Emma Maembong Akui Belajar Sehingga Tingkatan 2 Sahaja

CG Sponsors




Taroneey

Banned
Joined
Sep 18, 2012
Messages
707
Reaction score
209
Points
23


Nampaknya status pembelajaran Emma Maembong menjadi topik hangat baru-baru ini. Malah Emma sendiri mengakui terkejut yang media mengetahui dirinya hanya setakat belajar sehingga ke tingkatan 2 sahaja. Emma juga tidak pernah menduduki peperiksaan SPM.

Berkata kepada BiPop hari ini, Emma Maembong menjelaskan yang dia tidak pergi ke sekolah dan belajar hanya di rumah. Kata Emma:-

Saya tak ke sekolah, sebaliknya hanya menghadiri home school, belajar di rumah. Saya mempunyai seorang adik lelaki yang tak boleh berjalan, jadi cikgu datang rumah, pada masa sama, boleh jaga adik. Tapi, saya mengaku, memang tak ambil SPM. Saya belajar melukis dengan ayah, jadi saya memang tak belajar tinggi. Saya nak jadi pelukis sama seperti ayah. Nak ikut jejak ayah.

Namun begitu, Emma berkata sekiranya ingin menyambung pelajaran, dia akan mengambil bidang lukisan untuk menyambung legasi ayahnya. Kata Emma:-

Saya juga tak menafikan saya hanya bersekolah sehingga di Tingkatan Dua sahaja. Sekarang saya dah ceburi bidang lakonan, tapi legasi ayah perlu diteruskan. Sekiranya saya nak sambung belajar ke peringkat tinggi, saya nak ambil bidang lukisan.

Mungkin Emma memang tidak dilahirkan untuk belajar tinggi tetapi itu bukannya satu penghalang untuk berjaya di dalam kehidupan. Kalau Emma fokus dengan apa yang dilakukan, mana tahu satu hari nanti akan betul-betul berjaya.
 
Sponsored Post

pecot85

CG Top Poster Club
Joined
Jan 11, 2009
Messages
27,973
Reaction score
826
Points
161
muka boleh jual...dapat suami kaya
 

-RIZUAN-

CG Top Poster Club
Joined
Mar 5, 2008
Messages
20,958
Reaction score
639
Points
161
kalau dh cantik tu tk kenal ABC pun org akan ckp bertuah sapa dpt dia:eek::eek:
 

highway

Active+ Member
Joined
Oct 17, 2009
Messages
4,417
Reaction score
293
Points
46
tak blaja tinggi pun boleh berjaya..yg penting tau potensi diri....syabass emmaaaaaa
 

exofx

Legendary Member
Joined
Aug 20, 2011
Messages
18,750
Reaction score
545
Points
161
Usaha tu penting
 

Dzoolhelmi™

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Dec 8, 2008
Messages
10,486
Reaction score
163
Points
133
apa laa dia pikir sampai tak nak ambil spm tue

nasib baik muka lawa haha
 

abeInc

Active+ Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
2,656
Reaction score
8
Points
30
Cepat cepat masuk minang..hantaran murah ni :D
 

ciksue01

Active Member
Joined
Jan 28, 2011
Messages
2,235
Reaction score
17
Points
25
bapak dia pelukis, sape bleh post gambar lukisan die, cantik tak
 
Sponsored Post
Top
Log in Register