BTC USD 40,071.4 Gold USD 1,828.80
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Dibayar hingga RM10,000 - Jadi ‘Cina Buta’ untuk satukan pasangan cerai talak tiga

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
KUALA LUMPUR - Ingin menjadi Mualim atau 'Cina Buta'?
Ada sindiket yang menawarkan pekerjaan tersebut kepada sesiapa yang berminat walaupun bercanggah dengan hukum Islam.

Lebih memalukan lagi, sindiket terbabit turut mengiklankan 'kerja' tersebut untuk mengisi kekosongan pada masa-masa tertentu!

Bukan cerita kosong tetapi pertemuan eksklusif dengan Danial (bukan nama sebenar) membongkar kegiatan yang selama ini dilakukannya demi menyatukan pasangan yang telah bercerai

Menurut Danial, 32, dia dibayar sebanyak RM5,000 hingga RM10,000 bagi setiap tugasan yang diamanahkan.

"Bayaran tersebut boleh dirunding sehingga kedua-dua pihak bersetuju termasuk kos untuk berkahwin di Thailand atau di Indonesia, bayaran jurunikah dan dokumen.

Danial mendedahkan wang tersebut bukan sahaja sebagai upah untuknya tetapi digunakan untuk membayar sindiket yang menjalankan kegiatan nikah ekspres.

Menurut eksekutif jualan di sebuah syarikat swasta ini lagi, kerjasama dengan sindiket tersebut lebih memudahkan kerana sijil nikah palsu boleh dikeluarkan untuk mengaburi mata jabatan agama.

"Mulanya saya buat kerja ini seorang diri tetapi untuk memastikan segala urusan licin, saya menggunakan sindiket nikah ekspres yang menjalankan urusan perkahwinan serta semuanya," katanya ketika ditemui Kosmo! semalam.

Best dak kerja part time nie...duit dapat...'sedap' dapt...mana ler abang best nie lama dah tak dengar cerita...web janjihalal dot com ada lagi ker?

:-?:-?:-?
 
Sponsored Post

atlantis

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161
ada kosong ka ?
 

maliq7776

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2008
Messages
7,835
Reaction score
72
Points
75
kalo aku..prep dulu isteri sekejap tu..pastu cabut lari la..
 

zamreda

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
boleh apply nie.kat mana..
 

ADI78

Super Active Member
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,298
Reaction score
17
Points
65
aden nak gak....
 

mr reyes

Active+ Member
Joined
Nov 13, 2007
Messages
3,253
Reaction score
64
Points
30
ada sape2 nak apply ke?
 

kamal_kampong

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2007
Messages
16,861
Reaction score
939
Points
171
:D:D

mcm2 ler keja ada..

siap income 5 angka lagi tu..
 

kuhik

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 12, 2007
Messages
39,519
Reaction score
1,312
Points
191
kat Iran lagi best...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register