Info Di sebalik kilang PPE

CG Sponsors




ViperX

Active+ Member
Joined
Oct 10, 2016
Messages
4,735
Reaction score
598
Points
81
korang dah tengok ke belum?.....


 
Sponsored Post

gunnersourus

Fun Poster
Joined
May 29, 2012
Messages
209
Reaction score
9
Points
20
hah...bagus.....mmg betul pun...

tu pun still ade menteri yang backup kate tuduhan palsu..demn..
 

kopirait

CG Top Poster Club
Top Poster #3
Joined
Apr 18, 2010
Messages
37,236
Reaction score
2,619
Points
206
chinaman company memang macam ni dekat malaysia.
bila sebut chinaman tu bukan syarikat milik cina sahaja, tetapi syarikat luar yang top management dia dipenuhi dengan orang cina.

dah tiba masanya semua ni diubah.
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
12,099
Reaction score
2,649
Points
201
Tak bijak, company buat duit juta² smpi billion²..
Tp labour ? Abaikan..

This is bs..

Nak tahu kenapa gov cover up ?

Sebab gov (khazanah) ada share dlm saham top glove..

Sama konsep dengan pekerja ladang kelapa sawit..

Mmg hancur.. Padahal company buat duit juta² billion²..

Tp overall orang melayu tip top..
Pandai pilih kerja..

Bayar sikit, cabut.. Bayar rendah bye-bye..

Klo nak stay pun sekadar belajar skill..
Lepas tu cabut..

Tp klo orang melayu kerja dekat australia..
Level gini je..
Mmg merempat..

Cuma bila setahun dua berada di australia..
Balik malaysia dah boleh setup bisness..
Boleh simpan 50k-60k, bawa balik..
Setup kedai runcit, setup kedai printing, setup kedai makan, dll..
 

[email protected]

Super Active Member
Joined
Dec 7, 2011
Messages
9,531
Reaction score
121
Points
83
bukan mmg majority kilang mcm ni ke?
kadang org barat ni sembang je lebih...
mcm la diorang ni pejuang kamanusiaan sgt...
kasi setel dlu zionis....baru sembang negara org...
 

ViperX

Active+ Member
Joined
Oct 10, 2016
Messages
4,735
Reaction score
598
Points
81
laju betul reporter diorg bt keja...huhuhu
 

ViperX

Active+ Member
Joined
Oct 10, 2016
Messages
4,735
Reaction score
598
Points
81
bukan mmg majority kilang mcm ni ke?
kadang org barat ni sembang je lebih...
mcm la diorang ni pejuang kamanusiaan sgt...
kasi setel dlu zionis....baru sembang negara org...
majority mmg begini. baik malaysia mahupun luar negara...
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
291,335
Reaction score
12,246
Points
2,376
Tak bijak, company buat duit juta² smpi billion²..
Tp labour ? Abaikan..

This is bs..

Nak tahu kenapa gov cover up ?

Sebab gov (khazanah) ada share dlm saham top glove..

Sama konsep dengan pekerja ladang kelapa sawit..

Mmg hancur.. Padahal company buat duit juta² billion²..

Tp overall orang melayu tip top..
Pandai pilih kerja..

Bayar sikit, cabut.. Bayar rendah bye-bye..

Klo nak stay pun sekadar belajar skill..
Lepas tu cabut..

Tp klo orang melayu kerja dekat australia..
Level gini je..
Mmg merempat..

Cuma bila setahun dua berada di australia..
Balik malaysia dah boleh setup bisness..
Boleh simpan 50k-60k, bawa balik..
Setup kedai runcit, setup kedai printing, setup kedai makan, dll..
Company besar gitu la selalunya bila melibatkan kilang
Untung berbilion pn nak jimatkan kos lagi
 

ViperX

Active+ Member
Joined
Oct 10, 2016
Messages
4,735
Reaction score
598
Points
81
Company besar gitu la selalunya bila melibatkan kilang
Untung berbilion pn nak jimatkan kos lagi
klau boleh xde kerugian langsung..... huhu....dasattttt
 
Sponsored Post
Top
Log in Register