DRAF: Perkataan Yang Dilarang Dari Digunakan di Carigold.com

Recommended Brokers


Status
Not open for further replies.
Sponsored Post

dhomnirhahs

Active+ Member
Joined
Jan 1, 2006
Messages
2,689
Reaction score
35
Points
35
Salam. Attention to CGrian PR. Kita nak wujudkan satu suasana yg fair n square environment within forum board kita. Since sesuatu isu tu diwujudkan berdasarkan dr blog blog di luar sana tak kiralah rumours/fitnah/betul pun so if ada CGrian BN bukak thread TOLONG BINCANG IKUT TOPIK DAN JANGAN CAMPUR ISU LAIN. Begitu jugak sebaliknya. Jgn hanya fikir utk jadi emosional hanya sebab kita di pihak yg kita sokong so kita boleh perlekeh sesuatu thread yg kita tak sokong/setuju. Dan jangan fikir kita lihat kita di pihak majoriti kita rasa boleh buat apa saja dgn posting kita sbb kita rasa posting akan memihak pada kita walaupun posting sekadar harrassing each other (takde isi langsung).

Kedua, tolong jangan tambahkan sebarang ayat di permulaan atau di akhir nama sesuatu nama parti atau politician, atau tukarkan nama parti tu kepada nama yg akan boleh mencetus pada suasana yg tak baik utk perbincangan. Mmg pada you dan penyokong lain mmg sedap didemgar tapi tidak pada pihak bertentangan. Cth : Umporno umngok etc efc etc

Ketiga, tolong jangan post balas sebarang posting yg offtopic. Biasanya kalau dipanjangkan lagi offtopic maka bertambah panjangah post yg entah apa apa langsung tak menepati topik yg nak dibincangkan.

Saya pohon dan tahap merayu pada semua TOLONG LAH UBAH CARA KITA BERPOLITIK DLM FORUM SUPAYA LEBIH MATANG DLM MENGELUARKAN HUJAH. Kalau masing masing rasa dah besar panjang byk byk lah bersabar dan cuba kawal emosi bila membuat posting walaupun kita rasa sangat geram dengan sesuatu isu.

Akhir kata, bantulah CG dlm melahirkan politician internet yg berkualiti tidak kira dari pihak BN mahupun PR. Bukan seperti poster diluar foru, sana yg penuh dgn maki hamun dan sumpah seranah saja tanpa sebarang fakta. Thx
den raso eh post bos ni patut sticky kat atas sekali @sticky baru + post pasal jgn tulis ayat ptuihhh as tajuk thread ... lately ramai yg pakai langgar je . maklumla semangat memasing dah berkobar2 lebih lebih lagi dekat2 PRU NI
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post
Top
Log in Register