EA Malaysia Untuk Rakyat Malaysia

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.2173
USD / JPY
103.789
GBP / USD
1.36818
USD / CHF
0.88534
USD / CAD
1.27154
EUR / JPY
126.342
AUD / USD
0.77147

CG Sponsors




skillway

Active Member
Joined
May 28, 2008
Messages
1,692
Reaction score
214
Points
33
Salam semua,
Setelah sekian lama baru saya dapat siapkan sendiri ea yg mengikut kehendak dan style trading saya. Walaupun masih ada kelemahan (tak dpt nak coding trailing stop dan programming pun mcm budak2) tetapi ea ni boleh berfungsi dengan baik. Harap kawan2 dpt forward test ea ni (back test x boleh). Penambahbaikan akan dibuat dr semasa ke semasa.

Sblm forward test, saya nak cerita sikit mcmn ea ni bekerja. Ini penting sbb sesiapa yg nak pakai ea ni mesti faham, x de le main hentam pakai je.

Ok, ea ni berdasarkan kpd multi-currencies & multi-timeframe (cara saya trading).

Asas utama ea ni ialah membeli currency yg terkuat & menjual currency yg terlemah berdasarkan kepada 5 currency utama (USD, EUR, GBP, CHF & JPY). Oleh itu, ia akan study 10 currency pair yg berkaitan dgn 5 currency utama ni iaitu;

EURUSD
GBPUSD
USDCHF
USDJPY
EURGBP
EURCHF
EURJPY
GBPCHF
GBPJPY
CHFJPY

Nota: tak perlu attachkan ea ni kepada semua 10 pair. Letakkan saja kat mana2 1 pair, dia akan bukak trade mana2 currency pair, suka hati dia. Contoh: letak kat chart EURUSD tp dia akan buka trade buy GBPJPY kalau GBP paling kuat dan JPY paling lemah.

Contoh EUR paling lemah ialah apabila: EURUSD down, EURGBP down, EURCHF down & EURJPY down.

Contoh JPY paling kuat ialah apabila: EURJPY down, GBPJPY down, USDJPY down & CHFJPY down.

Apabila kesemua kriteria ni dipenuhi maka ea ni akan jual EU dan beli JPY dgn cara short EURJPY.

Filter:
Walaupun dah jumpa currency paling kuat & paling lemah, Ea ni hanya akan bukak trade kalau trend dia sama dgn Daily, H4 dan H1. Dengan kata lain, ea ni jenis trending.

Ea ni akan buka 3 trade sekaligus, default TP = 20,35 & 50 & SL = 50. Suka hati la kalau nak ubah setting dia.

Selamat mencuba.


Update 15 November 2008

EA ver1.1 dimasukkan. Sedikit penambahan dgn meletakkan Trailing Stop. SL akan dianjak ke breakeven bila hit TP1. Selamat mencuba...


Update 18 November 2008

Utk sesiapa yg yg risk taker & nak main timeframe M1 saya 'attach'kan ea di bwh. Saya dah 'disable'kan trend confirmation D1, H4 dan H1. Version 1.2 ni hanya akan solely based on heatmap sj instead of trend. Good luck.


Update 23 November 2008

Saya telah masukkan pair2 AUD ke dalam EA ver1.2a menjadikannya 15 pair setakat ini. Sedikit perubahan dilakukan terhadap EA ini iaitu:

1. Para trader boleh memilih utk trade pair2 yg diminati sahaja. Contoh: jika ingin trade pair GBPJPY saja maka setkan parameter TradeGBPJPY kepada True dan yg lain2 False.

2. Hanya 1 post sahaja yg dibuka setiap kali. Traders boleh membuka trade secara manual apabila price retrace menjadikan peluang yg lebih cerah untuk mengumpul pips.

Setakat ini, ada 17 trade ('real account') yg semuanya profit (0 loss). Saya harap dpt kekal tanpa loss. Saya akan poskan cara trade saya apabila waktu mengizinkan nanti.
 

Attachments

Last edited:
Sponsored Post

skillway

Active Member
Joined
May 28, 2008
Messages
1,692
Reaction score
214
Points
33
Lupa plak, letak je ea kat time M1, M5 atau M15, suka hati korang le...
 

epi_san

Super Active Member
Joined
Aug 28, 2007
Messages
5,363
Reaction score
26
Points
70
fuh ...
caya laa ..
leh try ni ??
kat live bole ??
:)
 

MAIDIN

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Feb 21, 2008
Messages
8,164
Reaction score
446
Points
81
mantap EA malaysia ni ..
 

skillway

Active Member
Joined
May 28, 2008
Messages
1,692
Reaction score
214
Points
33
Ea memang untuk life kpd sesiapa yg berani. Yg x berani tu cubalah demo dulu. Dptkan feel dulu...
 

skillway

Active Member
Joined
May 28, 2008
Messages
1,692
Reaction score
214
Points
33
Kena run 24jam ke beb?
Kalau run 24 jam lg bagus. Kalau x blh, cuba on mlm ni sampai esok pg, tengok result mcmn... Smlm siang langsung x de trade, pkl 1.00pg dgn 5.43pg baru dia masuk. Hari ni blm ada apa2.
 

epi_san

Super Active Member
Joined
Aug 28, 2007
Messages
5,363
Reaction score
26
Points
70
Salam semua,
Nota: tak perlu attachkan ea ni kepada semua 10 pair. Letakkan saja kat mana2 1 pair, dia akan bukak trade mana2 currency pair, suka hati dia. Contoh: letak kat chart EURUSD tp dia akan buka trade buy GBPJPY kalau GBP paling kuat dan JPY paling lemah.
betul ke ni ?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register