Dina Nyaris Putus Asa Akibat Berat Badan

CG Sponsors




azrulazman

CG Top Poster Club
Joined
Feb 11, 2010
Messages
30,406
Reaction score
150
Points
128
PETALING JAYA:penyampai radio Era FM, Dina Nadzir memberitahu pernah berhasrat untuk melupakan kariernya sebagai penyanyi selepas kecewa dengan diskriminasi masyarakat terhadap berat badannya.

Dina, 28, berkata, dia kecewa apabila berat badannya sentiasa dijadikan isu dan bukan bakat nyanyian yang dimilikinya.

"Sembilan tahun saya bergelar penyanyi dan ada ketikanya saya jadi seorang yang berputus asa kerana diskriminasi masyarakat yang masih tidak boleh menerima bentuk fizikal seperti saya.

"Sebab itu juga saya mengambil keputusan untuk bergelar deejay di Era FM," katanya kepada mStar Online.

Bagaimanapun kata Dina, dia sedar berputus asa bukan jalan terbaik dan tidak mahu mensia-siakan bakat yang ada begitu sahaja.

Dalam pada itu Diana bakal melancarkan album terbaharunya pada Oktober depan dan berharap ia akan mendapat sambutan daripada peminat.

Malah katanya, single pertama album itu berjudul Wanita Besi telah pun dilancarkan secara eksklusif di Era FM. Album itu bakal memuatkan 13 buah lagu.

"Saya tidak mahu menoleh ke belakang lagi kerana sedar nyanyian adalah minat saya dan tidak mahu sia-siakan bakat yang ada.

"Jadi album ini adalah sebagai satu usaha untuk terus kekal sebagai penyanyi dan saya lega apabila lagu itu diterima dengan baik oleh peminat," jelasnya.

Sementara itu, mengulas mengenai penglibatannya dalam bidang pengacaraan televisyen dan majlis korporat, ia berlaku secara tidak sengaja.

Malah katanya, dia tidak menyedari mempunyai bakat dalam bidang tersebut namun mengakui kerjaya itu sesuai dengan personalitinya.

"Saya sebenarnya tidak sedar boleh menjadi pengacara untuk program televisyen dan majlis korporat kerana tiada bakat ke arah itu tetapi setelah mencuba saya rasa seronok dan semakin selesa," jelasnya.

 
Sponsored Post

desmoquattro

Active+ Member
Joined
Nov 30, 2007
Messages
3,854
Reaction score
35
Points
40
disebabkan ruangan celebrity ini betajuk Dina, so aku simpulkan thread ni xakan mendapat ruangan views atau komen smp 2 pages.
 

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
20,996
Reaction score
1,930
Points
206
die nyanyi sedap
tp nak mcm mane x'seksi'
sama jugak kes dgn adibah noor
biasenya nyanyian org mcm ni mmg sedap
cuma mentality org malaysia yg lebih suka tgk org 'bogel' dari org berbakat
 

Yul-Minho

Legendary Member
Joined
Jul 23, 2012
Messages
15,938
Reaction score
1,170
Points
201
diet la mcm mek klate tuu..
usaha tangga kejayaan..
chaiyokk!!! chaiyokk!!!
 

poknik

Legendary Member
Joined
Dec 11, 2007
Messages
14,008
Reaction score
281
Points
131
nyanyi dlm radio bleh la...
 

mat_letop

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Mar 30, 2012
Messages
6,636
Reaction score
65
Points
75
aku lagi lah putus asa kalau dengar soore minah nih delam radio
over tak seswai dengan fizikal
ekeke
 

ZURA-SAN

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 14, 2010
Messages
13,037
Reaction score
23
Points
120
pergi slimworld ke..

manatau terus jadi selim melim....
 

pilause

Active Member
Joined
May 21, 2009
Messages
1,865
Reaction score
4
Points
25
Dapatkan Alphalipid SD2 Dina, mai beli dari abang... hehehe
Boleh kurus tanpa berlapar..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register