Santai FERI MUHIBBAH, FERI YANG MENGHUBUNGKAN SEMENANJUNG DAN BORNEO

CG Sponsors




kopirait

CG Top Poster Club
Top Poster #5
Joined
Apr 18, 2010
Messages
37,084
Reaction score
2,593
Points
206
bila teringat feri muhibbah ni, terus teringat artis - ferry anugerah makmur.. kat mana le dia skang..
ada je lagi.
haritu nampak dalam group malaysiaku dulu-dulu.
 
Sponsored Post

buncai

Fun Poster
Joined
May 21, 2011
Messages
584
Reaction score
37
Points
30
Kuantan ke KK 2 hari. Zaman tu takde smartphone takde laptop. Mati kebosanan le
eh mcm2 bole buat atas kapal tu .. dan bole bergaul dgn mcm2 org lagi sbb time tu xda yg dok layan main hpon je.
dulu tak sama dgn skrg, walaupun xda smartphone tapi kehidupan tetap menarik.
 

biomedik2

Active+ Member
Joined
Jan 19, 2020
Messages
4,049
Reaction score
1,264
Points
111
eh mcm2 bole buat atas kapal tu .. dan bole bergaul dgn mcm2 org lagi sbb time tu xda yg dok layan main hpon je.
dulu tak sama dgn skrg, walaupun xda smartphone tapi kehidupan tetap menarik.
Betul. Dulu dulu naik bas sembang orang sebelah, tgk jalan, baca buku gila gila. Sekarang semua tgk smart phone.
 

izaf505

Active Member
Joined
Oct 25, 2011
Messages
1,991
Reaction score
62
Points
45
Kan...kalau mcm tu kita duk rumah je la. Kereta pon tayah pakai. Nnti eksiden mati katak jugak.

Skarang zaman ape bang. Besi pon dah buleh terbang la skarang. Ada masalah, kasi setel la labu. Xkan nak tunggu org lain suap semua.

Dasar pemalas.
Xslp ayat die maksudkan bot2 kecik ni yang senang dipukul ombak. Best jg kalau perkhidmatan feri ni ade smula..
 

izaf505

Active Member
Joined
Oct 25, 2011
Messages
1,991
Reaction score
62
Points
45
Menarik ni dan boleh jadi cara bercuti baharu bagi rakyat Malaysia.. Sama juga dengan KTMB, alangkah baiknya kalau diadakan tourism coach dari JB/KL ke Kota Bahru.. santai2 naik keretapi dgn family sambil menikmati pemandangan menarik dalam negara.. mesti ramai yang minat
Btol tu.. Stkt ni rsnye plng jauh KL - padang besar. Yg xperlu tukar train
 

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
7,803
Reaction score
310
Points
91
silapnya dulu beli feri pun umor dah tua..tp x sure la plak umur kapal ni expired ni brapa tahun..ke kene scam bli kapal yg mmg dah rosak.

tp mmg harap la adakan balik feri ni..nk g sabah sarawak ni kire ada 2 pilihan la..xde la naik flight je.xpela amik masa sekalipun..skrg ni plak mcm ada je kes flight terhempas,agak cuak jgk la bile naik flight..
 

puyol

CG Top Poster Club
Joined
Jun 28, 2011
Messages
22,782
Reaction score
2,224
Points
201
kalau boleh bawak kereta sekali lagi bagus. Senang nak jalan2 kat sana nanti.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register