 

gnomefan

Active Member
Joined
Mar 7, 2008
Messages
1,456
Reaction score
2
Points
25
takde lg tgk cite melayu yg terbaik lg. semuanya tak best , atau bahasa kasarnya, semua sampah.
 

joee

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Oct 1, 2010
Messages
40,679
Reaction score
939
Points
161
Pramugara terlampau tu termasuk sekali tak? ha ha ha....lariiii...
:)):)):)):))
time hangat kes tur 1cd jual smp soploh hengget wooo :D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register