BTC USD 62,391.2 Gold USD 1,802.06
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Elektrik: Janji BN 5 kali pilihan raya belum ditunai

papayaomela

Super Active Member
Joined
Jun 17, 2008
Messages
6,285
Reaction score
32
Points
70
MIRI, 8 Nov: PAS For All sekali lagi diterjemahkan PAS Miri melalui program pembelaan rakyat dan kebajikan di sekitar pinggir Desa Senadin dan Kampung Sealine.

Yang Dipertua PAS kawasan, Haji Jofri serta pimpinan kawasan beserta anggota Dewan Himpunan Penyokong PAS, rombongan telah turun menyampaikan bantuan serta mendengar sendiri permasalahan rakyat setempat, kelmarin.

Turut serta Setiausaha Pemuda PAS Pusat, Khairul Faizi yang dalam rangka lawatan kerja bertemu Pemuda PAS kawasan.

Kebanyakan penduduk ditemui amat kecewa dengan janji pemimpin BN khasnya berkaitan pampasan kepada penduduk yang terlibat pada kebakaran dua bulan yang lalu.

Mereka tidak diberi pampasan malah terpaksa membayar harga tinggi untuk mendapatkan rumah baru yang dibina kroni BN di Desa Senadin.

Selain itu, bagi penduduk sekitar Kampung Senadin pula menghadapi masalah tiada sambungan bekalan air dan elektrik sempurna.

Bayaran mahal sehingga RM3,000 diperlukan untuk penyambungan melalui pihak swasta iaitu Sesco dan Laku.

Janji demi janji Adun setempat yang kononnya akan menyegerakan penyelesaian masalah itu terus diimpikan walaupun sudah lima kali pilihan raya.

miri.jpg


Mereka kesal dan telah menyatakan sokongan kepada PAS dan Pakatan Rakyat untuk membuat perubahan.

Jofri yang ditemubual menyatakan komitmen dan usaha PAS untuk membawa permasalahan itu kepada pihak berkenaan.

“Dengan penubuhan DHPP yang insya Allah bakal dirasmikan Tuan Guru Presiden, PAS for All kini benar-benar diterjemahkan di negeri Bumi Kenyalang ini,” ujarnya.

Sumber

------------
Org Malaysia mmg penyabar. Walaupun telah ditipu berkali2 masih menanti harapan. Walaupun telah dianiaya masih memberi harapan. Tapi kali ni nampaknya kesabaran dah samapai had dan maklumat yg benar telah sampai. Maka PRU akan datang adakah BN akan menang selesa di sarawak? Sama2 kita nantikan.
 
Sponsored Post

LilinSticks

Active+ Member
Joined
Mar 20, 2008
Messages
3,487
Reaction score
3
Points
25
~Apa yg tinggal kini adalah satu Dimensi...apa yg tinggal kini hanyalah yg sulit dan sepi~ WoOOOOO..~Pinjam dari Nash.
 

poknik

Legendary Member
Joined
Dec 11, 2007
Messages
14,014
Reaction score
281
Points
131
Apa lagi.. HamPas pegi la tarik kabel letrik utk penduduk kpg tu..! Ni asyik nak komplen jer, buat la keja sket baru la rakyat nak sokong...

Setakat komplen dan menyalahkan orang lain, budak tadika pun pandai...

cover... jangan tak cover... :)):))
 

renxu

Super Active Member
Joined
Aug 6, 2008
Messages
6,634
Reaction score
213
Points
73
Apa lagi.. HamPas pegi la tarik kabel letrik utk penduduk kpg tu..! Ni asyik nak komplen jer, buat la keja sket baru la rakyat nak sokong...

Setakat komplen dan menyalahkan orang lain, budak tadika pun pandai...

bole tahan bong ok jgk ko ni..tu kan keje kera jaan..
 

taufic

Legendary Member
Paid Membership
Joined
Feb 6, 2008
Messages
14,651
Reaction score
694
Points
161
eh baru nak quote dah hilang dah huhu
tq abg mod sbb menyedarkan aku
 

mfadhlan

Active Member
Joined
Jan 4, 2008
Messages
1,917
Reaction score
6
Points
25
sabah sarawak mmg terabai...hasil bumi banyak...tapi rakyat miskin
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register