Discussion : VT Trader Platform (siapa ada pengalaman gune platform ini)

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.17216
USD / JPY
105.420
GBP / USD
1.29108
USD / CHF
0.92125
USD / CAD
1.33162
EUR / JPY
123.570
AUD / USD
0.71605

CG Sponsors




roziex

Active Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
1,825
Reaction score
273
Points
41
salam, sy nak tanya ade tak trader2 kat carigold nie gunekan platform VT TRADER untuk trading forex, boleh share tak pengalaman anda kat sini.

sy nak tahu KELEBIHAN dan KELEMAHAN platform VT TRADER nie.
 
Last edited:
Sponsored Post

pokcak

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
9,664
Reaction score
95
Points
80
Camne ye aku nak citer.. takpe, aku cuba:

1. Bleh set quick buy/sell
2. kalau nak hedge trading, jangan klik buy dan sell, tetapi kena guna option "hedge". contohnya jika kita ada open position buy 1 lot, jika kita klik sell 1 lot, platform ni akan close open position Buy kita dan bukan open hedging. hati2 kat sini.

3. takleh tanam robot mcm kat MT4. Tapi dia ada sediakan indicators2, dan sistem2 dia sendiri. kalau kreatif, bleh buat sistem sendiri dengan godeh2 formula dia. aku ada buat 1 je yang aku pakai skrng. tapi simple je lah.

ada orng ckp platform ni slow. tapi bg aku ok je jika guna streamyx. semalam aku guna celcom broadband, juga ok. (kat tempat aku, aku dpt signal HSDPA). tak dinafikan, mmg kadang2 dia slow, lebih2 lagi bila time news2 high impact muncul. bleh jadi hang dan kena relogin platform.

apa lag ye.. hmm

p/s: aku guna version sebelum. tak penah pakai lagi yang new version.
 

roziex

Active Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
1,825
Reaction score
273
Points
41
Camne ye aku nak citer.. takpe, aku cuba:

1. Bleh set quick buy/sell
2. kalau nak hedge trading, jangan klik buy dan sell, tetapi kena guna option "hedge". contohnya jika kita ada open position buy 1 lot, jika kita klik sell 1 lot, platform ni akan close open position Buy kita dan bukan open hedging. hati2 kat sini.

3. takleh tanam robot mcm kat MT4. Tapi dia ada sediakan indicators2, dan sistem2 dia sendiri. kalau kreatif, bleh buat sistem sendiri dengan godeh2 formula dia. aku ada buat 1 je yang aku pakai skrng. tapi simple je lah.

ada orng ckp platform ni slow. tapi bg aku ok je jika guna streamyx. semalam aku guna celcom broadband, juga ok. (kat tempat aku, aku dpt signal HSDPA). tak dinafikan, mmg kadang2 dia slow, lebih2 lagi bila time news2 high impact muncul. bleh jadi hang dan kena relogin platform.

apa lag ye.. hmm
boleh tunjuk tak SS simple system bro tuh?
sy berminat nak buka account kat broker CMS,
tp dia gune platfrom VT trader,
so kalau ade ebook atau bahan nak bg paham benda nie boleh jugak,
sy tak download lg platform, sy cume nak tahu mcm mana nak gunakan dia, masalah hang atau slow sume platform same termasuk MT4 mmg tak blh disangkal lg lbh2 lg time news high impact,

minta tunjuk ajar sape yg gunekan system nie
 

pokcak

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
9,664
Reaction score
95
Points
80
boleh tunjuk tak SS simple system bro tuh?
sy berminat nak buka account kat broker CMS,
tp dia gune platfrom VT trader,
so kalau ade ebook atau bahan nak bg paham benda nie boleh jugak,
sy tak download lg platform, sy cume nak tahu mcm mana nak gunakan dia, masalah hang atau slow sume platform same termasuk MT4 mmg tak blh disangkal lg lbh2 lg time news high impact,

minta tunjuk ajar sape yg gunekan system nie
ok. nanti saya sediakan link2 yang berkaitan. saya juga salah sorang IB kat cmsfx ni.
 

matlan

Passed Away
Joined
Apr 11, 2007
Messages
7,279
Reaction score
165
Points
73
ok. nanti saya sediakan link2 yang berkaitan. saya juga salah sorang IB kat cmsfx ni.
Admin Pokcak..

Mano link namo broker ni.... gatal nk ngeteh doh ni....:)cgrock
 

pokcak

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
9,664
Reaction score
95
Points
80
Admin Pokcak..

Mano link namo broker ni.... gatal nk ngeteh doh ni....:)cgrock
sabar2..

kelemehan dia satu lg,
cmsfx ni takde micro account. part ni, kelemahan or kelebihan, aku pun tak pasti.
 

hanzahar

Active Member
Joined
Feb 22, 2008
Messages
2,116
Reaction score
144
Points
33
500:1 leverage...

dgn kalao bukak 1 lot GU dia pkai 50 je

kelemahan dia tk bley scalp
 

pokcak

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
9,664
Reaction score
95
Points
80
500:1 leverage...

dgn kalao bukak 1 lot GU dia pkai 50 je

kelemahan dia tk bley scalp
aku penah gak scalp. ok je. maybe jarang2 sekali takpe. aku tak penah tanya lg isu scalp ni pada cmsfx.

sedikit gmbar interface cmsfx. Ini version lama yang aku guna sekarng. yang version baru aku tak biasa pakai (tapi lagi lawa la)





 

hanzahar

Active Member
Joined
Feb 22, 2008
Messages
2,116
Reaction score
144
Points
33
de kata execution 2-5 second...actually vt trader ni CMSfx nye ke mcmane? tkda broker lain gune vt?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register