BTC USD 37,223.8 Gold USD 1,817.70
Time now: Jun 1, 12:00 AM

EA Martingale tak MC ?

astagold.UMOFX

Legendary Member
gem
Messages
13,054
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
Martingale sistem dikenali sebagai sistem yang paling mengerikan kerana terkenal sebagai penyebab MC utama kepada trader :D

Bagai manapun, aku tengok, banyak juga sistem lain yang tidak menggunakan gandaan kepada lot saiz berdating dgn Siti Margeena :D

Aku tengah test sistem semi martingale, dengan setting lot gandaan 1.5

Acc demo test login 147958, pw takmc2008 :D
 
Sponsored Post

astagold.UMOFX

Legendary Member
gem
Messages
13,054
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
insta la, demo, senang nak cek price kalau live tak jalan :))
 

zixox

Fun Poster
Messages
717
Joined
May 29, 2008
Messages
717
Reaction score
8
Points
20
Martingale sistem dikenali sebagai sistem yang paling mengerikan kerana terkenal sebagai penyebab MC utama kepada trader :D

Bagai manapun, aku tengok, banyak juga sistem lain yang tidak menggunakan gandaan kepada lot saiz berdating dgn Siti Margeena :D

Aku tengah test sistem semi martingale, dengan setting lot gandaan 1.5

Acc demo test login 147958, pw takmc2008 :D

alamak...kenangan lampau lah martingale ni...jangan buat main atau buat kerja.....mungkin hari ni tak mc....tp akan dtg MC pasti akan menjelang...
 

zixox

Fun Poster
Messages
717
Joined
May 29, 2008
Messages
717
Reaction score
8
Points
20
kan dah cakap awal2 kat atas tu, ngetest je :))
fomula martingale tak leh pakai dah...kasi buang.....sbb martingle punya kosep sama seperti duri dalam daging...lama2 ia akan membunuh....
 

isdaniel

Fun Poster
Messages
578
Joined
May 6, 2007
Messages
578
Reaction score
24
Points
15
ya betul sy setuju, pengalaman lalu mengajar diriku
 

idealfx

Freshie
Messages
14
Joined
Nov 12, 2008
Messages
14
Reaction score
1
Points
8
fomula martingale tak leh pakai dah...kasi buang.....sbb martingle punya kosep sama seperti duri dalam daging...lama2 ia akan membunuh....

yeah...
martingale = Gamble
:-?:-?:-?

sperti teknik money game(e-gold or lbrty rsrve) bid the coin.
x bgus buat masa k depan.
:(scam
 

wheriz

Active+ Member
Messages
3,164
Joined
Oct 30, 2006
Messages
3,164
Reaction score
171
Points
33
yeah...
martingale = Gamble
:-?:-?:-?

sperti teknik money game(e-gold or lbrty rsrve) bid the coin.
x bgus buat masa k depan.
:(scam

Teknik martingale yg original mmg tak selamat. boleh MC. tapi ada sesetengah EA martingale yg dan diubah suai jadi semi matingale, varian dgn penambahan teknik2 lain boleh buat profit.

Aku ada pakai satu Ea jenis martingale ni dah lama beberapa bulan dah.. dia punya konsep boleh diterima, masih profit sampai sekarang..
 
Last edited:
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.12408
USD / JPY
114.596
GBP / USD
1.34619
USD / CHF
0.92387
USD / CAD
1.26762
EUR / JPY
128.815
AUD / USD
0.71126

CG Sponsors




Top
Log in Register