BTC USD 52,464.3 Gold USD 1,783.29
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Early Critical Illness (ECI) - Perlindungan 95 Penyakit Kritikal dari AIA Takaful

Sasha_AIA

Fun Poster
Joined
Oct 16, 2008
Messages
660
Reaction score
0
Points
10
ecislide1a.jpg




1) Early Criticall Illness (ECI) adalah pelan perlindungan penyakit kritikal komprehensif dari AIA AFG Takaful

2) ECI memberi pampasan/bayaran awal apabila disahkan mengidap penyakit kritikal walaupun di peringkat Awal

Untuk pengetahuan anda, Perlindungan penyakit kritikal standard hanya memberi pampasan apabila pemegang polisi mengidap penyakit kritikal peringkat serius/parah.

Manakala ECI pula adalah pelan penyakit kritikal terbaru with many enhancement and specifically designed to protect early detection of critical illness.

maksudnya jika disahkan mengidap penyakit kritikal, walaupun diperingkat awal, AIA AFG Takaful akan membayar pampasan kepada pemegang polisi.

Pemegang polisi ECI boleh membuat tuntutan penyakit kritikal mengikut tahap "severity" penyakit. Maksudnya boleh claim lebih dari sekali.





Hubungi sasha @ 012-6171000 atau [email protected] untuk free proposal

boleh juga layari : www.sasha-aia.blogspot.com

Anda juga boleh hubungi sasha untuk merancang Risiko Individu/keluarga (perancangan insurans individu) dan Free Financial Health Check Review.
 
Last edited:
Sponsored Post

Sasha_AIA

Fun Poster
Joined
Oct 16, 2008
Messages
660
Reaction score
0
Points
10
ecislide1a.jpg




1) Early Criticall Illness (ECI) adalah pelan perlindungan penyakit kritikal komprehensif dari AIA AFG Takaful

2) ECI memberi pampasan/bayaran awal apabila disahkan mengidap penyakit kritikal walaupun di peringkat Awal

Untuk pengetahuan anda, Perlindungan penyakit kritikal standard hanya memberi pampasan apabila pemegang polisi mengidap penyakit kritikal peringkat serius/parah.

Manakala ECI pula adalah pelan penyakit kritikal terbaru with many enhancement and specifically designed to protect early detection of critical illness.

maksudnya jika disahkan mengidap penyakit kritikal, walaupun diperingkat awal, AIA AFG Takaful akan membayar pampasan kepada pemegang polisi.

Pemegang polisi ECI boleh membuat tuntutan penyakit kritikal mengikut tahap "severity" penyakit. Maksudnya boleh claim lebih dari sekali.





Hubungi sasha @ 012-6171000 atau [email protected] untuk free proposal

boleh juga layari : www.sasha-aia.blogspot.com

Anda juga boleh hubungi sasha untuk merancang Risiko Individu/keluarga (perancangan insurans individu) dan Free Financial Health Check Review.
 

Sasha_AIA

Fun Poster
Joined
Oct 16, 2008
Messages
660
Reaction score
0
Points
10
ecislide1.jpg



Hubungi sasha @ 012-6171000 atau [email protected] untuk free proposal

boleh juga layari : www.sasha-aia.blogspot.com

Anda juga boleh hubungi sasha untuk merancang Risiko Individu/keluarga (perancangan insurans individu) dan Free Financial Health Check Review.
 

Sasha_AIA

Fun Poster
Joined
Oct 16, 2008
Messages
660
Reaction score
0
Points
10
ecislide2.jpg



Tahukah anda bahawa polisi penyakit kritikal yang anda miliki mungkin adalah polisi penyakit kritikal standard?

So, apa beza polisi insuran penyakit kritikal standard dengan Early Critical Illness (ECI) ?

Banyak bezanya! Paling ketara, dengan Polisi standard, anda hanya dilindungi atau diberi pampasan atau hanya dibenarkan membuat claim jika pesakit mengidap contohnya cancer tahap kritikal/serius. contoh lain, jika sakit jantung, kalau melebihi 3 block di ateri iaitu melebihi 60% setiap satu, baru akan dibayar pampasan!

maksudnya, hanya bilah dah serius baru boleh claim..




:)cgrock



Hubungi sasha @ 012-6171000 atau [email protected] untuk free proposal

boleh juga layari : www.sasha-aia.blogspot.com

Anda juga boleh hubungi sasha untuk merancang Risiko Individu/keluarga (perancangan insurans individu) dan Free Financial Health Check Review.
 

Sasha_AIA

Fun Poster
Joined
Oct 16, 2008
Messages
660
Reaction score
0
Points
10
ecislide1.jpg



Hubungi sasha @ 012-6171000 atau [email protected] untuk free proposal

boleh juga layari : www.sasha-aia.blogspot.com

Anda juga boleh hubungi sasha untuk merancang Risiko Individu/keluarga (perancangan insurans individu) dan Free Financial Health Check Review.
 

Sasha_AIA

Fun Poster
Joined
Oct 16, 2008
Messages
660
Reaction score
0
Points
10
ecislide3.jpg




Ramai yang tanya sasha, APA ITU PERLINDUNGAN CRITICAL ILLNESS, atau Takaful penyakit Kritikal?

untuk pengetahuan anda, Polisi perlindungan penyakit kritikal adalah satu bentuk perlindungan/Takaful yang memberi pampasan kepada policy holder apabila ia disahkan mengidap salah satu dari senarai penyakit kritikal.

Syarikat Takaful akan Membayar PAMPASAN atau SEJUMLAH WANG (bergantung kepada sum assured) apabila policy holder disahkan mengidap salah satu dari senarai penyakit kritikal.

Pampasan bermaksud bayaran lump sum diberikan kepada polisi holder bergantung kepada sum assured dan terma polisi.

Apabila seseorang itu mengidap salah satu penyakit kritikal, kebiasaannya pesakit tidak dapat bekerja dalam tempoh masa tertentu. Bila tak dapat bekerja, so susah lah nak teruskan kehidupan seperti bayar instalment rumah, instalment kerata, bayar perbelanjaan dapur, duit anak-anak kesekolah dan macam-macam perbelajaan rutin yang lain.

So dengan adanya duit pampasan dari perlindungan Critical illness ni, dapatlah si pesakit meneruskan kehidupan seperti biasa.
Less stress on financial issues means more time can be spend on healing the illness!

It would be perfect to have unlimited life time limit medical card + Early critical illness coverage!!.



:)cgrock


Hubungi sasha @ 012-6171000 atau [email protected] untuk free proposal

boleh juga layari : www.sasha-aia.blogspot.com

Anda juga boleh hubungi sasha untuk merancang Risiko Individu/keluarga (perancangan insurans individu) dan Free Financial Health Check Review.
 

Sasha_AIA

Fun Poster
Joined
Oct 16, 2008
Messages
660
Reaction score
0
Points
10
ecislide3.jpg




Ramai yang tanya sasha, APA ITU PERLINDUNGAN CRITICAL ILLNESS, atau Takaful penyakit Kritikal?

untuk pengetahuan anda, Polisi perlindungan penyakit kritikal adalah satu bentuk perlindungan/Takaful yang memberi pampasan kepada policy holder apabila ia disahkan mengidap salah satu dari senarai penyakit kritikal.

Syarikat Takaful akan Membayar PAMPASAN atau SEJUMLAH WANG (bergantung kepada sum assured) apabila policy holder disahkan mengidap salah satu dari senarai penyakit kritikal.

Pampasan bermaksud bayaran lump sum diberikan kepada polisi holder bergantung kepada sum assured dan terma polisi.

Apabila seseorang itu mengidap salah satu penyakit kritikal, kebiasaannya pesakit tidak dapat bekerja dalam tempoh masa tertentu. Bila tak dapat bekerja, so susah lah nak teruskan kehidupan seperti bayar instalment rumah, instalment kerata, bayar perbelanjaan dapur, duit anak-anak kesekolah dan macam-macam perbelajaan rutin yang lain.

So dengan adanya duit pampasan dari perlindungan Critical illness ni, dapatlah si pesakit meneruskan kehidupan seperti biasa.
Less stress on financial issues means more time can be spend on healing the illness!

It would be perfect to have unlimited life time limit medical card + Early critical illness coverage!!.



:)cgrock


Hubungi sasha @ 012-6171000 atau [email protected] untuk free proposal

boleh juga layari : www.sasha-aia.blogspot.com

Anda juga boleh hubungi sasha untuk merancang Risiko Individu/keluarga (perancangan insurans individu) dan Free Financial Health Check Review.
 

Sasha_AIA

Fun Poster
Joined
Oct 16, 2008
Messages
660
Reaction score
0
Points
10
ecislide4.jpg



Ramai yang masih keliru dan bertanya "Apa beza antara perlindungan penyakit kritikal dan perlindungan perubatan (Medical Card)" ?

ok, to make it very simple, sasha illustrate seperti berikut :

Medical Card : Bila masuk hospital, segala perbelanjaan perubatan anda ditanggung syarikat takaful/insurance. Tak kisah lah masuk hospital sebab accident ke, sebab sakit influenza ke atau sebab penyakit kritikal . Anda tak perlu risau, Your hospitalization bill is taken care off!

Medical card menjelaskan kos rawatan disebabkan kemasukan hospital dengan kemudahan "Guarantee Letter". Payment will be made directly to hospital.


Critical Illness Policy : Memberi Pampasan (bergantung kepada sum assured) apabila disahkan mengidap penyakit kritikal. Satu bayaran lump sum akan diberikan kepada polisi holder. Critical illness policy adalah umpama ATM Machine yang memberikan wang apabila disahkan mengidap penyakit kritikal.


Realiti kehidupan, apabila seseorang disahkan mengidap penyakit kritikal contohnya "coronary artery by-pass surgery", pesakit masih perlu bekerja untuk mencari nafkah dan membayar perbelanjaan seperti biasa. Tapi dalam banyak kes, pesakit perlu berehat beberapa bulan dan tidak dapat bekerja.

Bila tidak bekerja, gaji pun tiada. (Kalau cuti sakit melebihi 3 bulan syarikat tidak akan membayar gaji. melebihi 6 bulan, syarikat boleh decide utk terminate pekerja)


This is where Critical Illness policy come into picture.
While you take care of your health, let Critical illness policy take care of your regular expenses!




Hubungi sasha @ 012-6171000 atau [email protected] untuk free proposal

boleh juga layari : www.sasha-aia.blogspot.com

Anda juga boleh hubungi sasha untuk merancang Risiko Individu/keluarga (perancangan insurans individu) dan Free Financial Health Check Review.
 

arafatprofit

Active+ Member
Joined
Sep 21, 2006
Messages
2,903
Reaction score
12
Points
25
menarik gak ni. cover sampai umur berapa? Kalau umur 37 tahun, brapa kadar premiumnya?
 

Sasha_AIA

Fun Poster
Joined
Oct 16, 2008
Messages
660
Reaction score
0
Points
10
menarik gak ni. cover sampai umur berapa? Kalau umur 37 tahun, brapa kadar premiumnya?

Tuan,

memang menarik.. a very good protection plan especially for EARLY critical illnesses events.

PLUS,bayaran tambahan 20% jika disebabkan oleh diabetic related disease.

Coverage sampai umur 85

check inbox, sasha PM.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register