Dr M pertahan hak Malaysia tidak hantar pulang Zakir Naik

CG Sponsors




Sponsored Post

kaizeryx

Fun Poster
Joined
Jan 18, 2010
Messages
879
Reaction score
13
Points
25
Ape bende la PENDATANG lama bising2 ni..g balik tanah besar tu..menyemak je duk dalam Malaysia (Tanah Melayu dahulunya ).... :D
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
7,950
Reaction score
464
Points
96
Anwar minta penganjur hentikan perhimpunan



PRESIDEN PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim.






KUALA LUMPUR: Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim meminta penganjur himpunan ‘Say No to Zakir Naik’ serta beberapa himpunan lain menghentikan sebarang perhimpunan anjuran mereka kerana tiada keperluan untuk melakukannya.

Beliau berkata, keadaan sudah reda dan Dr Zakir Naik juga sudah dilarang untuk berceramah di seluruh negara oleh polis.

“Meneruskan bantahan itu hanya akan meningkat serta memanaskan suhu politik negara sekali gus mengundang pelbagai reaksi.

“Saya juga menasihatkan orang ramai agar tidak terpengaruh untuk menyertai himpunan ini bagi memastikan keselesaan dan kesejahteraan penduduk setempat sentiasa terpelihara,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Perhimpunan Say No To Zakir Naik, Equal Rights To Indians and Other Races dijadualkan dianjurkan di Brickfields, di sini, esok.

Namun, polis dalam kenyataannya hari ini menyatakan akan mengambil tindakan tegas mengikut Akta Perhimpunan Aman 2012 jika penganjur terus berdegil meneruskan perhimpunan itu.

Pemangku Ketua Polis Daerah Brickfields, Superintendan Arifai Tarawe, berkata penganjur sudah dinasihatkan tidak meneruskan perhimpunan itu kerana tidak mematuhi peraturan ditetapkan mengikut akta berkenaan.










sumber: https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2019/08/599208/anwar-minta-penganjur-hentikan-perhimpunan
penganjur mana faham bahasa melayu. buatlah kenyataan dalam bahasa tamil dan hindi.
 

Don Malaya

CG Top Poster Club
Joined
May 3, 2011
Messages
27,601
Reaction score
910
Points
171
Sebenarnye DAP dan parti2 kecil lain nak tunjuk power.. Dorang nak tunjuk we are in power.. Utk show off mereka ada power yg boleh ubah sesuatu... Ini utk kekalkan undi pru15 supaya cina dan india nampak berkuasa dr sblm ini..

Ini political gain utk stay in power.. Licik
 

akecema

Legendary Member
Joined
Jan 26, 2007
Messages
19,238
Reaction score
1,290
Points
206
1st time tgk pendatang buat demo marah kat tuan tanah
 
Sponsored Post
Top
Log in Register