Viral Doktor muda di hospital kerajaan panggil pesakit puk* anjing

CG Sponsors




Encik Sponge

Active+ Member
Joined
Jul 22, 2013
Messages
4,672
Reaction score
565
Points
81
Kes terima pt kot nie

Ada member lain refer pt tu n dia kena amik... mungkin refer ke ward n dia mo oncall... xrasa dia tuju kat pt

Ntah la.. depa nie kebal dlm kkm...

Yg refer pon mungkin nak cuci tangan ja... sikap ni pon ada juga
 
Sponsored Post

gunnersourus

Fun Poster
Joined
May 29, 2012
Messages
208
Reaction score
9
Points
20
adik ipar aku, wife aku mmg hadap benda yang sama..dan yang slalu tolak pt ni puak yang satu tu...kerja dah la lama...nk kene oncall lagi x tentu masa..sape yg x marah..
 

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
7,740
Reaction score
291
Points
91
mmg keje mo ni penat gila,mse wife aku bersalin aritu pun dr mule masuk tgh hari tu sampaikan la selamat bersalin keesokan harinye,esoknye baru masuk labour room kene operate Dr yg sama jgk keje..rambut dr sikat elok je esoknye serabai.

masa mak aku warded pun ada jgk Dr dtg2 tgk mak aku sampaikan masa duduk tanya2 mak aku mcm mana lepas operate pe smua leh tertidur..mata pun naik merah letih tu..mmg ksian.

patut KKM kene take note bende nih.

nsib baik la cita2 aku bukan Dr mase kecik2 dulu nih huhu

cuma tu la apa yg Dr buat tu x patut la,kot ye geram pun xyah la nk up kat scomed..nmpak la cara Dr ni bbnu
 

afshaman

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2013
Messages
3,054
Reaction score
266
Points
41
silap dia gi rant kat medsos guna akaun real...briyani kerana benar katanya...tapi ye la...penat sgt barangkali tu
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
74,193
Reaction score
11,718
Points
1,906
"Jika benar berlaku tindakan sewajarnya akan diambil terhadap pegawai berkenaan." - HSA

HSA tubuh jawatankuasa siasat pegawai perubatan biadab

19 November 2020


1605777316736.png

Kenyataan HSA yang dimuat naik dalam Facebook rasmi Jabatan Kesihatan Negeri Johor hari ini.




JOHOR BAHRU - Hospital Sultanah Aminah (HSA) menubuhkan satu jawatankuasa khas bagi menyiasat insiden seorang pegawai perubatan yang bersikap biadab dengan menghambur makian kepada pesakit dalam media sosial.

Pengarah HSA, Dr Mokhtar Pungut @ Ahmad berkata, pihaknya memandang serius perlakuan pegawai perubatan terbabit.



Beliau yang juga Pakar Perubatan Kesihatan Awam berkata, jika benar berlaku tindakan sewajarnya akan diambil terhadap pegawai berkenaan.


"Berhubung isu pegawai perubatan biadab hambur makian kepada pesakit dalam media sosial, pihak pengurusan HSA memandang serius perlakuan pegawai perubatan terbabit.
"Satu jawatankuasa khas telah ditubuhkan di peringkat hospital bagi menyiasat dengan lebih terperinci isu tersebut. Sekiranya didapati benar, tindakan yang sewajarnya akan diambil terhadap pegawai perubatan terlibat
"Pihak HSA memohon maaf di atas penyataan yang dikeluarkan oleh pegawai perubatan berkenaan sehingga menyinggung perasaan masyarakat," katanya dalam satu kenyataan yang dimuat naik dalam Facebook rasmi Jabatan Kesihatan Negeri Johor hari ini.

Sebelum ini, tular dalam media sosial, Twitter seorang pegawai perubatan yang mengeluarkan kata hinaan kerana terdapat pesakit barah otak yang mendapatkan rawatan ke hospital pada jam 4 pagi.
Dakwanya, pesakit itu sepatutnya datang pada keesokan harinya kerana telah bertahan selama enam hingga tujuh bulan menghidap penyakit berkenaan.

Ekoran itu netizen meluahkan rasa kesal dengan tindakan pegawai muda terbabit yang biadab dan tidak sensitif dengan keadaan pesakit.


 

Name:

Active Member
Joined
Dec 25, 2012
Messages
2,150
Reaction score
276
Points
51
ini macam doktor pesakit pun boleh bertambah sakit.

"Jauhi api neraka walau dengan (bersedekah sekecil )sebiji kurma .Jika tiada, maka hendaklah
dengan kata2 yang baik "

(Riwayat al-Bukhari)
 

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
10,498
Reaction score
1,885
Points
201
Alamakkk
Doctor tu islam ke?
Jgn la buat malu kaum

kalu kapir takpe la jugak
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
154,007
Reaction score
21,126
Points
1,671
kesian die. medsos jd tempat nk luah perasaan
 

AlYamani

Legendary Member
Joined
Jan 23, 2011
Messages
12,146
Reaction score
585
Points
161
Kena tengok filem P.Ramlee ni,marah marah pun,bahasa masih cantek lagi,

Jangan la tengok drama TV,suka jerit gila babeng.
 

imatheonlyone

Legendary Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
13,438
Reaction score
501
Points
171
Nak memuki2 pun Dalam Hati dah la ...g tulis kat tweeter mmg kena la
 
Sponsored Post
Top
Log in Register