Di sebalik jualan/sale di pasaraya

CG Sponsors




onlinetrader

Super Active Member
Joined
Jan 19, 2010
Messages
6,115
Reaction score
193
Points
73
ini apa yg dapat aku perhatikan
setiap kali ada SALE di kompleks membeli belah
apa pendapat korang...adakah kita di tipu???

1. barang time xda sale ADA tapi bila time sale mesti xdok...ingatkan nak beli masa SALE tapi bila SALE barang x di jumpai..ini terutama baju/kasut/seluar

2. barang2 time SALE mesti tah apa2 punye barang terutama kalo baju atau seluar cutting Jinjang punye depa juai..

3. pastu DISKAUN giler2 hanya di beri pada barang2 yg hanya dikeluarkan masa SALE ini...kalo tgk harga DISKAUN mcm harga asal barang tu je (ini aku jumpe kat Jisko jual kasut sukan tah cap apa tah sampai RM140 pastu diskaun 70% konon...padahal kualiti BATA lagi elok n murah)

tapi ada jugak yg ok mcm perfume kalo time sale banyak la free giftnye..hehe
 
Sponsored Post

girlsilver

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Dec 1, 2009
Messages
10,744
Reaction score
194
Points
123
oleh itu kita sbg penguna kena bijak memilih
jgn kena tipu ngan sale2 ni...
beli ikut keperluan bkn kemahuan, kalu duit byk xper la
nk soping sakan pn tp dr membazir baik disimpan

xpon soping kat cg ni jer :)paid
 

moxmeng

Active+ Member
Joined
Jul 23, 2010
Messages
2,976
Reaction score
8
Points
25
yup..
nme je sale..
sale=pnipuan pgguna scara trang2an
tp ad gak sale yg ok
 

pokcak

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
9,664
Reaction score
95
Points
80
harga kasut rm100 katakan sebelum sale.

masa sale, harga kasut masih rm100. tapi di tag harga dia letak rm200. diskaun 50%, jadi rm100. gtu lah yang aku duk perati.

jadi harga sama sebenarnya. dirabuni cuma.. silap mata.
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
harga kasut rm100 katakan sebelum sale.

masa sale, harga kasut masih rm100. tapi di tag harga dia letak rm200. diskaun 50%, jadi rm100. gtu lah yang aku duk perati.

jadi harga sama sebenarnya. dirabuni cuma.. silap mata.
Kalau yg buat teknik lagu nie mungkin pasaraya biasa2 ajer tapi kalau yang ada nama macam Isetan tu depa tak buat macam nie...aku pernah beli T Shirt kat Isetan...rega biasa RM1K...masa depa buat sale aku gi ler tengok rupanya baju yg aku nak tu 50% diskaun...terus sambar ler :D
 

abangbeca

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 26, 2009
Messages
8,710
Reaction score
155
Points
73
Kalau yg buat teknik lagu nie mungkin pasaraya biasa2 ajer tapi kalau yang ada nama macam Isetan tu depa tak buat macam nie...aku pernah beli T Shirt kat Isetan...rega biasa RM1K...masa depa buat sale aku gi ler tengok rupanya baju yg aku nak tu 50% diskaun...terus sambar ler :D
nampak sgt ko kayo ebooss oiii...beli baju smpai RM500...aku nk beli baju yg 5 hinggit pun jenuh pilih2 smpai muntah......:eek:
 

tok_jogho

Active+ Member
Joined
Sep 29, 2008
Messages
2,844
Reaction score
9
Points
25
sale kat pasaraya tu mengaburi mata je...semua pembohong....kalau sapa2 yg suke window shoping tu cuba2 prati rega kat tag brg2 lam kedai tu..mesti naik giler....kalau x silap aku utk wat sale mesti harga berbeza masa sale ngan tidak dlm masa 2 minggu....
 

sonOFjawa

Active Member
Joined
Mar 2, 2008
Messages
2,355
Reaction score
24
Points
25
kdg2 kita sedar benda ni, tp time window shooping rasa cam kena pukau lak...
xspecially kaum hawa ni, mahal ke, cekik darah ke, dio x nampok doh bendo tu, yg ponting sale...samo cam bini den, nasib baik duit dio...hehehe..
 

hello4u

Banned
Joined
Jan 14, 2010
Messages
6,924
Reaction score
8
Points
65
kaum Hawa pujuk kaum Adam ......Kaum Adam takut Hawa merajuk .....Jadi terpaksa beli lerr...he3x.....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register