BTC USD 60,735.3 Gold USD 1,793.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Dinar Restu Kini sudah diterima di Bank Rakyat. TERIMA KASIH BANK RAKYAT..

adela1183

Active+ Member
Joined
Apr 14, 2006
Messages
2,723
Reaction score
32
Points
30
Assalamualaikum

Tujuan saya buka thread ni ialah untuk berkongsi pengalaman
arrahnu khas untuk Dinar Restu di Bank Rakyat.
yang kebanyakan orang mcm buat tak nampak je kewujudannya..:D
khasnya utk orang yang minat pajak memajak ni..

Rasanya semua dah tahu BR susah nak terima gold coin/dinar..
gold coin/dinar yg biasa diterima ialah Dinar Kelantan, Kijang emas atau
gold coin keluaran OUB..selain dari tu jangan harap bank rakyat nak terima..
entah aku pun tak tahu kenapa..mungkin sebab tiada dalam list kot..

HARI PERTAMA

ok, 1st day cube menjejakkan dirikan kat BR..saya saje2 je nak cuba nasib...
dengan berbekalkan beberapa keping Dinar Restu..
cube la tanye pegawai BR di kaunter..sambil tunjuk sekeping kat dia..
sekali pandang je dia tanya..dinar ape ni? Sy cakap..Dinar Restu encik..
"Alamak incik..kami terima beberapa jenis gold coin/dinar saja di bank rakyat..
Dinar Kelantan, Kijang emas dan siling emas dari OUB...selain dari tu, mintak mahaf la incik.."
"Ok, takpe la encik BR.." sy pun membelahkan diri dengan hampa..:))

pada malam tu kebetulan saya pegi amik stok Dinar Restu yg dah diorder kat supplier saya..
dalam borak2 emas, dapatlah info terbaru pasal Dinar Restu ni..

HARI KEDUA

saya pergi lagi ke arrahn BR dgn berbekalkan maklumat & harapan baru ttg DR ni....
seperti biasa, saya pun jumpa pegawai BR utk merahnu Dinar Restu saya.."Incik nak pajak apa?"
"Saya nak pajak Dinar Restu, Incik.." sambil menjeling saya.."maaf incik, kami tak terima....dot..dot.."
(mcm ayat semalam). Saya pun cakap.."Tapi incik..ini dinar dari syarikat tuuuttttt...."
pegawai tu menjeling lagi kat saya "betul ke?! bak sini tgk.."
saya pun serah dinar tersebut..pegawai BR tersebut bingkas bangun
mendapatkan fail..sambil menunjukkan beberapa jenis dinar dari syarikat tuttt....
Antara pic yg saya lihat ialah Dinar Restu..sebijik! saling tak tumpah..mmg sah!

"betul laa..nnt saya tanya bos saya dulu.." Dalam hati saya sudah terbetik sekelumit kegembiraan...:D
"Tahniah, incik..Dinar Restu incik kami boleh terima..." pergh..! dalam hati tuhan saje yg tahu..ni umpama mcm pegi
meminang..pinanganku sudah diterima..

Kali pertama pinangan ditolak mentah2, kali kedua..bakal keluarga mertua terima dgn hati terbuka..yahoo!
Ape yg mengejutkan saya..pinangan saya diterima tanpa syarat..
Mula2 tu ada laaa pegawai BR tu mintak resit pembelian..
sekali saya cakap lupa bawak daa..pegawai tu cakap tak payah..
"Dinar yg ada dalam list, kami boleh terima..tapi incik berurusan
hari isninlah yee..bank dah nak tutup dah.."

HARI MERAHN

smp ke hari ni, sy tak jejak kaki ke BR, tapi pic ni membuktikan segalanya...
180539_501210442289_793577289_6043223_3997066_n.jpg


Tammat!

**************************
al-Faqir,
Hijrah Gold Trading,
(Dinar&Dirham Restu)
Tel. :014-7268481
Emel :[email protected]gmail.com

 
Last edited:
Sponsored Post

ilhamic

Super Active Member
Joined
Dec 13, 2009
Messages
7,370
Reaction score
52
Points
70
terbaik...
utk yg suka pajak memajak..hehe
 

peel

Active Member
Joined
Oct 5, 2010
Messages
1,536
Reaction score
33
Points
30
bukan takde list.tp setahu aku bank rakyat tak mau jd mcm skim perlaburan emas.....
 

world

Super Active Member
Joined
Dec 20, 2006
Messages
5,054
Reaction score
229
Points
73
Assalamualaikum

Tujuan saya buka thread ni ialah untuk berkongsi pengalaman
arrahnu khas untuk Dinar Restu di Bank Rakyat.
yang kebanyakan orang mcm buat tak nampak je kewujudannya..:D
khasnya utk orang yang minat pajak memajak ni..

Rasanya semua dah tahu BR susah nak terima gold coin/dinar..
gold coin/dinar yg biasa diterima ialah Dinar Kelantan, Kijang emas atau
gold coin keluaran OUB..selain dari tu jangan harap bank rakyat nak terima..
entah aku pun tak tahu kenapa..mungkin sebab tiada dalam list kot..

.............update lagi nnt..nak baik dah..:D

wow hebatnya bank rakyat ... saya musti peley ...:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 

adela1183

Active+ Member
Joined
Apr 14, 2006
Messages
2,723
Reaction score
32
Points
30
xde resit boleh x bos

cawangan presint 15 Putrajaya x payah..mula2 tu mmg mintak resit..
pastu dia kata tak payah..:D isnin ni insyaallah saya bg bukti..
sapa nak jumpa saya, boleh jumpa kat presint 15 nnt..boleh kenal2..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register