CG Sponsors




sutranilam

Active+ Member
Joined
Oct 18, 2007
Messages
4,575
Reaction score
318
Points
41
deleted...............................................................................................
 
Last edited:
Sponsored Post

PiYuk

Active+ Member
Joined
Sep 15, 2008
Messages
3,916
Reaction score
4
Points
25
Salam.

Saya perlukan genuine petronas dealer.

Syarat-syarat :-

1.Boleh supply diesel D2 (syarat : Kandungan sulfur 0.02) dan petrol RON 97

2.Capacity : 25000 metric tonne each grade

3.Ada PDA licence dan PETCO licence

4.Price mesti pada MOB - 5

5.Mudah berurusan

6.Preferably mereka yang deal direct dengan company owner dan bukan melalui agen atau broker.


Sesiapa ada semua ciri di atas boleh segera terus call saya
012-6236046
1stly, MOP ( Means of Platt) so platt mana hang nak ikut?

2ndly, petronas tak jual ikut harga mop sebab dia ada harga siling sendiri.

3rdly, kalau ikut kuantiti yg hang sebut, hanya bleh beli dr PETCO sbb PDB hanya tuk supply local tp masih bleh arrange tuk PDB swap cargo dgn PETCO. Harga PDB mahal sebab masuk tax, harga PETCO murah sikit.

PDA license holder yg ada 2-2 surat dr PDB n PETCO tu ramai tapi ramai gak yg tak qualify dr segi kewangan.

anyway, goodluck.
 

voucer biru

Permanently Banned
Joined
Feb 18, 2009
Messages
733
Reaction score
0
Points
10
Salam.

Saya perlukan genuine petronas dealer.

Syarat-syarat :-

1.Boleh supply diesel D2 (syarat : Kandungan sulfur 0.02) dan petrol RON 97

2.Capacity : 25000 metric tonne each grade

3.Ada PDA licence dan PETCO licence

4.Price mesti pada MOB - 5

5.Mudah berurusan

6.Preferably mereka yang deal direct dengan company owner dan bukan melalui agen atau broker.


Sesiapa ada semua ciri di atas boleh segera terus call saya
012-6236046
salam....tanker aritu dah settle ke ??? ni carik minyak lak,,nak deal bg LOI dulu.!!!
 

dell

Super Active Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
8,125
Reaction score
90
Points
80
...bro sutranilam..ni minat bisnes2 shipping ea..

..kalau ada apa2 projek kat area2 PTP...bagi tau Dell..

..Dell bole tlg..
 

sutranilam

Active+ Member
Joined
Oct 18, 2007
Messages
4,575
Reaction score
318
Points
41
...bro sutranilam..ni minat bisnes2 shipping ea..

..kalau ada apa2 projek kat area2 PTP...bagi tau Dell..

..Dell bole tlg..
Salam.Nak kata minat tak adalah.Tapi peluang datang bergolek, so grab saja lah.
 

azrine

Legendary Member
Joined
Jul 22, 2008
Messages
14,535
Reaction score
560
Points
166
1stly, MOP ( Means of Platt) so platt mana hang nak ikut?

2ndly, petronas tak jual ikut harga mop sebab dia ada harga siling sendiri.

3rdly, kalau ikut kuantiti yg hang sebut, hanya bleh beli dr PETCO sbb PDB hanya tuk supply local tp masih bleh arrange tuk PDB swap cargo dgn PETCO. Harga PDB mahal sebab masuk tax, harga PETCO murah sikit.

PDA license holder yg ada 2-2 surat dr PDB n PETCO tu ramai tapi ramai gak yg tak qualify dr segi kewangan.

anyway, goodluck.
well said sis..

agreed with you..

cam petrol Ron 97 tu..better amik AGO..lagi murah..

just chip ni jer..

goodluck to you sutranilam..


 

sutranilam

Active+ Member
Joined
Oct 18, 2007
Messages
4,575
Reaction score
318
Points
41
...

tanker tu amik ngan sapa ??? azizi melaka ke ???...ni minyak nak pakai bile,nanti aku call ko pasal minyak nih !!
Tanker tu dapat dengan satu shipping company kat wangsa maju.Dia ada satu kapal baru yang boleh carry 55000 MT.So boleh carry dua dua grade sekaligus.Time charter.Pasal azizi, dia tengah cari lagi.Kami perlukan dua kapal.Sebab kena comply monthly delivery.Satu balik dan satu pergi.Satu perjalanan pun dekat 20-30 hari baru sampai.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register