BTC USD 20,218.2 Gold USD 1,721.50
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Duit tetiba kurang dlm maybank2u

Lantaklah

Fun Poster
Messages
419
Joined
Sep 28, 2021
Messages
419
Reaction score
159
Points
23
Semoga dpt balik .

Kawan aku 3 bulan org tak kenal guna duit dia dlm m2u utk bayar streamix dgn duit air.
sukar nak caya tuan...

melainkan dia tau id password M2U.
pastu dia masuk bil dia dalam faberate yg xperlu sms no pin utk transaksi
 
Sponsored Post

Emy_Ezra

Super Active Member
gem
Messages
6,811
Joined
Sep 2, 2012
Messages
6,811
Reaction score
627
Points
126
duit dalam akaun tak boleh curi rasanya.
kalau hilang sebab kelemahan bank , dia ganti ganti.

kalau hilang juga tu maknanya ada lah tu jiran ke, family ke yg p juluk atm tanpa pengetahuan.
duit dalam bang tak hilang jangan risau.
melainkan kecuaian kita

aku kalau nak curi duit bank, aku tak pilih akau yg cukup2 makan
curipulak 400-500
alang2 mencuri duit bank kurang2 RM 2 juta
Betul.
Akaun besar takdela perasan sangat beza amaun
Orang nak curi xrembat akaun kecik2, nampak jelas.
 

Emy_Ezra

Super Active Member
gem
Messages
6,811
Joined
Sep 2, 2012
Messages
6,811
Reaction score
627
Points
126
400 - 500 tu besar jumlah dia, aku mesti ingat kalau apa aku belanja sampai tahap mcm tu

btw.. aku dah tutup m2u aku lama dulu sbb kes hilang duit jugalah.. tp skrg mcm terpaksa adakan juga sbb semua dah online payment, contactless procedure

itulah dilemma kita

kalau hilang ke rasa mcm kurang ke kena cepat2 contact call center..

kalau baca kes baru2 ni.. geng scammer boleh bypass otp code ke phone kita..

mmg putih mata kalau kena.. harap boleh dapat baliklah tapi kalau dah berpuluh ribu kena tapau.. mmg jadi kes polis lah
Aku dulu pakai cimb
Pastu kerap sgt offline, tukar ke m2u
Ada pulak masalah gini
Takde pilihan dah, terpaksa m2u, doa jela

BSN?
Hmm terpaling hampagas
🤣
 

TT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgem
Messages
164,540
Joined
Jan 13, 2009
Messages
164,540
Reaction score
22,455
Points
1,831
Awards
1
Ni yg risau nak letak byk2 dlm m2u.

Mber ak dulu 2010 2011 mcm tu hilang 18k. Check statement xde transaction lgsung. Xpenah ada n xpenah pakai online m2u masa tu. Bkn kes phising. Repot pun setakat repot la. Senyap gitu je
 

Niyang

CG Top Poster Club
gem
Messages
43,894
Joined
May 13, 2009
Messages
43,894
Reaction score
1,959
Points
201
Ni yg risau nak letak byk2 dlm m2u.

Mber ak dulu 2010 2011 mcm tu hilang 18k. Check statement xde transaction lgsung. Xpenah ada n xpenah pakai online m2u masa tu. Bkn kes phising. Repot pun setakat repot la. Senyap gitu je

perghhhh... kalo member bro 18k pun senyap camtuh jerk.. apahal lg yg hilang ratus2 cam aku ni... nk uninstall sume on9 banking... skrg sume dah cashless
 

Lantaklah

Fun Poster
Messages
419
Joined
Sep 28, 2021
Messages
419
Reaction score
159
Points
23
perghhhh... kalo member bro 18k pun senyap camtuh jerk.. apahal lg yg hilang ratus2 cam aku ni... nk uninstall sume on9 banking... skrg sume dah cashless

1. Mula2 ko p kaunter print penyata dulu.
Tengok baik2 penyata bila tarikh hilang tu.

2. Pastu temenung jap pikir bila masa aku draw ni.

3. Kalau betul bukan ko yg draw report bank tanya dia sape yg draw. Kalau perlu report polis buat report.

4. Kalau tak pernah ada transaksi duit yg hilang, maksudnya ko mimpi ada duit banyak tu. Sedangkn duit tu tak wujud
 

Megat Al Fateh

Active Member
Messages
1,752
Joined
May 6, 2019
Messages
1,752
Reaction score
905
Points
81
aku dulu ade simpan.. thestar rasanya keluar article.. masa nilah tak jumpa balik nak share

kalau duit bawah 250k.. hilang dlm online banking, sebenarnya boleh dapat balik sbb ada insuran pidm

jangan terus menangis dkt bucu katil dulu.. kena cepat sbb nak trace duit tu balik sblm kena cash out

cuma bank jenis nak tunggu kita report dulu, lagi kalau dah sampai berpuluh ribu tu, tp kena ada report polis jugak lah

zaman skrg ni kita mmg terpaksa guna online banking / ewallet ni..

mmg ni risiko besar dia, tak system crash / data lost duit kita hilang camtu je
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register