BTC USD 48,048.5 Gold USD 1,843.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

e-commerce :: apa yang korang faham dan ciri-ciri idaman

visi-sufi

Active Member
Joined
Aug 31, 2008
Messages
1,946
Reaction score
6
Points
25
Assalamualaikum...

Saya nak bertanya ada sesape kat sini yang faham tentang e-commerce dan boleh terangkan tak?

Apa ciri-ciri website e-commerce yang korang suka atau nak lihat ada dalam pasaran?

Agaknya e-commerce boleh tak dilaksanakan di Malaysia dan apa cabaran-cabarannya...

Mungkin korang ada contoh2 website e-commerce yang korang nak kongsikan bersama?

Jom share idea dan pendapat sama2...
 
Sponsored Post

corallinkz

Fun Poster
Joined
Jul 20, 2008
Messages
243
Reaction score
0
Points
10
kalo ecommerce aku suke website yg simple dan mudah. x peningkan pengguna dan design yg menarik. payment option bnayk.
 

baloot

Fun Poster
Joined
Nov 29, 2007
Messages
149
Reaction score
0
Points
10
saya cadangkan kalau nk guna ecommerce open source scripts, guna la prestashop.com.

template mmg lawa. aku dah buat 2 website ecommerce ni, 1 utk diri sendiri, 1 utk clients. dua2 guna prestashop.com. siap boleh masukkan SSL certificate (perlukan dedicated ip).

community support pun bagus, reply cepat.

dulu aku buat ecommerce jual ebook, themes, template, n scripts. tapi skrg ni dah tutup sbb aku malas nk masukkan product2 n nk promote.

saudara sufi boleh lawat ke http://www.prestashop.com klau nk tau lebih detail pasal scripts ecommerce 2...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register