Emas sebagai Pelaburan Mutlak.

Recommended Brokers


aperd1

Freshie
Joined
May 11, 2009
Messages
49
Reaction score
0
Points
6
Salam hormat dan salam sejahtera, Memang semua nak melabur, simpan duit utk masa depan tapi ramai yang tak tahu mana nak labur. Ramai bagi duit kepada broker saham. Memang tak dinafikan bila untung memang untung tapi bila drop... muflis juga.

Pelaburan memang banyak risiko walaupun keuntunganya berlipat kali ganda serta modal yang banyak.

Kerajaan war-warkan supaya kita melabur didalam ASN, ASB serta macam2 pelan amanah saham. memang menguntungkan tapi end
of the year pulangan hanya 5-8 peratus aje.

Kalau dikira dividen setahun 8%,
Labur RM 10,00.00
dpt dividen 800.00.
Untung 1 year 10,800.00

Memang berbaloi tapi ada kaedah yang lebih menguntungkan iaitu:

Pelaburan ini lebih menguntungkan serta selamat! Tak percaya. Saya rasa ramai yang dah dengar mengenai pelaburan emas setiap
bulan ada talk show mengenai emas sebagai pelaburan. Tapi ramai yang tahu macam mana nak mula.


Fakta:
Tahukah anda bahawa harga emas sentiasa menaik dari tahun ke tahun. Sebagai contoh, dari tahun 2006 ke 2007, dicatatkan kenaikan harga emas adalah sebanyak 33.3%. Wah sangat tinggi bukan? Jika ASB sekalipun, keuntungan paling tinggi yang boleh anda perolehi
adalah dalam 10% setahun.

Cuba beli dinar emas lepas tu anda simpan selama 5 atau lebih tahun tentu keuntungannya lebih besar.

Statistik Bank Negara Emas Kijang

http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=12&pg=141


Tetapi pelaburan emas mampu mencapai 2 kali ganda daripada itu. Ramai yang telah mula sedar dan mengambil inisiatif untuk membeli
emas serta menyimpannya.

Bagaimana hendak melabur dengan emas?

Ianya sungguh mudah. Anda sendiri boleh melabur tanpa menggunakan orang tengah. Anda sendiri yang akan mengawal keuntungan anda.

Terdapat beberapa cara/teknik mudah dalam pelaburan emas ini yang boleh dimulakan oleh anda.

Oleh sebab itulah, satu pendedahan ekslusif mengenai pelaburan emas ini diterbitkan buat pertama kalinya di pasaran Malaysia. Ianya diterbitkan oleh gabungan seorang IM, seorang pelabur emas dan juga seorang pakar pelaburan dalam emas ini.

Jika anda berminat untuk melabur serta mengetahui cara mendapatkan emas, sila layari web di bawah.
http://bit.ly/pelaburan-E
 
Sponsored Post

ebizz

Fun Poster
Joined
Nov 17, 2007
Messages
898
Reaction score
30
Points
20
salam

nak jual ebook rupanya.

untung lagi jual ebook dari menyimpan emas gamoknyer....:D


p/s : kongsi jer kat sini...
 

goldtrack

Permanently Banned
Joined
Jun 15, 2008
Messages
2,309
Reaction score
91
Points
30
sesiapa yang berminat nak buat businesss emas sila hubungi saya ...dah lama saya tak buka CG ni RUPANYA dah ade thread GOLD ...thread yang di cadangkan oleh saya sejak sekian lama :((
 
Sponsored Post
Top
Log in Register