Email Disalah gunakan oleh scammer

CG Sponsors




girlsilver

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Dec 1, 2009
Messages
10,744
Reaction score
194
Points
123
Salam,

pernah kena tak email korang digunakan utk hantar alamat website/link?

email aku skrg ni jd email hackers sbb ade kwn aku ckp dia terima
email dr aku dgn tajuk [ No Subject ] & ade link bila
buka

aku ade gk terima email 2-3 org kwn aku, tp aku xtnyer sbb aku
rs pelik sbb bila klik link tah link mangkuk org putih mn tah...

malu ooo org ingat aku nk scam, aku takut tah email ape lg yg dianta
guna email adress aku ~X(~X(~X(
 
Sponsored Post

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
12,011
Reaction score
2,601
Points
201
post deleted :D
 
Last edited:

elan

Active+ Member
Joined
Apr 10, 2007
Messages
4,796
Reaction score
34
Points
30
ada gak kena dulu, tapi sekarang ni aku dah tukar pwd.... dalam dua tiga hari ni aku dapat email dari abg ipar aku pulak.... sah2 email dia dah kena hack sebab aku tanya dia memang dia tak de hantar...
 

DanielAriffin

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 16, 2007
Messages
7,042
Reaction score
25
Points
75
ada gak kena dulu, tapi sekarang ni aku dah tukar pwd.... dalam dua tiga hari ni aku dapat email dari abg ipar aku pulak.... sah2 email dia dah kena hack sebab aku tanya dia memang dia tak de hantar...
Salam..

Aku rasa tak kena hack., tapi dia pancing contact kita.. Dan diri kita sendiri., kita confirm bukak email macam tu.. Sekurang2 dia dapat traffic juga.. Yg sender name tu buleh adjust..
 

Viper911

Fun Poster
Joined
Sep 8, 2010
Messages
359
Reaction score
2
Points
15
Mail internet online fraud atau nigerian scam scammer is a big nuisance...just ignore it baby.~X(
 

zerovirus

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 25, 2009
Messages
182,141
Reaction score
79
Points
1,020
mmg bahaya gak kalau scammer guna email kita #:-S#:-S
 

matderis

Fun Poster
Joined
May 18, 2010
Messages
632
Reaction score
0
Points
10
betul tu..aku byk terima email pasal upgrade account anda...terus aku copy link dan antar bank berkenaan .
 

zamreda

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
ade org hack yahoo aku..buktinya...

YM dah tak on lama nie..sekali aku install dan bukak..ade org putih dlm tu...
 

mrlan09

Legendary Member
Joined
Nov 10, 2009
Messages
10,661
Reaction score
183
Points
923
aku plak pernah terima email drpd alamat email aku sendiri,...camner dorang buat..
 

Joyahbenn

Freshie
Joined
Nov 22, 2010
Messages
43
Reaction score
0
Points
6
tak tau juga awww...agaknya pakai telnet skrip cmd yg canggih tu...benda2 ni susah nak dapat....nanti banyak pulak email spam...hehehe
 
Sponsored Post
Top
Log in Register