BTC USD 49,645.9 Gold USD 1,843.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

(DOTA 2 )-- Nak cari team untuk train, silap2 blh masuk tourney.

Storyday

Active Member
Joined
Dec 9, 2007
Messages
2,409
Reaction score
13
Points
25
Dear Cgrians,

Aku ni newbie lagi dlm Dota 2, tapi aku berasal dari Dota 1 scene.

Kawan2 aku semua dh berganjak ke Dota 2, tapi aku masih lagi seronok dgn Dota 1, boleh kata yang aku ni syok sendiri lah.

Pawn noob di Dota 1, sesambil tu ushar gak member main Dota 2..

Mcm syok, graphics cun, UI mudah, system buy items lebih mudah, boleh diassemble items anytime(xperlu tunggu countdown) , dan macam2 lagi lah!

Tapi pada masa tu, PC aku xmmpu menampung kehendak graphics for Dota 2.. Last but not least, last year, Dec 2013, aku pun get over Dota 1, and install Steam + Dota 2..

Tapi ternyata, dunia Dota 2 agak 'challenging'.. So, tujuan aku post di CG, adalah utk meminta bantuan korang yg pro, .

Aku nk train sama2 korang, aku blh main offlaner , semi-carry , and support.

Pls respond. Aku nk improve diri aku, and tapau member aku yg lanc..Masa dota 1, selalu ajak aku main, tapi Dota 2, pulaukan aku..tak ajak party pun (walau tgh online) sebab aku noob.

So, please respond pada thread aku yg humble ni. thanks! :)




UPDATE ( 14-Jan-2014 )

So, di bawah ni aku attached gambar EarthShaker (ES) .
Sorry sebab lama tak update, busy dgn kerja . Jadi, kenapa aku
attached gambar ES? Hmm, sebabnya, aku sedang train hero ni.

Sedang belajar cara Fissure (1st skill ) yg betul. Mcm mana kita boleh
klasifikasikan Fissure kau cantik ataupun noob Fissure? Pada pendapat
aku yg newbie ni.. Fissure yg cantik, adalah gabungan timing and prediciton
yg tepat, melangkaui jangkaan enemy. Means, kita nampak 2-3 enemies
nk retreat lari ke tower diorang.. So, sebagai pengguna ES yg baik, korang kena
predict movement diorang, and cuba land a perfect Fissure.. di mana,
kemungkinan enemies tu akan diblock oleh Fissure korang .

Aku sedang practice ES slow2, sambil belajar warding.. Sesiapa sudi ajar aku,
pls comment or PM..:p

ID Steam aku : ailteddy

Thanks,


Update ( 18-Feb-2014 )

Ni list untuk players Dota 2 Carigold.com


Storyday : Ailteddy
Omgkenyny : _sleazy
epozer : larhat
rextor07 : rextor07
mnzaim : Jackreacher
kuhebat : Zomba(EOF)
Iwashere : 100.plus.nesacafe
kon : konnn
Storyday.
 

Attachments

  • OyE98G8.jpg
    OyE98G8.jpg
    196.6 KB · Views: 228
Last edited:
Sponsored Post

aeolian

Active+ Member
Joined
Jul 30, 2010
Messages
3,373
Reaction score
168
Points
48
kat dota 2 bro suka main hero apa?

aku suka nyx, walaupun noob pakai hero tu tp aku suka sbb cara pembunuhan dia kelas bagi aku kui3x.

kalo jenis yg banyak kena pakai key yg aku kurang sket.

tp aku noob lg, macam takda bakat je main dota 2.
 

MasterYoda

Fun Poster
Joined
Jul 1, 2012
Messages
892
Reaction score
3
Points
15
haha, aku pn x pernah test power dota2... dota pn dah berkurun x main lagi...
 

zyzyx

Active Member
Joined
Dec 27, 2012
Messages
1,143
Reaction score
12
Points
25
dota 2 graphic takde berat sangat. pc cabuk aku ni pun ok je boleh jalan.
graphic pun pakai intel build in je
 

waktonk

Fun Poster
Joined
Feb 26, 2012
Messages
111
Reaction score
0
Points
10
alolo ciannyer..

1)practice ngan bot.. bole tahan gak AI 'unfair' bot
2)add aku steam id:waktonk @ waktonk1 @ waktonk2 (mmg aku ade byk acc sbb account 1st da lvl 100+ so matchmaking dapat lawan yg melampau susah.. aku active acc waktonk2.. slalu main ngan kengkawan dalam kul 10 malam sampai kul 1 pagi (masing2 da besar panjang ade kerjaya dan ade keluarga so payah nk online time lain).. suma geng aku pakai nama 'wak' kat depan ngahahha!!
3) aku ske main lich sbb burst damage tinggi dan 'mana' bole dikatakan unlimited(kalau pandai main), ulti sakit kalau kena pada tempatnya.. dan tak perlu gold sangat utk item (beli barang sapot je)
 

wanlan

Active+ Member
Joined
Aug 17, 2007
Messages
3,294
Reaction score
4
Points
25
full setting syook.....gambo cun
 

egobrain

Active Member
Joined
Aug 8, 2009
Messages
1,268
Reaction score
68
Points
30
add aku....aku pun baru terjebak nie
egobrain85
bleh searh thread pasal dota 2...ada yg power2 dlm tu
 

Nazj

Active+ Member
Joined
May 4, 2011
Messages
2,995
Reaction score
16
Points
30
TT..Bagi link utk client download..nk test:D
 

Mr. Ajis

Fun Poster
Joined
Nov 28, 2011
Messages
356
Reaction score
0
Points
10
Aiya.. mau join juga la..
Dh lama x main dota ni..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register