BTC USD 49,384.7 Gold USD 1,843.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Covid-19 Fasa 1 Vaksin 26 Feb, Fasa Ke 2 Bermula 19 April, 2 Dos Syarat Rentas Negeri

Adakah anda setuju untuk terima suntikan vaksin COVID19

  • Setuju

    Votes: 77 65.3%
  • Tidak Setuju

    Votes: 23 19.5%
  • Neutral

    Votes: 18 15.3%

  • Total voters
    118

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Mar 15, 2010
Messages
296,279
Reaction score
12,603
Points
2,376
Sponsored Post

fuhrer_69

Active Member
Joined
Sep 18, 2013
Messages
2,072
Reaction score
236
Points
43
Saya dah 16 hari disuntik 2nd dos vaksin covid 19. Alhamdulillah xde kesan sampingan yang teruk. Sakit bahu tempat cucuk dgn lenguh bahu tu ada slpas 24 jam 1 dos. 2nd dos sakit kena suntik je hari pertama. Lps tu ok je. Langsung xde kesan sampingan apa2...ikut atas badan masing2..ada yg demam, ada yg mcm nk demam, ada yg rasa kuat berdebar tapi heart rate x naik pn, ada yg rasa letih2, malah ada yg xde apa2...just sakit tempat cucuk. Biasa recover dalam kurang dari 24-48 jam.
saya lepas kene 2nd jab rasa nak demam, tapi malas layan, kalau layan konfem demam.

dan alhamdulillah tak demam. cuma badan rasa letih dan lenguh dekat sendi + pening sikit.

1st jab cuma rasa lenguh dekat tangan dan sengal-sengal.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Mar 15, 2010
Messages
296,279
Reaction score
12,603
Points
2,376
Tak la tegar sangat hehe, tp setahun sekali mmg ada la.

Ok la tu
Ada jugak sumbangan buat orang ramai
Kumpul saham akhirat 😁
 

pedang_setiawan

Active Member
Joined
Nov 16, 2010
Messages
1,017
Reaction score
272
Points
51
Alhamdulillah
Tuan antara orang terawal dalam CG yang buat review dos 1 & 2 vaksin
Banyak org igt kerajaan tipu statistik side effect etc tapi dari saya sebagai pelapor pertama, kebanyakan side effect adalah rinngan/standard...jarang2 ada demam yg suhu tinggi, yg kena observe kat wad sb heart rate meningkat....tempat sy dah lebih 900+ dah lengkap 2nd dose x silap (sb statistik xde dgn saya), this week dgn next week utk batch baru dah buka utk frontliner yg tak kritikal dgn 2nd line. Objectif x silap 100% immunization for total nearly 5k staf. Tapi pengecualiaan diberikan kepada ibu mengandung, penyakit2 kritikal etc. Org high BP masa daftar pn x bole cucuk. Batch ni dah pkai Sinovac sekali dgn Pfizer. Dulu Pfizer sj
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Mar 15, 2010
Messages
296,279
Reaction score
12,603
Points
2,376
Banyak org igt kerajaan tipu statistik side effect etc tapi dari saya sebagai pelapor pertama, kebanyakan side effect adalah rinngan/standard...jarang2 ada demam yg suhu tinggi, yg kena observe kat wad sb heart rate meningkat....tempat sy dah lebih 900+ dah lengkap 2nd dose x silap (sb statistik xde dgn saya), this week dgn next week utk batch baru dah buka utk frontliner yg tak kritikal dgn 2nd line. Objectif x silap 100% immunization for total nearly 5k staf. Tapi pengecualiaan diberikan kepada ibu mengandung, penyakit2 kritikal etc. Org high BP masa daftar pn x bole cucuk. Batch ni dah pkai Sinovac sekali dgn Pfizer. Dulu Pfizer sj

Biasa la bang
Menda baru
Memang akan ada timbul kegusaran di jiwa
Amik masa untuk terima 😁
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Mar 15, 2010
Messages
296,279
Reaction score
12,603
Points
2,376
VAKSIN COVID-19 | Sultan Selangor & Tengku Permaisuri Selesai Terima Suntikan Dos Kedua

Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj dan Tengku Permaisuri Selangor, Tengku Permaisuri Norashikin selesai menerima suntikan dos kedua vaksin COVID-19 Pfizer-BioNTech di Hospital Shah Alam.

Suntikan dos kedua ini dibuat selepas 21 hari Baginda berdua menerima suntikan dos pertama vaksin COVID-19 pada 20 Mac 2021.

Turut menerima suntikan dos kedua, Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah.

Baginda berkenan untuk mengambil suntikan vaksin COVID-19 ini selepas dimaklumkan bahawa hampir kesemua petugas-petugas barisan hadapan di Selangor telah pun mendapatkan suntikan vaksin masing-masing.

Sumber : FB Selangor Royal Office

 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Mar 15, 2010
Messages
296,279
Reaction score
12,603
Points
2,376
VAKSIN COVID-19 | Kerajaan Setuju Majikan Beri Cuti Pada Pekerja

Kementerian Sumber Manusia bersetuju majikan memberikan cuti kepada pekerja untuk mendapatkan vaksin COVID-19.

Pemberian cuti oleh majikan dapat meyakinkan lagi rakyat malaysia untuk mendapatkan vaksinasi kerana masih terdapat segelintir yang risau untuk menerima suntikan berkenaan.

‘SUBSCRIBE’ saluran YouTube Buletin TV3 https://bit.ly/3oF4onJ untuk lebih banyak klip berita terkini.

 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Mar 15, 2010
Messages
296,279
Reaction score
12,603
Points
2,376
VAKSIN COVID-19 | Sultan Selangor, Tengku Permaisuri Terima Dos Kedua

Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah dan Tengku Permaisuri Selangor, Tengku Permaisuri Norashikin selesai menerima suntikan dos kedua, vaksin COVID-19 Pfizer Biontech di Hospital Shah Alam.

Suntikan dos kedua dibuat selepas 21 hari baginda berdua berkenan menerima dos pertama, pada 20 Mac lalu.

‘SUBSCRIBE’ saluran YouTube Buletin TV3 https://bit.ly/3oF4onJ untuk lebih banyak klip berita terkini.

 

myrayyan

Legendary Member
Joined
Apr 12, 2010
Messages
13,464
Reaction score
61
Points
130
Saya dah 16 hari disuntik 2nd dos vaksin covid 19. Alhamdulillah xde kesan sampingan yang teruk. Sakit bahu tempat cucuk dgn lenguh bahu tu ada slpas 24 jam 1 dos. 2nd dos sakit kena suntik je hari pertama. Lps tu ok je. Langsung xde kesan sampingan apa2...ikut atas badan masing2..ada yg demam, ada yg mcm nk demam, ada yg rasa kuat berdebar tapi heart rate x naik pn, ada yg rasa letih2, malah ada yg xde apa2...just sakit tempat cucuk. Biasa recover dalam kurang dari 24-48 jam.
pada pendapat tuan yang ada mcm sakit [email protected]@3 serangkat sesuai ke ambil dos ni?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register