BTC USD 39,782.3 Gold USD 1,804.50
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Email groups

didi osaka

Active Member
Platinum Member
Joined
May 20, 2008
Messages
1,907
Reaction score
5
Points
25
Senario:

katakan email yang digunakan ialah microsoft outlook 2003 dan alamat email ialah [email protected]. Satu alamat email dikongsi dan digunakan oleh 4 user. Mereka mempunyai task yang berlainan. Bagaimana mereka boleh tahu bahawa email yang masuk adalah email mereka? ada cara tak? untuk membahagi-bahagikan email mereka.

soalan mungkin mudah tapi didi blurr...~X(~X(~X(

ada idea tak utk soalan ni.

contoh

mereka semua dari sales department.

rizal menguruskan unit pre-sales sementara nita menguruskan unit tender. Aziz menguruskan unit kerajaan dan rusdi menguruskan unit jualan terus.
 
Sponsored Post

fnd75

Active Member
Joined
Apr 25, 2006
Messages
1,938
Reaction score
36
Points
35
group email ni sebenarnya ialah individual2 email yg dikumpul & register atas satu nama/alamat kat server email tu. ttg pembahagian tu tak penah pulak jumpa (setakat ni la) sbb once hantar email ke group, semua registered email dlm group tu dpt.

ada sesape yg xperience berkenaan berbagi2 mel ni :)
 

BOCK

Legendary Member
Joined
Sep 3, 2007
Messages
17,851
Reaction score
59
Points
120
aku memang guna outlook nih ..... tapi tak tau la depa buat camana ... memang kitorang ade grouping masing2x
 

razif1224

Super Active Member
Joined
Oct 29, 2006
Messages
5,113
Reaction score
38
Points
70
mana boleh jadi auto camtu kan? mybe leh create divider antara email...
 

didi osaka

Active Member
Platinum Member
Joined
May 20, 2008
Messages
1,907
Reaction score
5
Points
25
tadi didi gi interbiu dia tanya mcm gitu
you have an idea for that didi?
adoiii..dia tunggu jawapan didi nih
dia nak didi email...
 

Kurma

Active+ Member
Joined
Jul 23, 2007
Messages
4,219
Reaction score
95
Points
30
tadi didi gi interbiu dia tanya mcm gitu
you have an idea for that didi?
adoiii..dia tunggu jawapan didi nih
dia nak didi email...

buat message rule....dlm tur point kan apa2 particular dan di divertkan kepada sapa berdasarkan particular tur....selepas tur buatkan folder nama masing2 utk di divertkan msg tur
 
Last edited:

ujikaji1

Fun Poster
Joined
Oct 25, 2007
Messages
417
Reaction score
8
Points
25
aku rasa semua dalam group tu akan dapat.cuma y boleh bezekan hanya tajuk email tu je lah..
 

didi osaka

Active Member
Platinum Member
Joined
May 20, 2008
Messages
1,907
Reaction score
5
Points
25
aku rasa semua dalam group tu akan dapat.cuma y boleh bezekan hanya tajuk email tu je lah..

tak fahamla..ble ajar tak mcm mana? mmmm
dlm outlook tuh kan..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register