BTC USD 40,505.7 Gold USD 1,802.36
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help Dryer oh pengering.....

rafont

Active Member
Joined
Aug 30, 2010
Messages
1,972
Reaction score
9
Points
25
Salam semua,
ade sesiapa warga CG yang ade/mempunyai dryer (mesin pengering pakaian) dirumah.
tujuan aku post kat sini sebab aku bercadang nak beli mesin basuh dan mesin pengering tuk kegunaan keluarga aku.

untuk makluman semua sekarang ni ade offer dari ELBA laundry promotion dan harga nya macam berpatutan. http://www.elba.com.my/7 oct.pdf

aku tak pernah pakai dryer ni seumur idup aku, so aku nak tau serba sedikit pasal penggunaan elektriknya -jimat ke tidak, mahal ker bil elektriknya,
-cara penggunaannya, tempoh mengering, standby dll
-keburukannya berbanding menyidai pakaian di luar rumah.
-pakaian tu nanti akan rosak ke kalau salah guna timer?
-jenis pakaian yg mcmaner yg sesuai/tak sesuai.
.:)


minta jasa baik warga CG yang boleh beri aku sedikit info yg aku perlu tau.

 
Last edited:
Sponsored Post

rafont

Active Member
Joined
Aug 30, 2010
Messages
1,972
Reaction score
9
Points
25
lorrr takde sape pernah pakai pengering ni ker ~X(
 

pentium5

Active+ Member
Joined
Sep 16, 2008
Messages
4,891
Reaction score
87
Points
30
dulu aku pernah pakai
tp sekali je la
tu pun function dia xbrp reti sgt
 

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
aku tak pernah beli.. mcm² teknologi skrang yer..
 

kiaspectra

Active Member
Joined
Jun 20, 2008
Messages
1,221
Reaction score
3
Points
25
Mcm ni la.. kalau nak cari dryer yang tak payah nak tungu..ada model Electrolux. Mesin basuh & dryer sekali. yang bestnya..dryer dia auto detect kalau pakaian dah kering dia terus stop. Tak payah nak set time mcm dryer sebelum ni..

Penggunaan dryer..bil banyak sket la.. tapi ok lah.. dari korang nak tungu matahari keringkan pakaian...
 

Zulkarnine

Super Active Member
Joined
May 30, 2007
Messages
7,621
Reaction score
163
Points
83
kat umah aku ada menatang ni...beli second hand..tp model lama...
so far takde masalah pun..pasal bab electric tak brp terasa sgt, sbb guna time hujan atau nk cepat keringkan baju...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register