Barcelona FC Barcelona menCariGoal Discussion Thread 2008/2009

Recommended Brokers


Overclock

Legendary Member
Joined
Dec 1, 2006
Messages
14,056
Reaction score
42
Points
120
FC Barcelona menCariGoal Discussion Thread 2010/2011




Camp Nou



Jeysey



Founded: November 29th, 1899

Stadium: Camp Nou (98,772)

Dimensions: 105 x 68 meters

President: Joan Laporta

Manager: Josep Guardiola

Assistant Manager: Tito Vilanova

Director of Football: Txiki Begiristain




Trophies:

CHAMPIONS LEAGUE: 1991-92, 05-06

EUROPEAN CUP WINNERS CUP: 1978-79, 81-82, 88-89, 96-97

FAIR CUP: 1957-58, 59-60, 65-66

EUROPEAN SUPER CUP: 1992-93, 97-98

SPANISH LEAGUE CHAMPIONSHIP: 1928-29, 44-45, 47-48, 48-49, 51-52, 52-53, 58-59, 59-60, 73-74, 84-85, 90-91, 91-92, 92-93, 93-94, 97-98, 98-99, 04-05, 05-06

SPANISH CUP: 1909-10, 11-12, 12-13, 19-20, 21-22, 24-25, 25-26, 27-28, 41-42, 50-51, 51-52, 52-53. 56-57, 58-59, 62-63, 67-68, 70-71, 77-78, 80-81, 82-83, 87-88, 89-90, 96-97, 97-98

SPANISH SUPERCUP: 1983-84, 91-92, 92-93, 94-95, 96-97, 05-06, 06-07

SPANISH LEAGUE CUP: 1982-83, 85-86

LATIN CUP: 1948-49, 51-52

CATALAN LEAGUE CHAMPIONSHIP: 1901-1902, 04-05, 08-09, 09-10, 10-11, 12-13, 15-16, 18-19, 19-20, 20-21, 21-22, 23-24, 24-25, 25-26, 26-27, 27-28, 29-30, 30-31, 31-32, 34-35, 35-36, 37-38

CATALAN CUP: 1990-91, 92-93, 99-00, 03-04, 04-05, 06-07


Total 92



Current Squad:


Goalkeepers
1. Valdés , 13. Pinto, 25. Jorquera

Defenders
2. Cáceres, 3. Piqué, 4. Márquez, 5. Puyol (Captain), 16. Sylvinho, 18. Milito, 20. Alves , 22. Abidal, 29. V. Sánchez

Midfielders
6. Xavi, 7. Gudjohnsen, 8. A. Iniesta, 15. Keita , 21. Hleb, 24. Touré Yaya, 28. Sergio Busquets, 30. V. Vázquez, 31. Jeffren

Forwards
9. Eto'o, 10. Messi, 11. Bojan, 14. Henry, 27. Pedro



Club Legends:
Krankl, Maradona, Sonny Anderson, Evaristo, Rivaldo, Romario, Ronaldinho, Hristo, Prosinečki, Laudrup, Lineker, Schuster, Czibor, Kocsis, Kubala, Rodríguez, Gonzalvo III, Basora, Segarra, Sígfrid Gràcia, Luis Suarez, Migueli, Rifé, Guillermo Amor, Zubizarreta. Urruti, Quini, Zamora, Cocu, Cruijff, Ronald de Boer, Frank de Boer, Koeman, Neeskens, Deco, Baia, Abelardo, Alexanko, Rexach, Txiki, Goikoetxea, Guardiola, Lucho, Nadal, Puyol, Ramallets, Salinas, Samitier, Sergi, Suarez, Zamora, Zubizarreta, Larsson, Messi, Xavi, Eto'o, Belletti, Henry.



Transfers:


In
Gerard Piqué for €7m from Manchester United FC
Seydou Keita for €14m from Sevilla FC
Martín Cáceres for €16.5m from Villarreal CF
Dani Alves for €29m (+ €6m depending) from Sevilla FC
Alexander Hleb for €15m from Arsenal FC
Henrique Adriano Buss for €8m (+ €2m extra bonuses) from Palmeiras

Out

Edmilson on a fee --> Villarreal CF
Giovani dos Santos for €6m (with the potential to rise to €11m depending on appearances. The deal also includes a sell-on clause of 20% within dos Santos' first two years at Tottenham, and 10% thereafter.) --> Tottenham Hotspur
Gianluca Zambrotta for €9m (with a potential €2m added on depending on Milan's performance in the CL) --> AC Milan
Deco for €10m --> Chelsea FC
Lilian Thuram --> Free
Santiago Ezquero --> Free
Ronaldinho for €21m (+ €6m depending) --> AC Milan
Oleguer for €3m (+ €2m depending) --> Ajax Amsterdam
Henrique Adriano Buss --> Bayer Leverkusen (LOAN - 1 Year)
Mark Crosas for €500k (->€2m depending) --> Celtic
 
Last edited:
Sponsored Post

kulitubi

Active Member
Joined
Oct 11, 2006
Messages
1,473
Reaction score
0
Points
20
YAHOOO Liverpool Menang!!!! YES....oooppss...silap thread lak..ingatkan kat Liverpool fan sini...heheheee
 

cjah7

Fun Poster
Joined
Jul 15, 2006
Messages
440
Reaction score
0
Points
10
yes! yes! yes!!!! liverp00l mng... huhuhu... aik, aku pun silap thread la, ahaks;)
 

kulitubi

Active Member
Joined
Oct 11, 2006
Messages
1,473
Reaction score
0
Points
20
yes! yes! yes!!!! liverp00l mng... huhuhu... aik, aku pun silap thread la, ahaks;)
laa..lu silap post ler cik jah no 7!!!..kat sini tempat geng BARCA merasa keperitan di bantai oleh Liverpool. Tempat ni tmpt dia orang nak bincang macamana Barca ni nak menang ngn Liverpool..heheee:)
 

Overclock

Legendary Member
Joined
Dec 1, 2006
Messages
14,056
Reaction score
42
Points
120
laa..lu silap post ler cik jah no 7!!!..kat sini tempat geng BARCA merasa keperitan di bantai oleh Liverpool. Tempat ni tmpt dia orang nak bincang macamana Barca ni nak menang ngn Liverpool..heheee:)
Tak per beb..nan ti gua kasik sorang2 player barca makan pil kuda kasik sume power kuda keluar..
 

reggae

Active Member
Joined
Feb 12, 2007
Messages
2,033
Reaction score
16
Points
25
Apa sudah jadi??

Nape yek barca dah jd hampeh.. kalah ngan liverpool plak tu? tp smlm defend barca mmg tak form, ntah aku tgk marking pun takde, tgk riise boleh ddk sorg2 je tu.. riise ngan bellamy tu gaduh2 dua-dua score, eto'o ngan rodaldinho gaduh.. hapa pun takde...

aku sbnrnye bkn barca punya fan... tp aku tak suka liverpool pulak yg pegi qtrfinal.. :rolleyes:
 

emanresu

Fun Poster
Joined
May 20, 2006
Messages
955
Reaction score
0
Points
10
2nd leg maseh ade, sume team ttp ade peluang
 

awang

Fun Poster
Joined
Jan 10, 2006
Messages
166
Reaction score
11
Points
15
heheheh....baru aku tahu ada thread barca kat sini!!

Ermm...mmg kita kalah ngan pool ari tu, adat mainan kalah menang nie. Tapi ada lagi 2nd leg walaupon agak sakit sbab dah lepas 2 gol kat tempat sendiri

Anyway, Barca still ada chan if Eto, Messi and Ronie boleh perform mcm biasa.

Pool sure main bertahan gila2 nanti...instingg aku kata Barca bleh layak quarter
 

Overclock

Legendary Member
Joined
Dec 1, 2006
Messages
14,056
Reaction score
42
Points
120
heheheh....baru aku tahu ada thread barca kat sini!!

Ermm...mmg kita kalah ngan pool ari tu, adat mainan kalah menang nie. Tapi ada lagi 2nd leg walaupon agak sakit sbab dah lepas 2 gol kat tempat sendiri

Anyway, Barca still ada chan if Eto, Messi and Ronie boleh perform mcm biasa.

Pool sure main bertahan gila2 nanti...instingg aku kata Barca bleh layak quarter
Cayalah..Hati aku kuat mengatakan yang barca tetap akan pergi.. Tak logik sampai sini jerr..
 

Overclock

Legendary Member
Joined
Dec 1, 2006
Messages
14,056
Reaction score
42
Points
120
Cayalah barcelona semakin mantap..Pas nih bantai liverpool 3-0 lak..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register