BTC USD 32,523.5 Gold USD 1,785.11
Time now: Jun 1, 12:00 AM

[Diari Blogger Newbie] Target 100USD SEBULAN dari ADSENSE hanya guna Blogspot!(TAMAT)

Status
Not open for further replies.

meloveyou

Active Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
1,836
Reaction score
40
Points
30
Salam.

saya hanyalah seorang newbie dalam bidang Adsense. saya tidaklah sepakar Blogger2 Adsense yang menjana pendapatan beriban-riban setiap bulan di luar sana.

Disini saya mempunyai TARGET untuk mendapatkan 100USD setiap bulan (dah memadai bagi saya..)

----------------------------------------------------------------------------------------
STATUS PROJEK :-
----------------------------------------------------------------------------------------

Mula Projek : 2.12.2010

Tamat Projek : 3. 3. 2011 (TAMAT)

Bilangan Blogspot = 2 (Update : 12/12/10)

Target pada (2/3/2011 - 3 Bulan) = 4USD Sehari !

----------------------------------------------------------------------------------------
Kerja-kerja Penyelengaraan seperti berikut :

1. Setiap hari Jam 10.00pm-11.30pm ( Update blogspot, membuat posting, menyetup adsense dll)

2. Setiap hari Jam 11.30pm-12.30am (Update thread ini , menjawab pertanyaan rakan2 CG dll)

3. Setiap Ahad (Update Screen Shot Adsense Terkini)

4. Lain2 masa ialah MASA BERSAMA FAMILY :)

----------------------------------------------------------------------------------------

Masa kerja + Masa dgn Family kena bijaksana. Barulah kita ada perancangan masa :)

Saya akan menambah bilangan blog. Segala tips n tricks saya akan kongsikan kat sini.

Saya akan update SS di sini dari masa ke semasa.

Harap rakan2 CG juga dapat membantu saya. TQ. :)
 
Last edited:
Sponsored Post

meloveyou

Active Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
1,836
Reaction score
40
Points
30

meloveyou

Active Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
1,836
Reaction score
40
Points
30
All Time Bulan December 2010!

terkini12.png



All Time Bulan March 2011!

180311-alltime.png
 
Last edited:

meloveyou

Active Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
1,836
Reaction score
40
Points
30
DAILY ADSENSE

daily.jpg
 
Last edited:

meloveyou

Active Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
1,836
Reaction score
40
Points
30
Pertama sekali sebelum bermula apa perlu anda buat??

1.mencari niche yang sesuai dengan anda.
Apa yang anda minat dan anda mempunyai banyak info, maklumat dan bahan. contoh anda nak buat blog pasal "origami", kecikkan lagi niche anda, cthnya : "how to make origami"...jadi anda dah dapat dah niche anda. pemilihan niche adalah perkara yang paling rumit.kerana anda mesti tau blog2 pesaing. ini berguna untuk anda mengeSERP dengan baik pada carian Google dan Yahoo!.

2.Anda boleh gunakan Google Keyword untuk mencari nama2 niche ini. Kat sini.. kene cari volume yang separuh...jangan penuh...kalau penuh mmg susah untuk SEO...
https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal

3. Search kat carian Google atau yahoo. Untuk mengetahui apakah blog yang berada pada page rank 1.. itulah blog-blog pesaing anda.

4. mencari nama "blog".
saya selalu mengambil kesemua niche yang saya sudah pilih tadi. Contohnya apa yang kita dapat tadi contohnya " howtomakeorigami.blogspot.com ".. saya tidak suka pada "-" org panggil "hypen" contohnya "how-to-make-origami.blogspot.com"..terpulang pada anda.

5. pencarian templates.
Pencarian templates juga mesti yang bersesuai..jangan terlalu rumit. Saya selalu memilih templates yang memudahkan orang mengelik iklan adsense kita. Dengan setting yang betul anda akan nampak hasilnya setiap hari. Saya akan tunjukkan contoh2 templates yang membolehkan orang mengelik setiap kali bertandang ke blog anda.

6. Membuat Post.
Posting adalah perkara yang paling penting. Pastikan anda mempunyai 20 posting yang berkaitan untuk SEO dengan baik. Untuk SERP pada page rank yang pertama. Blog saya yang pertama skrg pada page RANK 1 :)

Ini memudahkan untuk potential visitor masuk ke blog anda.
Satu lagi syarat, Pastikan posting anda mempunyai kata kunci (keywood) yang kuat dan berkaitan dengan niche anda.. Contohnya posting pertama anda buat tajuk “How to make birds origami”..kan ia berkaitan dengan nama blog anda.. howtomakeorigami.blogspot.com..

Satu lagi benda yang saya buat dalam postingan kebiasaannya saya akan letak satu image (contohnya anda leh letak image origami burung untuk postingan ini) kenapa??? Kerana 9/10 visitor kat luar sana ia lebih cenderung untuk masuk ke blog2 yang menarik..ada gambar2..kalau xde ianya mesti membosankan dan membolehkan visitor hanya singgah 1-5 saat sahaja :D.
Jadi buatlah postingan yang bagus dan baik.

Pastikan juga post anda dalam bahasa inggeris.
Saya selalu guna program free dari Google iaitu Google Translate. Saya selalu spin2 artikel dalam bahasa melayu ke bahasa inggeris..tapi jangan la terlalu malas.selepas spin check la balik ayat2 tue..biar nampak post tue “unique” dan professional.

Selepas semuanya selesai. Saya akan ajarkan selepas ini tips2 yang lain.

Selamat beramal.
 
Last edited:

coyotito

Active Member
Joined
May 30, 2008
Messages
1,685
Reaction score
2
Points
25
ape hang punye blog..
wat siggy la trus
 

dums

Active Member
Joined
Feb 18, 2008
Messages
1,194
Reaction score
0
Points
20
nanti leh ajar.. heheh.. bayar pun ok..
 

meloveyou

Active Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
1,836
Reaction score
40
Points
30
testimonial daripada rakan-rakan cg yg mengikuti thread nie
alhamdulillah adsense dah approve...buat ikut mcm tt suruh buat tu...skang ni tgh pening nak susun2 plak...huhuhuh
nak tanya tt...
Adsense for content
adsense for search
adsense for domains
adsense for feeds
daripada 4 yg kat atas ni...nak guna yg mana 1 yer
saya punya adsense da approve, dalam masa 1 hari sahaja.. Sekarang tengah mengubah suai posisi adsense

sokongan rakan-rakan cg kepada saya

bravo bro!akan ku follow thread ni sampai tt berjaya!:d
tq..we learn..share and enjoy..sy subscribe thread tt..
semoga tt berjaya!!! :)
googd luck tt
selamat berjaya t.t!!!
tahniah tt .. Teruskan usaha ... Aku sokong nko 100% pasal adsense memang the best .... Aku sendiri pn masih lagi makan duit adsense every month buat bayor crv ...
Jangan lekas patah semangat walau apapun rintangan ...
aku langgan dulu thread nie...
Menarik....
:d:d:d:d
aku nak langgan thread tt, buat masa sekarang aku ada 6 blogspot dan 4 selfhosting... Blh buat panduan
gud luck kat tt. Semoga dapat ribu2 sebulan .tak mustahil tu :d
skrg bley pakai western..kejap je kuar duit.
Dulu2 dapat cek jenuh nak nunggu #:-s
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register