BTC USD 35,835.8 Gold USD 1,876.86
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Diari: Aku Ingin Berhenti Merokok...bermula 3 Disember 2010

REMEDY KARUNG GUNI

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 11, 2008
Messages
33,477
Reaction score
411
Points
136
Salam Semua.

Thread ini aku open untuk aku jadikan diari yang boleh aku kongsikan bersama rakan2 di CG. Disamping itu juga aku nak korang jadi saksi ke atas keazaman aku untuk quit smoking. Aku akan update di thread ini dari masa ke semasa....Kepada korang semua...aku perlukan sokongan moral....sokonglah aku untuk projek kali ini.

Aku mula menyedut pada umur 20 tahun...bermakna sepanjang 19 tahun sebelum itu aku tidak pernah merokok...bau asap aku pening..Abang dan adik aku memang merokok...termasuk ayah aku sendiri...aku ni jenis dengar cakap...aku ikut pesan ayah aku..."Kalau nak merokok memang boleh...tapi make sure beli rokok guna duit sendiri" ...tapi itu kenyataan dia waktu dia merokok...sekarang ni bila dia dh quit merokok sudah hampir 10 tahun...statement dia berbunyi macam ni"Merokok merbahayakan kesihatan"...he he...

So..bila aku mula menghisap rokok?...akan bersambung
 
Sponsored Post

zerovirus

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 25, 2009
Messages
182,141
Reaction score
79
Points
1,020
dah bape tahun merokok ?
 

LeptoSpyra

Active Member
Joined
Nov 22, 2010
Messages
1,013
Reaction score
2
Points
25
mula 3 disember kenapa? mula sekarang la. RIGHT NOW!!! benda baik tak elok tangguh lama-lama :)
 

hanghebat

Fun Poster
Joined
Jul 29, 2010
Messages
118
Reaction score
1
Points
15
salam...

nak berhenti merokok tanpa ader aper2 sokongan,bro kene cekalkan ati beb..sy dulu pn d antara perokok tegar...hehehehe...tapi,Alhamdulillah skang da berhenti setahun da..2x try berhenti tpi x berjaya..last sekali sy ambik ubat nikotina kt farmasi...Alhamdulillah berjaya..

so,kalau bro ader azam yg kuat leh tuh...tpi cuma sekadar mengingatkan..nak berhenti kene ader azam yg kuat ngn ati mau kuat.

sekadar berkongsi...hehehehe
 

kerunai

CG Top Poster Club
Joined
Sep 2, 2007
Messages
24,973
Reaction score
46
Points
120
hang stop aje pdulikan lah sapa cakap kena slow2 la ape la...tak jadi semua tu..aku contoh \nya..dah stop smoking bulan 3 thn ni, smpai skang lansung tak sentuh dah

takyah le dok slow2..terus aje stop
 

highway

Active+ Member
Joined
Oct 17, 2009
Messages
4,417
Reaction score
293
Points
46
moga3 disember jd tarikh keramat....nothing is impossible
 

zerovirus

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 25, 2009
Messages
182,141
Reaction score
79
Points
1,020
3/12 ni genap 10 tahun...agak2 bro ada peluang nak quit tak?

boleh tak ada masalah ... tak kisah bape tahun ... azam penting ...
aku dah 22tahun tak berhenti2 lagi ... :p
 

CH4

Legendary Member
Joined
Nov 9, 2010
Messages
18,531
Reaction score
461
Points
136
good job TT..selamat kan bumi kita dan org2 sekeliling kita
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register