BTC USD 56,387.4 Gold USD 1,763.67
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Facebook Tukar Nama Baru & Kemaskini Berita Alam "META"

20.10.2021 - Global, Syarikat gergasi media sosial Facebook Inc sedang merancang untuk membuat penjenamaan semula syarikat itu dengan nama baru minggu depan, lapor Verge pada Selasa, memetik satu sumber mengetahui perancangan tersebut. Ketua Pegawai Eksekutif Facebook Mark Zuckerberg merancang untuk membincangkan perubahan nama dalam persidangan Connect yang dilakukan setiap tahun pada 28 Oktober depan, namun penjenamaan itu mungkin akan diumumkan lebih awal, lapor Verge.

Penjenamaan semula itu mungkin akan meletakkan aplikasi media sosial Facebook sebagai salah satu daripada pelbagai produk di bawah sebuah syarikat induk, yang turut memiliki aplikasi lain termasuk Instagram, WhatsApp, Oculus dan pelbagai aplikasi lain. Bagaimanapun, Facebook tidak memberi respons segera ketika dihubungi untuk memberi ulasan berkenaan keputusan tersebut.​

1634719363611.png
 
Sponsored Post

GeeKaDoY

Active Member
Messages
1,543
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,543
Reaction score
296
Points
51
Memang perosak manusia punya ekosistem lah dia ni... buat FB org dah tak jumpa/melawat nak sembang2, jengah keadaan, sembang kat DM.

Ni buat macam ni pulak lagi orang tak keluar bilik/rumah.... rosak tubuh badan.

Direct Social dah tak ada dan akan makin kurang... mengadap gajet je la...
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Messages
324,446
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
324,446
Reaction score
16,545
Points
2,376
Memang perosak manusia punya ekosistem lah dia ni... buat FB org dah tak jumpa/melawat nak sembang2, jengah keadaan, sembang kat DM.

Ni buat macam ni pulak lagi orang tak keluar bilik/rumah.... rosak tubuh badan.

Direct Social dah tak ada dan akan makin kurang... mengadap gajet je la...

Betapa jauh ke depan pemikiran dia
Dah boleh agak menda ni jadi
Dah masuk dalam perancangan
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Messages
33,480
Top Poster #5
Joined
Nov 23, 2012
Messages
33,480
Reaction score
4,292
Points
236
Meta Di Arahkan Jual Semula Giphy Oleh Lembaga Persaingan UK

Lembaga Persaingan dan Pasaran (CMA) United Kingdom mendapati pembelian Giphy oleh Meta pada Mei tahun lalu mewujudkan amalan anti persaingan. Oleh itu Meta kini perlu menjual semula Giphy kerana pengambil alihan akan menyebabkan berkurangnya persaingan antara platform media sosial dan meningkatkan pegangan Meta yang telahpun dominan pada waktu ini.

Meta dilihat boleh menghalang laman media sosial lain dari mengakses Giphy sekaligus menyebabkan pengguna pergi ke platform media sosial milik Meta yang akan hanya menguntungkan mereka. Syarikat lain juga mungkin perlu berkongsi lebih banyak data pengguna dengan Meta untuk terus diberikan akses. Facebook masih belum memberikan kenyataan rasmi mengenai keputusan CMA ini.​

1638344374962.png
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Messages
324,446
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
324,446
Reaction score
16,545
Points
2,376
Meta Di Arahkan Jual Semula Giphy Oleh Lembaga Persaingan UK

Lembaga Persaingan dan Pasaran (CMA) United Kingdom mendapati pembelian Giphy oleh Meta pada Mei tahun lalu mewujudkan amalan anti persaingan. Oleh itu Meta kini perlu menjual semula Giphy kerana pengambil alihan akan menyebabkan berkurangnya persaingan antara platform media sosial dan meningkatkan pegangan Meta yang telahpun dominan pada waktu ini.

Meta dilihat boleh menghalang laman media sosial lain dari mengakses Giphy sekaligus menyebabkan pengguna pergi ke platform media sosial milik Meta yang akan hanya menguntungkan mereka. Syarikat lain juga mungkin perlu berkongsi lebih banyak data pengguna dengan Meta untuk terus diberikan akses. Facebook masih belum memberikan kenyataan rasmi mengenai keputusan CMA ini.​

1638344374962.png

Tak nak bagi monopoli ni
 
Sponsored Post
Top
Log in Register