BTC USD 38,586.3 Gold USD 1,805.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Di mana Kedai Service Aircond Keta TERBAIK di JOHOR BAHRU ???

cikoi

Active Member
Joined
Mar 6, 2010
Messages
2,361
Reaction score
46
Points
30
aku punya aircond pun dh wat hal ni... ni nk g try wat kat bro ckp ni. kat sini ke tempat dia?

http://usahawanmelayumuda.blogspot.com/

DSC00475.JPG

aku pon dah tak igtsgt..dah pindah melaka sekarang. tp yg aku igt kedai dia kat blok belakang BSN. selang 2/3 kedai dengan kedai tayar kalo tak silap
 
Sponsored Post

amayzz

Active+ Member
Joined
Nov 22, 2008
Messages
3,119
Reaction score
25
Points
30
Satu lagi kedai kat Kota Tinggi Melayu berhampiran dengan Joran Bagus. Situ pun kedai Melayu. Abg Zul namanya. Dia punya servis pun ok.

yes betul la kedai az autocool tu.baru g petang tadi. walau dtg lambat dia wat jugak. abg zul yg orgnyer gemok2 skit mcm angah rajalawak hehehe. bagus gak dia punya nasihat & cadangan apa patut buat n ganti ikut bajet... sejuk dah ekon aku.

esok tgahri aku nak test jemur kete. pastu nk test sejuk x dok dlm kete.(sebelum ni kalu terjemur kete mmg lambat betul nk sejuk kete dalam stgh-1 jam baru rasa sejuk tu pun x power.) nnt kasi testimoni.

lepas ni kena pastikan service stahun skali.
ni bil

1536532_10202774782319901_446197160_n.jpg


ganti valve ngan tabung. service cuci isi gas ngan minyak comprsr + ganti kipas kena la 490. fuh lega oke lagi la dlm bajet
 
Last edited:

erroneous

Active Member
Joined
Sep 7, 2009
Messages
1,436
Reaction score
110
Points
33
takat ni yang paling terbaik sekali kedai aircond keta ni kat Bukit Indah, nama kedai Malayan AirCond
 

momoque

Legendary Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
10,901
Reaction score
332
Points
141
Tlg rekomen kedai melayu kt jb ni

Nk gi kota jauh plok

Last2 servis kt kedai alex permas ni...ok jgkla kena rm600++...sbb dh brtahun x servis
 

ZalliQ

Freshie
Joined
Sep 3, 2019
Messages
4
Reaction score
1
Points
8
Slm..boleh try tempat kwn bro..baru 2 minggu beroperasi. Semua jenis servis kenderaan boleh. Aircond, engine, gearbox, cooling system..pendek kata semualah..adik kwn running... pengalaman pomen lebih 20 tahun... Harap sahabat2 dpt support sykt. Bumiputera..

SRJ AutoCool Enterprise
82 Jln Setia Tropika 1/7
Setia Tropika
Office - +6011 10925526 / +607 2324661
(Hadapan Tesco...selang 1 kedai Nasi Lemak Lobster JB)
 

Attachments

  • Gambar Kedai.jpg
    Gambar Kedai.jpg
    105.4 KB · Views: 28
  • SRJ flyers.jpg
    SRJ flyers.jpg
    46.6 KB · Views: 27
  • Mannol Benna.jpg
    Mannol Benna.jpg
    33.5 KB · Views: 21
  • Mannol EO.jpg
    Mannol EO.jpg
    31.9 KB · Views: 10
  • Magna EO.jpg
    Magna EO.jpg
    31.5 KB · Views: 13
  • Alza Flushing.jpg
    Alza Flushing.jpg
    115.6 KB · Views: 11
  • Vtec Mannol EO.jpg
    Vtec Mannol EO.jpg
    141.5 KB · Views: 11
Last edited:

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,905
Reaction score
650
Points
126
Slm..boleh try tempat kwn bro..baru 2 minggu beroperasi. Semua jenis servis kenderaan boleh. Aircond, engine, gearbox, cooling system..pendek kata semualah..adik kwn running... pengalaman pomen lebih 20 tahun... Harap sahabat2 dpt support sykt. Bumiputera..

SRJ AutoCool Enterprise
82 Jln Setia Tropika 1/7
Setia Tropika
Office - +6011 10925526 / +607 2324661
(Hadapan Tesco...selang 1 kedai Nasi Lemak Lobster JB)

nak check je dlu bleh kan? bajet takde, nak tau dlu brp kerugian, pastu bleh simpan duit skit2 ;)
 

ZalliQ

Freshie
Joined
Sep 3, 2019
Messages
4
Reaction score
1
Points
8
nak check je dlu bleh kan? bajet takde, nak tau dlu brp kerugian, pastu bleh simpan duit skit2 ;)

boleh2..check percuma walaupun kita guna machine.. tolong2 share ya..
terima kasih...
 

ZalliQ

Freshie
Joined
Sep 3, 2019
Messages
4
Reaction score
1
Points
8
kedai buka pukul brp sampai brp?

hari apa tutup?


Buat permulaan ni buka setiap hari
9.00am~8.00pm (Solat Jumaat 12.30pm~2.30pm)

boleh call 07-2324661 / 011-10925526
 
Last edited:

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,905
Reaction score
650
Points
126
Buat permulaan ni buka setiap hari
9.00am~8.00pm (Solat Jumaat 12.30pm~2.30pm)

boleh call 07-2324661 / 011-10925526
workey terbaik.. insyaallah nnt free den singgah kedai ekau jang..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register