Digi Lancar Home Fibre Broadband Di Sabah, Sehingga 1Gbps

CG Sponsors




Xploit Machine

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
17,650
Reaction score
3,216
Points
236


Selepas menjalankan beberapa pelancaran perintis di kawasan-kawasan terpilih seperti Jasin, Subang, Rawang dan Kajang, Digi secara rasmi melancarkan tawaran jalur lebar gentian komersilnya di Sabah. Pelan ini bermula dari serendah RM89 / bulan untuk 50Mbps dengan pelan khas dan mereka juga menawarkan kelajuan lebih tinggi sehingga 1Gbps.

Rancangan itu serupa dengan apa yang telah kita lihat sebelum ini dan pelan asasnya berharga RM99 / bulan untuk 50Mbps, RM129 / bulan untuk 100Mbps, RM159 / bulan untuk 500Mbps dan 1Gbps untuk RM199 / bulan. Kuota tanpa had dengan kelajuan muatnaik simetrik untuk kedua-dua pilihan 50Mbps dan 100Mbps. Kelajuan muatnaik untuk pelan 500Mbps dan 1Gbps yang lebih tinggi adalah 200Mbps.

Pelanggan boleh menikmati penjimatan tambahan sehingga RM20 / bulan jika Pelanggan mendaftar untuk pelan serat bersama dengan pelan pasca bayar yang layak. Dengan tawaran bundle, Pelanggan boleh mendapatkan RM10 dari yuran langganan pelan 50Mbps dan RM20 pada pelan 100Mbps dan ke atas.

Sekurang-kurangnya, Pelanggan boleh melanggan Digi Postpaid 80 (RM80 / bulan) dan Digi Home Fiber 50Mbps (RM89 / month after discount) untuk RM169 / bulan. Promosi ini tersedia sehingga 30 September 2019.

Menurut CMO Digi, Loh Keh Jiat, sambungan berkelajuan tinggi merupakan kepentingan utama kepada rakyat Sabah dengan pelanggan menggunakan purata 11.4GB data setiap bulan. Beliau berkata pelanggan di Sabah boleh terus memilih Digi sebagai pembekal sambungan mudah alih pilihan mereka kerana Digi Home Fiber memberi mereka peluang untuk berkhidmat di kediaman Sabah dengan nilai terbaik, pengalaman internet lancar dan konsisten di dalam dan di luar rumah.

Pada masa ini, rangkaian 4G LTE Digi merangkumi 84% daripada penduduk manakala rangkaian LTE-A merangkumi 66% daripada populasi. Di samping itu, Digi juga mengendalikan 132 pusat internet di seluruh negara dan enam daripadanya terletak di Beluran, Tawau, Semporna dan Sandakan di Sabah.



Lama rasmi https://web.digi.com.my/digihome/sabah.html
 
Sponsored Post

imatheonlyone

Legendary Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
13,015
Reaction score
415
Points
141
Aku sekarang guna Yang infinite Tu ....letak kat broadband Digi Yang Huawei Tu...leh convert ke...bulan2 150 kot
 
Last edited:

Xploit Machine

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
17,650
Reaction score
3,216
Points
236
harga 100Mbps tu nampak berbaloi, kan sebab UniFi rangkaiannya terhad pada rakyat Sabah? :unsure:
 

Epal10

Active Member
Joined
Jan 20, 2013
Messages
1,178
Reaction score
32
Points
40
aku skrg guna unifi lite 10mbps rm89, jika ada lgi murah memg aku ambil, laju2 nk buat apa
 

lau_kau

Super Active Member
Joined
Aug 2, 2007
Messages
8,040
Reaction score
529
Points
111
Digi nie mslh kadang2 line smph jgk...user ramai dh
 

jaih

Super Active Member
Joined
Jan 14, 2006
Messages
9,645
Reaction score
283
Points
91
line fiber nih..... aku ni pun masih laa menunggu bila laa unifi nak masuk kampung aku hehe...
dok layan unifi lite 10mbps jer laa dulu...
 

theblur

Super Active Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
6,565
Reaction score
563
Points
121
Xtau nak ambik unifi, maxis, atau digi tahun depan.. Tapi bukan aku heavy user pun.

Sedangkan TV pun aku nak tgk bola je.. Internet stakat youtube dan google je la..
 

abdulricks85

Active+ Member
Joined
Jul 31, 2010
Messages
3,283
Reaction score
96
Points
40
Main Dead By Daylight,semenjak dari minggu ni,ping punya tinggi digi....nak naik ranking pun susah :(
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,046
Reaction score
2,951
Points
201
Main Dead By Daylight,semenjak dari minggu ni,ping punya tinggi digi....nak naik ranking pun susah :(
kalo perasaan...yg offer unlimited ni semua ping tinggi..tak sesuai utk gamer
 

abdulricks85

Active+ Member
Joined
Jul 31, 2010
Messages
3,283
Reaction score
96
Points
40
kalo perasaan...yg offer unlimited ni semua ping tinggi..tak sesuai utk gamer
Dah ok juga bro...harap2 tak ada lah masalah.sekarang speed 50-90mbps dapat kat speedtest.download dekat steam pun 5-9mbps dapat...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register