BTC USD 63,340.6 Gold USD 1,793.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Covid-19 Dos Ketiga Diberi Selepas Lebih 80 Peratus Dewasa Divaksin

pedang_setiawan

Active Member
Joined
Nov 16, 2010
Messages
1,247
Reaction score
424
Points
51
Uih gigil sangat dah ni
Dari 0 vax, mau amik 3 dos sekali jalan šŸ¤£
Harap2 x jadi mcm kt dubai
8 dos dalam rekod vax
Kalu ikut geng antivaksin, brader ni patut dah 8 kali mati...tapi tu la, dia sempat hidup balik utk p ambik vaksin jenis lain:ROFLMAO:
 
Sponsored Post

mdnor34

CG Top Poster Club
Joined
Nov 12, 2008
Messages
48,126
Reaction score
296
Points
141
Bukan vaksin x matang tapi Phase 4 ongoing...phase 4 melihat kesan jangkamasa panjang pada manusia...paling kurang setahun....mana2 vaksin pun kena lalu phase 4...masa kat phase 4 ni la dia biasa tweak vaksin...sb tu mana2 vaksin utk sempurna ambil masa yg lama...dulu polio kan ada byk jenis sehingga yg la ni ada 2 jenis saja...bidang vaksin sentiasa berkembang

Tu lah maksud sy x matang... sbb ongoing ... kalau matang dia sempurna mcm BCG.
 

pedang_setiawan

Active Member
Joined
Nov 16, 2010
Messages
1,247
Reaction score
424
Points
51
Tu lah maksud sy x matang... sbb ongoing ... kalau matang dia sempurna mcm BCG.
Spt saya kata, salah faham tu maksud x matang. BCG pn dulu awal2 ada pelbagai jenis jugak sblm ke versi sekarang...kalu nk tuggu habis phase 4 esp utk covid, ramai lagi org akan mati...sb phase 3 patut dah detect utk kesan jangka pendek...phase 4 dari 1 tahun hingga 2 tahun...lps 2 tahun , pemantauan vaksin masih berlaku cuma dia dah x panggil phase 4...kira surveillance je....dalam kes ni vaksin covid, benefit melebihi risk...animal study utk jangkamasa panjang ok sepatutnya manusia pn ok...cuma utk safety dgn efficacy, phase 4 akan tgk yg ni...
 

cotek21

Fun Poster
Joined
Dec 28, 2020
Messages
376
Reaction score
165
Points
33
Bestnyer...
Dapat benda free

Alang2 korang dah amik 2dos.
Terus je lah.
Tak kan korang nk jadi pro vak 2 dos je.
Dos seterusnya antivak
Mana boleh gitu
 

lau_kau

Legendary Member
Joined
Aug 2, 2007
Messages
15,688
Reaction score
2,531
Points
201
Next episode ya, selalu siap ada season, camtu la convid ngn vaksin hahaha
 

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
30,205
Reaction score
2,250
Points
206
bagi yg dh amik 2 dos vaksin klu xdo side efek OK lah sekadar lenguh2 tgn ajo lps cucuk pastu hilang lenguh

tapi klu org yg ado alahan mcm2, kno suntik 2 dos pun dh demam seminggu lemah badan, letih lesu, lemau ajo raso badan...

dos ke-3 ni ntahlah, silap2 lepas cucuk trus pengsan masuk ICU....
 

TT

CG Super Hardcore Club
Top Poster #4
Joined
Jan 13, 2009
Messages
159,822
Reaction score
21,818
Points
1,671
Xsabar tggu umum yg amik dos 3 ni dapat privilege apa pulak die nak offer
 

TT

CG Super Hardcore Club
Top Poster #4
Joined
Jan 13, 2009
Messages
159,822
Reaction score
21,818
Points
1,671
Bayangkan sbb xnak dos 3 pun dilabel antivax

Pedih tu rasa kena game
 

lau_kau

Legendary Member
Joined
Aug 2, 2007
Messages
15,688
Reaction score
2,531
Points
201
bagi yg dh amik 2 dos vaksin klu xdo side efek OK lah sekadar lenguh2 tgn ajo lps cucuk pastu hilang lenguh

tapi klu org yg ado alahan mcm2, kno suntik 2 dos pun dh demam seminggu lemah badan, letih lesu, lemau ajo raso badan...

dos ke-3 ni ntahlah, silap2 lepas cucuk trus pengsan masuk ICU....
Tu la jang buat mcm mn kt la mangsa uji kaji di ulangi kt sapa lg ang aku ang aku hahaha
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register