BTC USD 58,975.8 Gold USD 1,796.97
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help Dilema KPLI

zackfrick

Banned
Joined
Feb 18, 2009
Messages
403
Reaction score
1
Points
15
Sabtu ni 13 November akan start la ujian MTEST untuk calon2 KPLI yang berjaya di pilih..tp kawan aku da berkali2 menduduki ujian ini masih lagi gagal.

Nak mintak la pendapat,pengalaman,ajaran dari sape2 yang pernah lalui ujian ni..Xlupa juga Guru2 kt CG ni,,

Terima Kasih semua :)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post

jamtulenmurah

CG Top Poster Club
Joined
Mar 11, 2009
Messages
25,458
Reaction score
7,724
Points
316
baca bismillah... yakin diri... kuat semangat... insyaAllah dapatlah jawatan tu...

penampilan kena kemas... jawab soalan dgn cerdik... control percakapan... jgn bodek tapi tegas memberi jawapan... :D
 

e.k.

Super Active Member
Joined
Jan 24, 2008
Messages
9,898
Reaction score
70
Points
70
Lame ea test die.. 2 jam 30minit..wuuu...xtaw nk prepare ape..hahaha:)paid

kalo dah lulus test ada test interview pulak kan...
adek beradek sy 4 org cikgu

kalo jadi calon cikgu english insya allah senang..kalo yg lain2 tu...hmm ikut nasib sbb adek sy baru je posting kat gombak bulan 8 lepas..masa gi test tak baca buku pun nak gi interview mcm nak gi berjalan...siap cakap komfirm dapat..apa pu tu rezeki dia kot

byk dugaan utk mula2 jadi cikgu memula test pun susah pas tu..blaja kat makatab 1 tahun lebih ok le ada elaun..pas tu tunggu posting pas tu dugaan tak bergaji 3 bulan huhuhu

apa pun cikgu mmg rock..cikgu ni nak keje nawaitu kene betul besar tanggungjawab dia:)cgrock
 

horras

Super Active Member
Paid Membership
Joined
Sep 13, 2009
Messages
5,449
Reaction score
6
Points
65
Sabtu ni 13 November akan start la ujian MTEST untuk calon2 KPLI yang berjaya di pilih..tp kawan aku da berkali2 menduduki ujian ini masih lagi gagal.

Nak mintak la pendapat,pengalaman,ajaran dari sape2 yang pernah lalui ujian ni..Xlupa juga Guru2 kt CG ni,,

Terima Kasih semua :)cgrock:)cgrock

Setahu aku kalu bwh 3.oo pointer mmg xkan panggil interview... Dia panggil exam nak cukup syrat jer sbb ko da bayar e-pin tu... Pointer ko cane?
 

dr_alban

Super Active Member
Joined
Apr 5, 2007
Messages
7,350
Reaction score
170
Points
88
aku amik mtest failed memanjang..
pasal soalan kendiri tu ko kena jwb jujur..sbb soalan tu akan berulang cume gaya soalan berbeza..so klu ko jwb berlainan..mknanya x jujur..huhuhu
 

e.k.

Super Active Member
Joined
Jan 24, 2008
Messages
9,898
Reaction score
70
Points
70
Setahu aku kalu bwh 3.oo pointer mmg xkan panggil interview... Dia panggil exam nak cukup syrat jer sbb ko da bayar e-pin tu... Pointer ko cane?

tak juga adek sy pointer 2.77 je BEL (english litreture) UIA elok je dah jadi cikgu pun
 

horras

Super Active Member
Paid Membership
Joined
Sep 13, 2009
Messages
5,449
Reaction score
6
Points
65
tak juga adek sy pointer 2.77 je BEL (english litreture) UIA elok je dah jadi cikgu pun

Tu under KPLI or dari kuar matrik or diploma?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register