BTC USD 19,414.3 Gold USD 1,665.33
Time now: Jun 1, 12:00 AM

FCPO Trading Room

Sponsored Post

tomcat_apachee

Active+ Member
Messages
4,106
Joined
Jun 15, 2007
Messages
4,106
Reaction score
62
Points
35
saya fikir Tuan Tomcat maksudkan FCPO

..betul...memang boleh guna indi yg sama mcm guna utk forex

Cuma FCPO ni lot size minima dia pun dan boleh anggap lot gajah juga kalau Tuan banding dgn forex.. (Tapi kalau utk masta masta Forex munkin tak heran utk satu lot nilai pips RM 25.00 minima

utk newbi ..RM 25 per tick/pip saya fikir..boleh pening juga tu

Tambahan "Perangai: Market FCPO ni dia suka buat gap yg makan ribuan ringgit
juga "Bar gajah" yg juga boleh pergi ribuan ringgit.

Jadi..kalau nak start trade FCPO , dan dah ada pengetahuan trade Forex..tu bagus
cuma kena lebih hati2 drp biasa ..sebab nila ticks dia yg besar dan perangai /pergerakan market dia

Tak nafikan..memang yg trade forex pun biasa akan jumpa bar gajah dia..terutama masa2 NFP news ke...
Ye tuan betul..sy maksudkan FCPO
 

tomcat_apachee

Active+ Member
Messages
4,106
Joined
Jun 15, 2007
Messages
4,106
Reaction score
62
Points
35
20 tahun .. :) lebih kurang..saya KENAL futures Trading
kenal je
masa tu ada byk tak betul

untungnya saya jumpa Broker yg betul (legit...dgn Bursa Malaysia )
kawan yg kenalkan saya pun..terkena dgn broker palsu (senang je kalau yg tau...semua yg buat SPOT TRADING tu palsu )

tapi saya ON OFF

sat trade sat cuti

mcm sekarang..cuti

insyaAllah...nanti trade

haha..tu sebab walau dah lama...rasa mcm nubie juga
Boleh ajor kan ke tuan..al maklumlah..kerja freelance mcm sy ni memerlukan backup income sambilan..😃😃
 

Hou-Ou

Active Member
Messages
2,194
Joined
Jun 13, 2021
Messages
2,194
Reaction score
956
Points
81
Boleh ajor kan ke tuan..al maklumlah..kerja freelance mcm sy ni memerlukan backup income sambilan..😃😃

insyaAllah..apa2 yg Tuan nak tau..kalau boleh saya bantu..Tuan tanya sja lah

kat sini pun ada masta2 FCPO yg duk baca
pasti boleh bagi ilmu :)
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register