Facebook kene Hacked

Recommended Brokers


MalayaHost

Junior Member
Joined
Jun 10, 2014
Messages
64
Reaction score
0
Points
6
Boleh bagi link fb? berkemungkinan akaun digodam akibat password low, atau letak password seperti nombor telefon, tarikh lahir, atau ada letak note di mana-mana atau terkena jangkitan sypware seperti keylogger atau RAT
 
Sponsored Post

roderisland

Fun Poster
Platinum Member
Joined
Mar 18, 2015
Messages
366
Reaction score
0
Points
10
try to use google authentication login, very secure
 

ddeeen

Junior Member
Joined
May 11, 2013
Messages
61
Reaction score
1
Points
11
makanya kalau bikin akun itu pake password yang sangat rumit yang terdiri dari angka huruf dan tanda baca supaya hacker susah ngebobol
 

Vpoint7

Fun Poster
Joined
Feb 11, 2009
Messages
235
Reaction score
19
Points
15
Hm, biasa klu kena hack senang je tahu punca,

1. Buka fb kat cyber cafe. 70% tak selamat.
2. Guna laptop/PC kwn2 yg bkn pelajar IT, & byk program mengarut dlm PC.
3. PC/Laptop tuan sendiri, AV tak update apatah lagi klu windows pn x update.
4. Phishing/web tiruan seakan-akan fb bro pegi isi login fb. Mmg hancus lah.
5. Buka email drpd pihak fb yg tak pernah berlaku, tetapi tiba2 nk update itu ini, LAYAN mmg kena lah..
6. Kombinasi pswd lemah ni, alasan 1-dunia org pakai. Hehe

Semua jawapan di ats adalah 100% benar. :)paid

Nk cover semula/block acc fb yg hilang ? Rasa nya pihak fb pn malas nk layan. Anggap je burn acc hacked fb tu.. buat yg baru..

Kecuali bro rajin menuntut ilmu, study & minat hal PC, slps ini pasti selamat mana2 acc online bro, klu bertapa lagi lama, silap2 jadi hacker tros. :D
 

xpeipanx

Fun Poster
Joined
Oct 19, 2012
Messages
365
Reaction score
2
Points
15
Haa nk tya cmna nk stop auto post kt fb,kawan dh buat mcm2,biasa mnda tu post pkul 1 2 pagi via Exclusive Videos,post content haghjads pnya. Bpak mntua pya fb kena,,haihhh
 
Sponsored Post
Top
Log in Register