BTC USD 28,420.2 Gold USD 1,976.86
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Eng, Merah kucing istimewa

balqis07

CG Top Poster Club
gem
Messages
30,953
Paid Membership
Joined
Jan 27, 2010
Messages
30,953
Reaction score
294
Points
136
image.jpeg


Junus dari Kampung Kuala Jempol bersama kucing unik yang selalu menjadi peneman dia dan isterinya.
< 1 / 2 >
BAHAU - Sepasang suami isteri di Kampung Kuala Jempol, di sini sanggup berhabis duit RM250 sebulan semata-mata untuk membeli makanan dan susu khas bagi dua ekor kucingnya yang unik dan istimewa kerana mempunyai banyak jari.

Ibu kucing peliharaan Junus Said, 59, dan Syahraldia Muhammad Hasan, 44, berusia tiga tahun dan mempunyai 24 jari manakala anaknya berusia dua tahun mempunyai 25 jari.

Junus berkata, ibu kucing peliharaan mereka sudah tiga kali melahirkan anak dan semua anak yang dilahirkan mempunyai jari lebih.

“Individu yang berminat dengan kucing ini berhasrat untuk membelanya selepas melihat keganjilan pada jari kucing tersebut.

"Namun hanya seekor yang masih hidup selepas saya berhajat untuk menyerahkannya kepada orang lain,” katanya.

Kata Junus, mereka membela ibu kucing berkenaan sewaktu tinggal di Karak, Pahang tiga tahun lalu.

“Pelik apabila kucing ini mati sebelum sempat diserahkan kepada orang, malah ada yang mati selepas diambil oleh pemilik baharu," katanya.

Tambahnya, ibu kucing dipanggil Eng dan anaknya, Merah sering menjadi peneman mereka berdua.

“Merah sangat manja dengan semua berbanding Eng yang akan melarikan diri bila menyedari kehadiran orang lain di rumah ini," katanya.

Menurut Junus, ada individu yang sanggup datang ke rumah mereka semata-mata mahu meminjam ibu kucing itu untuk dikacukan dengan kucing mereka.

"Malah ada juga yang sanggup menawarkan harga sehingga RM1,000 tetapi saya tidak berhajat untuk menjualnya kerana terlalu sayangkan kucing ini,” katanya.
 
Top
Log in Register