Facebook dan Cryptocurrency Libra 🔜 One World Currency 😱

Recommended Brokers


Latest Threads

TamingSari

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 28, 2006
Messages
25,256
Reaction score
135
Points
128
kalo dah nama stable coin..

dia bukan bertindak seperti bitcoin yang bertindak sebagai aset..

ia seperti tether coin, cth usdt, nzdt yang paged pada nilai usd dan nzd..
betul sebb buka decentralized
 
Sponsored Post

jaws_am

Super Active Member
Joined
May 29, 2008
Messages
9,978
Reaction score
1,439
Points
141
kalo dah nama stable coin..

dia bukan bertindak seperti bitcoin yang bertindak sebagai aset..

ia seperti tether coin, cth usdt, nzdt yang paged pada nilai usd dan nzd..
libra bukan crytocurrency jenis centralize/decentralize..

libra lebih kpd platform yg menukar currency fiat/crypto ke satu coin yg accepted by worldwide..

tp dalam libra nih ada blokchain utk ahli2 (hiden hand)

mereka mencorak libra..

boleh jdi asset secure jika fiat money problem..

atau boleh jdi secure saving dari fiat money bg negara2 yg mengalami masalah inflasi..

stablize + worldwide usage.. accepted by all..
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
21,734
Reaction score
2,324
Points
191
libra bukan crytocurrency jenis centralize/decentralize..

libra lebih kpd platform yg menukar currency fiat/crypto ke satu coin yg accepted by worldwide..

tp dalam libra nih ada blokchain utk ahli2 (hiden hand)

mereka mencorak libra..

boleh jdi asset secure jika fiat money problem..

atau boleh jdi secure saving dari fiat money bg negara2 yg mengalami masalah inflasi..

stablize + worldwide usage.. accepted by all..
betul dah tu..

tapi dia bukan sebagi store value..

cryto yang store value adalah limited supply..

baru nilai akan ikut demand and supply..

kalo libra nak stable value, dia kena paged mana2 fiat currency, rasanya dia akan paged usd..

blockchain ada dalam libra laa, bukan ahli2 sahaja yang guna blockchain..

dan yang ko panggil ahli libra atau hidden hand tu adalah libra association..

sapa yang join libra association ni laa yang untung, seolah2 mereka ni laa yang memiliki saham dalam libra association.. adakah libra association ni open token sales utk public??
 

jaws_am

Super Active Member
Joined
May 29, 2008
Messages
9,978
Reaction score
1,439
Points
141
adakah pengemuman libra nilah yg melonjakkan harga emas( pecah high selepas 3 tahun kut), btc, ethereum?
ikutkan libra xda kaitan dengan gold..

dikatakan..

Bitcoin's digital gold, Libra will be the digital dollar..
 

jaws_am

Super Active Member
Joined
May 29, 2008
Messages
9,978
Reaction score
1,439
Points
141
macam coupon hari kantin sekolah ke ni, tapi laku masa hari kantin je lah.

rasa2nya coin2 ni semua pun macam tu juga, ada yang diterima sebagai payment, ada yang tak. :D
libra bukan macam kupon sekolah.. :))

libra tumpang guna social network (fb,whatsapp) untuk create e-payment..

the best part.. dia jadi medium untuk wang fiat dan cyptocurrency untuk memudahkan transaksi..

kita sedia maklum sekarang nih bitcoin bukan mudah untuk dibuat transaksi seharian @ membeli barang2 keperluan harian dan lain2..

dengan adanya kemudahan libra (colibra wallet) pemindahan wang berlaku dengan cepat from bitcoin (cyptocion) to libra to wang fiat ( mana2 negara )

libra seakan2 menjadi satu bank pusat yang buat exchange secara rangkaian media social.. bank pusat ini juga mencetak coinnya sendiri untuk digunakan sebagai transaksi..

bukan project kupon sekolah yer.. :">
 

jaws_am

Super Active Member
Joined
May 29, 2008
Messages
9,978
Reaction score
1,439
Points
141
Excellent thread. @jaws_am , saya merged thread you dgn existing thread di subforum lebih tepat. PM me if you want to be a TS. Thx.
thanks

dah request to be TS.. :">
 

mrbukan2

Fun Poster
Joined
Jan 19, 2012
Messages
600
Reaction score
21
Points
15
libra bukan macam kupon sekolah.. :))

libra tumpang guna social network (fb,whatsapp) untuk create e-payment..

the best part.. dia jadi medium untuk wang fiat dan cyptocurrency untuk memudahkan transaksi..

kita sedia maklum sekarang nih bitcoin bukan mudah untuk dibuat transaksi seharian @ membeli barang2 keperluan harian dan lain2..

dengan adanya kemudahan libra (colibra wallet) pemindahan wang berlaku dengan cepat from bitcoin (cyptocion) to libra to wang fiat ( mana2 negara )

libra seakan2 menjadi satu bank pusat yang buat exchange secara rangkaian media social.. bank pusat ini juga mencetak coinnya sendiri untuk digunakan sebagai transaksi..

bukan project kupon sekolah yer.. :">
ooo dia jadi macam money changer la, plus dia juga hasilkan coin sendiri. lepas ni mesti google pun nak follow juga, GWallet and GCoin :))
 

jaws_am

Super Active Member
Joined
May 29, 2008
Messages
9,978
Reaction score
1,439
Points
141
Bitcoin soars past US$13,000 as Facebook's Libra fuels demand

Bitcoin Melonjak naik gara2 geopolitical tension dan Pengumuman Libra..

Libra bakal menjadi platform memudahkan transaksi crypto currency.. :">

Rakyat malaysia kena ambil peluang.. untuk start farming bitcoin/trading..

But not now.. tunggu bagi stable semula.. sebab sekarang dah melampau..

____


NEW YORK/LONDON: Bitcoin jumped to an 18-month high on Wednesday, as investors looked for safety in alternative investments amid geopolitical tension, and cheered prospects that Facebook Inc's Libra token could push cryptocurrencies into the mainstream.

The world's biggest cryptocurrency has surged in value since April and on Wednesday hit a peak of US$13,666.02 (£10,767) on the Bitstamp exchange, the highest level since January 2018. So far this year, bitcoin has risen more than 260%, although it remains below its all-time high of nearly $20,000 hit in December 2017.

Bitcoin last traded up 14.7% at $13,475.

Investors have flocked back in to digital currencies after a bruising 2018. Bitcoin has risen for eight consecutive days. And now Facebook has said it would offer its own cryptocurrency, the Libra coin, by end of June 2020.

Analysts say Facebook's announcement this month has revived interest in digital currencies, while investors seeking safety have also pushed up bitcoin's price.

"Cryptocurrency traders were reinvigorated by Facebook's launch of their own digital coin and momentum appears to be stirring up fresh new investors," said Edward Moya, senior market analyst, at online FX broker OANDA in New York.

"Bitcoin skeptics are cautious in trying to stop this surge and may look for the next key resistance level which is $15,000," he added.

With major central banks keeping interest rates near all-time lows, investors have been looking for ways to diversify their portfolios, including through cryptocurrenies, analysts said.

Bitcoin CME futures volumes have also increased in the past few days, as investors look for ways to get their hands on the coin via the derivatives market.

read more :The Star
 
Sponsored Post
Top
Log in Register