BTC USD 32,521.6 Gold USD 1,783.43
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Duit transfer dari Paypal tak masuk dalam akaun bank!!! Mintak advice

GilerGold

Currently marked as Scammer, (until issue resolved
Joined
Apr 13, 2007
Messages
1,024
Reaction score
0
Points
20
Salam semua,

Aku ada masalah skit arini...2 hari lepas (8/11/2010) aku ada transfer duit dari akaun paypal ke akaun bank syarikat aku (Maybank) berjumlah RM2000, di akaun Paypal mengatakan transaksi yang aku buat dah 'Completed' tetapi di akaun bank tak ada pulak duit masuk..aku semak history pun xde mengatakan ada transaksi dari paypal.
Untuk makluman semua ini adalah kali pertama saya melakukan transfer duit dari paypal ke akaun bank. Tolong saya macam mana nak selesaikan benda ni...ini adalah akaun syarikat, duit sales e-commerce syarikat aku...
Abih la aku kali ni~X(..tolong bagi pendapat dan mohon kecerahan disini
 
Sponsored Post

pecot85

CG Top Poster Club
Joined
Jan 11, 2009
Messages
27,973
Reaction score
826
Points
161
setahu saya bro after transaction done...kena tunggu few days baru transaction stated on account
 

GilerGold

Currently marked as Scammer, (until issue resolved
Joined
Apr 13, 2007
Messages
1,024
Reaction score
0
Points
20
oh..kalau status di paypal mengatakan 'completed' tak semestinya duit tu da masuk dalam akaun la ni?
 

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
8,048
Reaction score
215
Points
83
oh..kalau status di paypal mengatakan 'completed' tak semestinya duit tu da masuk dalam akaun la ni?

klu dr CIMB ke Maybank pun tunjuk completed tp duit x ade dalam acc Maybank ptg atau esok baru duit sampai kat Maybank
 

sonche

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Nov 22, 2006
Messages
8,432
Reaction score
50
Points
70
oh..kalau status di paypal mengatakan 'completed' tak semestinya duit tu da masuk dalam akaun la ni?

biasa 3-5 hari bekerja baru ada. mmg gitu, kalau maybank, xde tulis status float pun. tiba2 je ada kat balance.

biasa kalau complete jumaat, hari rabu atau khamis ada dalam akaun bank
 

zackhiro

Active Member
Joined
Jul 12, 2009
Messages
1,065
Reaction score
7
Points
25
Jangan risau bro..:D

esok lusa ada la tu..aku pun pernah cash out paypal kat bank..mmemang makan masa sikit. Tapi takdela sampai seminggu..:)cgrock
 

GilerGold

Currently marked as Scammer, (until issue resolved
Joined
Apr 13, 2007
Messages
1,024
Reaction score
0
Points
20
ok la kalau macam tu..lega skit rasa...ini kali pertama saya cashout duit dari paypal...
Terima kasih semua yg bagi advice...
 

matagas

Super Active Member
Joined
Feb 2, 2007
Messages
8,221
Reaction score
30
Points
110
paling cepat 3 hari:D
aritu dgn cimb..4 hari baru masuk~X(
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register