EA Misakas v1.3b

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.21090
USD / JPY
104.087
GBP / USD
1.36889
USD / CHF
0.88874
USD / CAD
1.28017
EUR / JPY
126.039
AUD / USD
0.76645

CG Sponsors




makala

Fun Poster
Joined
Jun 25, 2008
Messages
177
Reaction score
42
Points
20
Ea ini hasil dari Maerol. Walaupun free ea ini cukup mantap. Modal dari $500 kini bertambah menjadi $1271

Download ea Misakas
Download 2



statement

Ok ini petikan panduan guna dari tuan punya ea ini dari forum sebelah.

Panduan Misakas
Misakas 1.3 suatu kuasa EA terbaru yang menghangatkan ruang forex. Tanpa keraguan, dengan setting yang betul dan pemilihan pair yang stabil, menjanjikan keuntungan yang stabil setiap hari. Lakukan sekarang untuk masa depan anda dengan misakas 1.3

Download free EA and indicator ini dan saya boleh memberikan nasihat untuk anda. Jadilah seperti saya, profit setiap hari usd30 per pair! Usaha..dan teruskan lah berusaha untuk berjaya.

Cadangan setting:
Sesuai untuk GU, EU dan UJ
TF: 30
TP: 10
Saiz Lot: 10-15 (Sila lakukan back test and buat pengiraan total margin sebenarnya
dan dinasihatkan 10% digunakan
dari jumlah margin untuk keseimbangan equity)
SL: 0
Scalp: False
Trailing Stop: False

EU: balance USD300; sl = 0;tp = 10; lot = 15;tf= 30
GU: balance USD600; sl = 0;tp = 10; lot = 15;tf= 30

Untuk memudahkan anda menjalankan EA ini 24jam, tak perlu sediakan PC,
tak perlu pembaziran. Hanya langgan perkhidmatan VPS dari http://www.vpsland.com,

pilih OS platform atau plan yang sesuai untuk anda (seperti saya, subscribe usd19 monthly pun dah cukup, Windows - EZ Lite). Anda hanya perlu pasang EA ini di virtual server dan monitor. Semudah ABC!

Just wanna share.

Default setting Misakas 1.3b is quite risky as it is equivalent to Misakas ver1

jika set safe_mode = true ... ver 1.3b akan trade seperti ver 1.2
jika set safe_mode = false ... ver 1.3b akan trade seperti ver 1

so pilihlah setting yang anda suka ...

jika nak trade cara konservatif, set safe_mode=true.
jika anda nak banyak trade dalam sehari, set safe_mode=false ..
JIka suka scalping, safe_mode=false , Scalping_mode=true... scalp_tp < 10 pips

nak maximizekan profit , boleh juga enablekan TrailingStop dalam Ea tu

Byk tip and trick dlm ver 1.3b ni utk memaximize profit, saya share beberapa yg menguntung saya seperti dibwh. Utk pengetahuan anda, saya ni main jenis tinggal, saya takde masa sgt nak mengadap pc. Mungkin anda semua buleh cuba

1) ver 1.3 set safe_mode = false :
Saya tidak brape suka setting ini kerana saya jarang duduk depan pc, masuk byk sgt post sampai tak terkejar. Floating pun kadang2 leh tahan jugak.

2) ver 1.3 Safe_mode=true (or misakas 1.2):
Saya main at tf15 and tf30. tf15 saya suka main. tf30 pun suka, selamat buat saya, jarang kena false alarm atau reverse trend. Setting ini saya rasa macam ver 1.2.

3) 1.3 Scalper mode:
Saya main at tf5 and tf15. Best jugak, kurang gak float

Setting Scalper Saya:
Scalper_mode = True,
[email protected]
safe_mode=false ,
max_trade_per_trend=1
mylot=0.1

4) Hedging Tip/Trick/Setting:
Kalau rasa hari tu, Trend lebih berpihak kepada Uptrend, setkan EA tu untuk open Long order sahaja.
Jika ikutkan fundamental, pair tu akan menurun, maka boleh setkan hanya buat Short order sahaja.

5) Exit Startegy Saya:
EA akan close sendiri at TP. Kalu floating byk, saya akan close by refering Isakas2. Saya refer Isakas2 sbb EA ini refer to Isakas2 jugak.

p/s: Sekadar nak share, tu pun setelah baca semua post kat thread nih. Dan study skit cam mana asas EA ni terjadi, iaitu dr Isakas2. Tima kasih kepada semua. Korang try la fwd test semua setting nih dan pilih lah yg mana sesuai dgn anda, share la result & finding kat sini.

Download ea Misakas

Download 2
 
Last edited:
Sponsored Post

CoreDuo

Active Member
Joined
Apr 13, 2007
Messages
1,632
Reaction score
307
Points
41
Takde instruction ke?
Settingnya camana?
 

makala

Fun Poster
Joined
Jun 25, 2008
Messages
177
Reaction score
42
Points
20
Live belum lagi, cuma baru demo jer.
 

makala

Fun Poster
Joined
Jun 25, 2008
Messages
177
Reaction score
42
Points
20
Macam biasa tempek kat folder expert manakala indi letak kat folder indicator.
 

zixox

Fun Poster
Joined
May 29, 2008
Messages
717
Reaction score
8
Points
20
DD nampak maut....tp tak tahu lak mcm mana Foward test punya result..
 

hidzam

Fun Poster
Joined
Jun 6, 2008
Messages
227
Reaction score
7
Points
15
nak juga tengok keserasiannya. working hours
 

abahmu

Legendary Member
Joined
Feb 21, 2007
Messages
17,952
Reaction score
125
Points
123
rasanya klu di real akaun..k.o kot hehe...
 

zixox

Fun Poster
Joined
May 29, 2008
Messages
717
Reaction score
8
Points
20
semua ex4 ada expired ke ni....statment tak leh download pun...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register