BTC USD 23,191.4 Gold USD 1,929.15
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral Didakwa Riyak Kerana Sumbat Wang RM2 Juta Dalam Bonet Lamborghini, Usahawan Ditempelak Netizen – “Van Jenazah Lagi Luas”

Yallah

Active+ Member
Messages
2,800
Joined
Jun 21, 2021
Messages
2,800
Reaction score
372
Points
41

Didakwa Riyak Kerana Sumbat Wang RM2 Juta Dalam Bonet Lamborghini, Usahawan Ditempelak Netizen – “Van Jenazah Lagi Luas” - XTRA​

Seorang usahawan dan juga pempengaruh teruk dikecam oleh warganet akibat memuat naik video bersama kereta mewah Lamborghini miliknya.

Usahawan itu memberitahu kepada wargamaya bahawa kereta mewah itu mempunyai bonet yang kecil dan tidak boleh memuatkan duit yang banyak.

@farhanazahra91 Hmmm xberbaloi betul , tengok la tu muat 2 juta je duit yg ayunieso bagi , nanti lagi 8 juta yg dia kena bayar cikna nak letak mana 😭😭😭 #lamborghini #bodyguard #cikna ♬ original sound – Farhana Zahra
Menerusi video berdurasi seminit yang dikongsikan oleh usahawan itu di akaun TikTok miliknya, dia telah dikritik oleh netizen kerana aksinya itu dianggap riyak dan dilabel oleh warganet sebagai seorang yang suka mempamerkan kekayaan.

“Tak berbaloi sebab dalam bonet muat RM2 juta je! So tak berbaloi beli kereta ni, bonet dia kecil. Boleh letak duit sikit je,” kata usahawan itu.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen umpama panas hati dengan ‘statement’ yang diberikan oleh usahawan itu.

Warganet meluahkan rasa kesal mereka dan berharap agar usahawan terbabit lebih berhati-hati dalam memuat naik sebarang ‘content’ di media sosial selepas ini.

“Anak syurga.

“Van jenazah lagi luas, boleh letak duit banyak,” tempelak seorang netizen

WhatsApp-Image-2022-11-02-at-21.06.27-434x500.jpeg
WhatsApp-Image-2022-11-02-at-21.06.29-419x500.jpeg
WhatsApp-Image-2022-11-02-at-21.06.30-455x500.jpeg


Setakat artikel ini ditulis, video tersebut telah menerima lebih 1.6 juta tontonan dan lebih 57,000 tanda suka.Seorang usahawan dan juga pempengaruh teruk dikecam oleh warganet akibat memuat naik video bersama kereta mewah Lamborghini miliknya.

Usahawan itu memberitahu kepada wargamaya bahawa kereta mewah itu mempunyai bonet yang kecil dan tidak boleh memuatkan duit yang banyak.

Menerusi video berdurasi seminit yang dikongsikan oleh usahawan itu di akaun TikTok miliknya, dia telah dikritik oleh netizen kerana aksinya itu dianggap riyak dan dilabel oleh warganet sebagai seorang yang suka mempamerkan kekayaan.

“Tak berbaloi sebab dalam bonet muat RM2 juta je! So tak berbaloi beli kereta ni, bonet dia kecil. Boleh letak duit sikit je,” kata usahawan itu.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen umpama panas hati dengan ‘statement’ yang diberikan oleh usahawan itu.

Warganet meluahkan rasa kesal mereka dan berharap agar usahawan terbabit lebih berhati-hati dalam memuat naik sebarang ‘content’ di media sosial selepas ini.

“Anak syurga.

“Van jenazah lagi luas, boleh letak duit banyak,” tempelak seorang netizen

WhatsApp-Image-2022-11-02-at-21.06.27-434x500.jpeg
WhatsApp-Image-2022-11-02-at-21.06.29-419x500.jpeg
WhatsApp-Image-2022-11-02-at-21.06.30-455x500.jpeg


Setakat artikel ini ditulis, video tersebut telah menerima lebih 1.6 juta tontonan dan lebih 57,000 tanda suka.

 
Sponsored Post

shah_ae

Legendary Member
gem
Messages
18,050
Joined
Oct 27, 2008
Messages
18,050
Reaction score
1,496
Points
201
Aku sbg wakil kepada founder ni mengucapkan terima kasih pada semua warga carigold yg view, share n komen video die..

Moga dgn view n share korang makin murah rezrki die...
Terima kasih semua follower
Lepas ni akan keluar video lg gempak, jgn lupa view ye..
Kenai pun tak... 🤣
 
Sponsored Post

Top
Log in Register