EPF : Anda memilih 11% atau 8%???

CG Sponsors




Yang mana satu ek???


  • Total voters
    0
  • Poll closed .

fyreeze

Active+ Member
Joined
Feb 26, 2007
Messages
2,585
Reaction score
47
Points
60
Dekat sini aku nak survey la selera korang camner.. Hari aku kena decide sbb nak submit benda ni kat human resource utk pengesahan pemotongan EPF ni.. Aku nak tau gak mana satu yang untung sama ada pemotongan 8% atau 11%.. Aku dah decide nak potong 8% je.. Aku fikir lebih baik 3% tu aku labur kat ASB.. Ape pendapat korang sumer???:-?
 
Sponsored Post

rockstar

Active+ Member
Joined
Jan 7, 2007
Messages
4,814
Reaction score
33
Points
30
yerp....financial ppl meh terangkan...den pn blur2 lg nih....
 

buds

Junior Member
Joined
Aug 25, 2007
Messages
67
Reaction score
0
Points
6
kalau nak kurangkan cukai, ambik 11%
 
Last edited:

art

Active Member
Joined
May 12, 2006
Messages
1,630
Reaction score
0
Points
20
amik 11% je..nanti xpasal2 kena tax kalau amik 8%..hhuhu
simpanan hari tua beb...
 

rajautara

Super Active Member
Joined
Jul 12, 2007
Messages
9,887
Reaction score
13
Points
65
pendapat aku ek..
aku pilih 11%.. sbb?
11% masuk EPF.. balance gaji tu 89% kene income tax.
klu 8% masuk EPF, 92% gaji kene income tax.
klu gaji agak2 kecik jer ok lah amik 8%.. klu besar baik amik 11%.. sbb klu potong pun, masuk EPF, bukannya potong terus kat income tax.
Mulanya aku tak nampak jugak trik kajaan nie kat mana.. sbb apa baik benor kasi potong automatik jer jadi 8%.. rupanya klu dia potong sebagai income tax, makanya dia takyah bayar balik duit tu kat kita.
oklah..pepehal pun buatlah keputusan sendiri..
 

rockstar

Active+ Member
Joined
Jan 7, 2007
Messages
4,814
Reaction score
33
Points
30
huuuu....cerdik btol kerajaan kite menipu ngek...miahahah den pn x phm...hihihi dier kasi lain...depa kona hat lain potong kita...miahahaha:(scam:(scam:(scam
 

art

Active Member
Joined
May 12, 2006
Messages
1,630
Reaction score
0
Points
20
pendapat aku ek..
aku pilih 11%.. sbb?
11% masuk EPF.. balance gaji tu 89% kene income tax.
klu 8% masuk EPF, 92% gaji kene income tax.
klu gaji agak2 kecik jer ok lah amik 8%.. klu besar baik amik 11%.. sbb klu potong pun, masuk EPF, bukannya potong terus kat income tax.
Mulanya aku tak nampak jugak trik kajaan nie kat mana.. sbb apa baik benor kasi potong automatik jer jadi 8%.. rupanya klu dia potong sebagai income tax, makanya dia takyah bayar balik duit tu kat kita.
oklah..pepehal pun buatlah keputusan sendiri..
haa..btl tu..dia org igt rakyat ni tak bijak ke..
zaman dah berubah...rakyat boleh menilai...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register