BTC USD 57,269.5 Gold USD 1,769.68
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Eric Floor88 Terima Tawaran RM500k, Tolong Iqbal Jadi Penyanyi- "Syaratnya

hiduprakyat

Super Active Member
Messages
6,082
Joined
Dec 6, 2010
Messages
6,082
Reaction score
435
Points
91
Ibarat mendapat 'durian runtuh', ahli kumpulan Floor88, Eric tidak menyangka mereka dihubungi usahawan sensasi, Ahmad Iqbal Zulkefli bagi merialisaikan impiannya mendapatkan sebuah lagu

Eric atau nama sebenar Muhamed Eric Muhamed Fuzi, 29, yang dihubungi Iqbal pada pagi Jumaat memberitahu ahli perniagaan asal Kelantan itu meminta bukan sahaja satu, malah lima buah lagu untuk dirinya.
081744n95fc2nzncpfvc91.jpg

"Iqbal kata ramai komposer lain mesej dia nak buat lagu... sebenarnya saya dah lama kenal Iqbal sejak di ASWARA lagi, sebab tu saya terpanggil untuk bantu dan nasihat dia mengenai industri muzik.

"InsyaAllah lagu hasil ciptaan Achoi, lirik oleh Eric sendiri. Kita akan berjumpa dalam masa terdekat untuk berbincang mengenai lagu ini dan lagu akan dibuat secepat mungkin," katanya ketika dihubungi mStar
Sementara itu, Eric memberitahu dia bersetuju menerima tawaran itu bukanlah disebabkan jumlah bayaran RM500,000.

Sebaliknya, dia hanya ingin membantu Iqbal supaya tidak menjadi mangsa penipuan orang lain.

"Semasa dia telefon tu saya cuma nasihatkan dia jangan membazirkan RM500,000 untuk buat lagu sahaja.

"Dia kenalah tahu kos sebenar dan target market untuk lagu itu... Iqbal terharu sebab kami jujur dan dia lock terus lima job projek lain selepas ini.
"Saya tak nak makan RM500,000, mungkin ada yang ghairah tengok angka dan duit sebesar itu, tapi sedarlah tak berkat ambil kesempatan.

"Lagi pun kenapa nak bazir keluarkan duit sebanyak itu untuk buat lagu pasaran Malaysia sahaja. Saya minta bayaran harga semasa, memang tak ambil lebih pun. Angka RM500,000 itu boleh buat banyak projek lain lagi selepas ni.

Pada Rabu lalu, Iqbal memaklumkan dia menerima banyak mesej daripada komposer yang menyatakan hasrat mahu menghasilkan lagu antaranya Caprice dan komposer terkenal dari seberang

*Mstar
 
Sponsored Post

dausbiz

CG Hardcore Club
Messages
52,463
Paid Membership
Joined
Apr 27, 2015
Messages
52,463
Reaction score
1,783
Points
596
Pergh rm500,000 dengar cam rm500 ja

Dasyat iqbal patut dato vida mau
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register