Digi Rm15 untuk 30 hari (Jimat)

Recommended Brokers


Latest Threads

Sponsored Post

MOD jr.

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 29, 2008
Messages
23,487
Reaction score
121
Points
63


untuk pengguna digi yang nak berjimat...rm15...

bagi yang suka FB, twitter dan insta :)cgrock
tgk video kat fb tu...kire cam mane? termasuk dalam unlimited fb ke?
 

a2zextra

Legendary Member
Joined
Sep 7, 2013
Messages
16,393
Reaction score
263
Points
83
yoodo anak syarikat celcom bro....

x nak ulas panjang2...sbb yoodo d wujudkan biasanya untuk 'cuci' duit :D:D:D:D

jadi service pun lebih kurang aje lah...hehhehehe

CEO yoodo adalah CEO Redtone...Mohammad Farid b. Mohamed Yunus ( Senior Vice President Axiata Berhad ) :D:D:D:D

kalo onexox @ XOX...yang dah lama wujud terutamanya XOX.. di mana kalo kita tgk XOX di tubuhkan bila dan telah bergerak secara MVNO di kalangan kaum cina...di mana XOX masa tu memang popular di kalangan orang cina...selepas tu ONEXOX join XOX...selepas salamfone (ONEXOX) MVNO dengan MAXIS telah di perdajalkan oleh syarikat MAXIS...

jadi ONEXOX much better perform dari segi teknikal kerana bersama XOX yang telah lama dalam industri ni....
Pada sekitar tahun 2013 Maxis telah menamatkan serta-merta kontrak perkongsian rangkaian untuk MVNO Salamfone. Lalu Salamfone bersama-sama OneTelco yang asalnya memang telah wujud untuk membuat perjanjian dengan syarikat XOX.com yang memang XOX.com adalah anak syarikat Celcom untuk memperbaharui khidmat prabayar MVNO untuk membentuk OneX (jenama asal yang terbentuk, disamping XOX.com masih beroperasi seperti biasa).
Lalu pada pertengahan tahun 2014, OneX dan XOX.com disatukan menjadi OneXOX menggunakan tema warna hijau, yang pada masa itu pelan datanya masih pada kadar yang mahal. Kemudian beberapa tahun selepas itu, pelan datanya disemak dari semasa ke semasa untuk menyediakan pengguna dengan pelan data pada harga kompetitif berbanding telko yang lain.

Jika dilihat pada pengagihan nombor telefon mudah alih oleh pihak SKMM, siri nombor telefon 01060XX hingga 01064XX asalnya adalah untuk Baraka Telecom/Salamfone, yang mana XOX.com dilihat mendapat kelebihan utilise nombor telefon bimbit yang ringkas berbanding siri 0110XX yang keterlaluan panjangnya untuk pelanggan telko.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register